Какво можете да ядете на диета за сурова храна

Типичната диета за сурова храна се състои от цяла непреработена храна, която не е нагрята над 118 ° F (48 ° С). Основните групи храни са плодове, зеленчуци, семена, ядки, зърнени храни, морски зеленчуци и мазнини.

Ето списък на суровите храни. Някои храни, като пресни плодове и зеленчуци, лесно се идентифицират като сурови. Други съставки, като маслиново масло, агаве нектар, бадемово мляко, зехтин, соев сос и какао, не винаги са сурови, така че може да се наложи да прочетете етикети и да отделите време, за да намерите марки,

Зеленчуци

Използвайте зеленчуци в салати, глазури, смесени превръзки и супи. Зеленчуците също могат да бъдат накиснати или направени в юфка. Замразените зеленчуци, които са били бланширани или варени преди да бъдат замразени, не се считат за сурови.

Стандартните зеленчуци включват:

Търсете също и морски зеленчуци:

плодове

Плодовете могат да бъдат цели, сушени, дехидратирани или използвани в сокове или накиснали. Замразените плодове се считат за сурови. Ставните плодове включват:

Също така потърсете сушени плодове и суперхрани:

Ядки и семена

Потърсете сурови и за предпочитане органични ядки и семена.

Използвайте ги в сладкиши, песто, мляко за ядки и не-млечни сирена, сос, сметана и сладолед.

Зърна

Боб и бобови растения

Сух, суров и за предпочитане органичен.

Мазнини

напитки

Ферментирали храни

Билки, подправки и подправки

Подсладителите

Повечето подсладители се обработват и не са наистина сурови.

Съвети

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.