Постоянна надземна преса

Научете как да направите това повдигане Упражнение с Barbell

Пресовата преса е стандартно упражнение за вдигане на тежести с много вариации както в седнало, така и в изправено положение, използвайки гири или мряна. Постоянната мряна преса, описана тук, е известна още като военна преса и е основна част от тренировъчните тренировки за тегло . Това също е изненадващо предизвикателно - това не е едно, което ще добавите много тегло за напредъка си, но е добре да се изгражда рамото и рамото мускули

1 - Позициониране на корпуса за повдигане на надясно

Що се отнася до всички упражнения, не вдигайте твърде тежки, за да започнете, и спрете, ако се усети болка. Не забравяйте да дишате; издишайте усилието.

Мускулите работят

Най-вече рамото мускулите и делтоидите се обработват в това упражнение, но също така се набират други мускули като трапезията в задната част на врата и гърба, трицепсът в задната част на горната част на ръката и горната част на гръдния кош.

Позициониране на тялото

2 - Над пресата: движещи и контролни точки на тялото

движение

  1. Спрейте коремните мускули (можете да работите с корема, докато вдигате и спускате, за да им дадете допълнителна тренировка).
  2. Повдигнете лентата отгоре с цялото удължение на ръката. Уверете се, че не избухвате в заключени лакти, тъй като това може да причини нараняване.
  3. Върнете бара до гърдите и повторете упражнението.

Не забравяйте да дишате от натоварването и да не държите дъха. При вдишване вдишвайте лентата и се подгответе за следващото повтаряне на асансьора.

Проверете точките

Различни варианти на пресата

Както бе споменато по-горе, има и седящи варианти на пресата над главите, използващи гири или мряна. Ако страдате от болки в гърба или от проблеми, седнал вариант може да бъде по-добър избор за вас.

Не се препоръчва да се правят вариации на това упражнение зад гърба. Той поставя натиск върху ротационния маншет, когато лентата е зад врата.