Cheeseburger Nutrition факти

Калории в Cheeseburgers и съвети за здравословни яденици

Повечето хора обичат сочния сирекбъргър. Но калориите с кашкавал могат да се добавят бързо. Докато най-вероятно трябва да ядете бързо хранене cheeseburgers редовно, има начини да запазите този американски любим във вашата диета. Сиренебърг може да осигури някои хранителни ползи и има начини да го направи по-здравословен.

Сирене бургер калории и хранене факти

Единична Пати, Редовни Хранене Факти за Сиревбургер
Сандвич размер на сервиране 1 (100 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 303
Калории от мазнините 126
Общо мазнини 14g 21%
Наситена мазнина 5g 25%
Полиненаситена мазнина 0.4g
Мононенаситена мазнина 4.3 гр
Холестерол 41 мг 13%
Натрий 589 mg 24%
Калий 190 mg 5%
Въглехидрати 30g 10%
Диетични фибри 1г 4%
Захар 5g
Протеин 15g
Витамин А 4% · Витамин С 0%
Калций 19% · Желязо 15%
* Въз основа на диета с 2000 калории

Сиренето кашкавал бургер идват главно от наситени мазнини . Говеждото в бургера допринася за натрупването на наситени мазнини, а сиренето добавя и калории с наситени мазнини. Но сирембъргърът не осигурява захар и е добър източник на желязо, витамин В6 и В12.

Храненето на Cheeseburger ще варира в зависимост от начина, по който подготвяте бургера си, коя марка купувате или къде предпочитате да ядете. Например, ако получавате чисто сирене в McDonalds , ще консумирате 300 калории, 12 грама мазнини, 15 грама протеини и 33 въглехидрати. Също така ще консумирате 680 грама натрий или почти 30% от общия си препоръчителен прием на натрий за деня. Ще консумирате приблизително същия брой калории, ако поръчате обикновен сирене Бургер Кинг.

Но ако ядете сирешбърг в Applebees, ще консумирате над 900 калории, приблизително 72 грама мазнини, 25 грама наситени мазнини и над 1200 милиграма натрий.

Така че защо има толкова значителни разлики в калоричността на кашкавал и храненето? Размерът на сервиране и методът на подготовка правят голяма разлика.

Какво е най-здравото сирене за Cheeseburger?

Обикновено любителите на бургера избират най-доброто сирене за храната си въз основа на вкуса и колко добре се разтапя сиренето.

Но някои бургерни сирена са по-здрави от други? Да, но не с голяма разлика. Ето как някои от най-популярните сирена се натрупват.

Имайте предвид, че размерът на сервирането прави голяма разлика, когато добавяте сирене към хамбургер. Калориите, изброени по-горе, са за една унция от всяко сирене. Но предварително нарязаните резени често са по-малко от една унция и може да сте в състояние да спестите калории, като използвате по-малката част.

Освен това можете да използвате по-малко сирене, ако изберете разнообразие с по-силен вкус. Поради тази причина, използването на пипер жак или бри може да ви помогне да спестите няколко калории.

Накрая, имайте предвид, че добавянето на сирене към вашия хамбургер ще увеличи съдържанието на натрий. Така че, ако се опитвате да намалите приема на сол, може да искате да прескочите сиренето.

Как да направим Cheeseburger по-здравословен

Най-добрият начин да направите чийзбургер, колкото е възможно по-здравословен, е да си приготвите храната у дома. Скарирайте бургера си така, че мазнините да се оттежат от месото и да не се налага да използвате допълнително масло или масло, за да подготвите патицата.

След като бургерът ви е готов, бъдете внимателни с подправки и топинги. Популярни напитки като авокадо и бекон ще изпратят броя на мазнините и калориите през покрива. Така че може да искате да предадете тези опции.

Освен това прескачайте майото, соса за барбекю и други мазни превръзки. Сиренето ще добави достатъчно вкусен вкус, така че да не се нуждаете от тях така или иначе. И помислете дали да използвате само половин кок. Хамбургерът може да добави допълнителни 100-200 калории. Много здравословни ядетели хвърлят горната половина и ядат бургер с отворено лице или обвиват цялата патица в маруля.

И накрая, бъдете умни, когато поръчате сиренебъргер.

Пържени картофи, луковици и дори сладкиши са натоварени с калории. Ако само бургерът не е достатъчно храна, изберете пресни плодове или малка салата отстрани. И пийте вода, за да утолите жаждата си. Студената бира ще добави 150 калории или повече към ежедневния ви брой и един млечен шейк може лесно да добави три пъти този брой.