Разбиране на мускулната сила

Мускулната сила се отнася до количеството сила, което един мускул може да произведе с едно максимално усилие. Мускулната сила се измерва по време на мускулната контракция. Размерът на вашите мускулни влакна и способността на нервите да активират мускулните влакна са свързани с мускулната сила.

В допълнение към разбирането на определението за мускулна сила, също е важно да се разберат ползите от силните мускули.

Изграждането на мускулна сила спомага за привеждане в съответствие с тялото, улеснява ежедневните действия, увеличава метаболизма и облекчава стреса.

Какво представлява мускулната сила?

Може да мислите, че силата на мускулите е просто колко сте силни. Например, колко тегло можете да носите, колко паунда можете да вдигнете във фитнес залата или колко много усилия можете да направите по време на тренировка. Но истинската дефиниция на мускулната сила е малко по-сложна от това.

Според Американския съвет за упражнения (АСЕ), мускулната сила е максималната сила, която мускулна или мускулна група може да упражнява по време на свиване. Силата на мускулите обикновено се измерва с еднократно максимално (1-RM) тест. По време на 1-RM, упражняването извършва едно повторение на едно упражнение, за да види колко тегло може да повдигне.

Но има и други фактори, които влияят върху това колко сте силни и колко сила имате, за да завършите ежедневните си задължения или упражнения.

ACE предоставя определения за тези термини, които са свързани с мускулната сила:

Например, броят на натисканията, които можете да правите в рамките на една минута, зависи отчасти от мускулната сила, но и от мускулната сила и мускулната издръжливост.

Как да подобрите определянето на мускулите и мускулната сила

Най-добрият начин да изградите мускулна сила е да участвате в програма за съпротива . Някои хора го наричат ​​сила тренировка или "вдигане на тежести." Но не е нужно да вдигате тежести, за да подобрите мускулите си . Можете да правите обикновени упражнения за телесна маса у дома, за да изградите мускули и да изградите сила.

Сила тренировка подобрява както размера на вашите мускулни влакна, така и подобрява способността на вашите нерви да комуникират с мускулите. Тъй като вашите мускули стават по-големи с тренировка за резистентност (мускулна хипертрофия), те също стават по-координирани и по-способни да извършват движения, които изискват сила.

Колко време отнема да се изгради мускулна сила? След 2-3 седмици съпротива или тренировка за сила, вероятно ще забележите, че мускулите ви стават по-силни. В допълнение, може да забележите по-голямо определение на мускулите. Това означава, че вашите мускули стават "дефинирани" и по-лесно да се видят на тялото ви.

Но определянето на мускулите също зависи от нивото на телесните мазнини . Ако вашите мускули стават по-големи, но все още носите прекалено много мазнини, може да не видите изваяни мускули на тялото си. За да подобрите определянето както на мускулите, така и на мускулната сила, трябва да комбинирате здравословна диета, за да изгубите мазнините с програма за съпротива, за да изградите мускулите.

Ползите от изграждането на мускулна сила

Когато подобрявате мускулната сила и мускулната дефиниция, се радвате на много различни предимства, особено ако се опитвате да отслабнете. И не е нужно да бъдете експертен строител, който да се възползва от тях. Сила обучение предлага ползи за трениращите на всички нива.

Когато включите силова тренировка в програмата си за тренировки , изграждате чиста мускулна маса и подобрявате метаболизма си. По-силните мускули ще ви помогнат да се движите в ежедневните си дейности и да изгаряте повече калории с по-голяма лекота . И мускулите ви помагат да подобрите начина, по който изглежда тялото ви.

По-тясното, по-слабо тяло изглежда по-добре от всякакъв размер.

Слово от

Упражнението от всякакъв вид е важно за доброто здраве и за поддържането на здравословно тегло . Но ако правите сила или съпротива 2-3 пъти седмично, изграждате силни мускули, за да сте по-високи , изгаряте повече калории и подобрявате качеството на ежедневните си дейности и движения. Преди да започнете, говорете с вашия доставчик на здравни услуги, за да се уверите, че няма ограничения или модификации, които трябва да следвате, за да останете в безопасност. И помолете за помощ, ако сте нови за обучение. Няколко сесии с квалифициран треньор могат да ви помогнат да направите програмата си на силен старт за трайни резултати.