Помислете за това Изберете своя собствена захар без яйца

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 155

Мазнини - 9 грама

Въглехидрати - 6g

Протеин - 6g

Общо време 15 мин
Подгответе 15 минути , гответе 0 мин
Сервирания 12 (всяка половин чаша)

Eggnog е традиционна част от празниците, но ако се опитвате да ограничите приема на захар - което може да бъде много трудно през това време на годината - тази сладка напитка може да бъде нещо, което преодолеете списъка. С тази рецепта без захар, обаче, можете да се насладите на тази празнична напитка и все още да имате вашата коледна бисквитка също.

Тази рецепта предоставя три метода за производство на яйца, включително варени и неварени варианти, както и неалкохолна версия. Ако тръгнете по необработения маршрут, използвайте пастьоризирани яйца (виж бележката по-долу).

Съставки

подготовка

Лесен метод

 1. Поставете всички съставки (с изключение на индийското орехче) в блендер и го разбъркайте.
 2. Изсипете в чаши за удар и поръсете с индийско орехче.

Традиционен метод

 1. Отделете яйцата.
 2. В средна купа победете жълтъците до светлина. В отделна купа, удряйте белите, докато те образуват меки върхове.
 3. Добавете мляко, тежък крем, стевия, ракия, ром и бити жълтъци и бели до голяма купа за удар.
 4. Комбинирайте всичко с миксер (не смесвайте) и поръсете индийско орехче отгоре, когато сервирате във всяка отделна чаша.

Неонатологичен метод

Ще имате нужда от тези съставки за безалкохолна напитка:

Начин на употреба:

 1. Комбинирайте млякото с карамфил, канела и ванилия в дълбока тенджера при ниска топлина, като се уверите, че сместа не се врязва.
 2. В средна купа комбинирайте яйцата и захарния заместител с миксер, миксер на стена или миксер, като победите до светлина и пухкави.
 3. Бавно добавете цялото количество яйце, 1 супена лъжица наведнъж, към млякото и подправките в тигана, докато все още сте на слаб огън.
 4. В отделна купа смесете сметаната и няколко решетки от индийско орехче и разбъркайте заедно. Добавете тази смес към тигана, за да завършите нагряването, не повече от 2 до 3 минути.
 5. Разточете сместа през мрежест цедка и сервирайте топло или охладете 4 или повече часа, за да сервирате студено. Добавете щипка заземено индийско орехче отгоре, когато сервирате.

Забележка за суровите яйца

Традиционно яйцето е направено със сурови яйца, които днес са обезкуражени поради риска от болест на Салмонела. Има няколко възможности, които можете да предприемете, за да избегнете риска:

Какво е Stevia?

Стевия е естествен подсладител, извлечен от растението стевия. Предлага се в гранулирана и течна форма и е много по-сладка от гранулирана захар, между 200 и 300 пъти по-сладка. Stevia е без калории и почти няма ефект върху нивата на кръвната захар.