Прости съвети и трикове, за да се отървете от канките

Диетата трикове и упражнения, които могат да намалят външния вид на канавки

Гърбите са по-дебела част от долната част на крака, където глезена и теле се събират. Думата "крек" не е медицинско понятие, а по-скоро популярен термин, който съчетава думите "теле" и "глезена". Хората с хватки често казват, че имат дебела глезена или дебели глезени.

Нужни ли са Cankles?

И така, откъде знаеш, че имаш храсти? В типичен крак, областта на глезена е по-тънка от телето.

Но краката на хората с храсти са различни. Хората с кантове имат телешка и глезена, които са с еднакъв размер. Няма почти никаква дефиниция на телето и долната част на крака изглежда по-дебела от нормалното.

Така ли са нормалните канавки? Понякога те са. Може да имате храсти, защото родителите им са имали такива. Но има различни причини за храчки, а някои може да показват необичаен медицински проблем.

Според Националните здравни институти (NIH), безболезнено подуване в областта на глезена може да се случи, ако сте с наднормено тегло, бременна или имате нормални хормонални колебания. Може да забележите и подуване на глезена след дълго седене в кола или самолет. Някои медикаменти могат да причинят подуване в областта на глезена и това може да се случи и след определени видове операция.

Но подуване или оток в долната част на крака може също да показва проблем. НИХ предупреждава, че подуването на крака, крак и глезена може да се дължи на кръвен съсирек, инфекция на крака или когато вените не могат правилно да изпомпват кръвта обратно към сърцето.

Подутите крака могат да бъдат също признак на сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност или чернодробна недостатъчност.

Ако се притеснявате за подуване на долните крака или ако забележите увеличение на подуването, говорете с Вашия лекар. И НИХ препоръчва, ако отокът ви е придружен от болка в гърдите или недостиг на въздух, обадете се на 911.

Как да се отървете от

Ако сте изключили медицински проблем, може би се чудите дали дори е възможно да се отървете от храсти. Има няколко неща, които могат да помогнат за намаляване на мастния вид на долните крака.

Отслабване съвети, които могат да помогнат

За повечето хора, загуба на тегло е най-ефективният начин да направите краката си по-тънки. Но ако не сте готови да инвестирате време и енергия в цялостна програма за диета и тренировки , има няколко съвета за загуба на тегло, които можете да използвате, за да изгорите дебелите глезени.

Упражнения, които целят телето и глезена

Дори и да не променяте диетата си, има прости упражнения, които можете да правите през целия ден, за да увеличите циркулацията в краката си и да оформите мускулите и да намалите вида на каналите. Страхотната новина е, че не е нужно да се потишвате или да ходите в салона, за да направите много от тях. Направете няколко от тези упражнения, когато приготвяте вечеря, говорите по телефона или сгъвате прането, за да оформите по-крехки крака.

Имаш ли още малко време? Ако сте достатъчно здрави за енергични упражнения, направете по-интензивни сърдечно-съдови тренировки, за да помогнете за оформянето на долните крака. Дейностите, които ангажират телесните мускули, ще осигурят най-голяма полза. Скачане на въже, стълбище за катерене и джогинг работи добре. Плиометричните движения, които включват скокове, също ще ви помогнат да намалите наклона. Squat скокове , скокове скок и скокове кутия са добри примери.

Гардероб трикове за прикриване

Ако упражнявате и се храните правилно, за да се отървете от херметиците и все още не сте доволни от резултатите, не се отчайвайте. Използвайте гардеробни трикове, за да намалите появата на дебели глезени. Високопомощни помпи с остър връх правят краката ви по-дълги и по-елегантни. И повечето специалисти по стил предполагат, че избягвате обувките с колан за глезена, ако не искате да привлечете внимание към тази област. И накрая, обръщайте внимание на раменете, слабите ръце или друга част от тялото си, които предпочитате да се чувствате елегантно и сложно.

Източници:

Medline Plus. Краката, краката и глезена подуват Националната библиотека по медицина. Достъп: 6 май 2016 г.

Leclère FM, Moreno-Moraga J, Mordon S, Servell Р, Unglaub F, Kolb F, Rimareix F, Trelles МА. "Лазерно подпомогната липолиза за ремоделиране на глезените: проспективно проучване при 30 пациенти." Лазери в медицинската наука 29 януари 2014 г.