Проверете тази проста програма за тренировка за здрави зъби за възрастни хора

Как да се подготвим и силни, ако сте над 50 години

Докато упражненията трябва да са част от живота на всеки, независимо от възрастта, трябва да гарантираме, че упражненията, в които се занимаваме, са подходящи за нашата възраст и общо здраве. Ако са проектирани по подходящ начин, програмата за обучение на възрастни за възрастни може да предложи ползи, които повишават цялостното качество на живот на човека, включително:

Преди да започнете, винаги е добра идея да имате медицински преглед или да поискате от Вашия лекар клирънс. Това е особено вярно, ако не сте упражнявали преди това или сте прекарали голяма част от физическата активност.

Подготовка за тренировка на глупаци

Програмата за гира е достатъчно удобна (и достатъчно евтина), която можете да направите у дома за дните, в които не можете да стигнете до фитнес залата. В повечето случаи няма да се нуждаете от повече от три различни тежести за тренировка на цялото тяло.

Тегло обучение включва серия от упражнения, известни като "повторения" и "комплекти". Повторението е едно завършване на упражнение, докато комплектът е една група от повторения. Типичното обучение ще включва три серии от 12 повторения. Между сериите ще останете за една до две минути.

За всяко упражнение избирайте дъмбел, който е достатъчно тежък, за да направи осем до 12 повторения (повторения) удобно, но не прекалено удобно. Докато се приближавате към края на комплекта, мускулите ви трябва да започнат да се чувстват уморени и дори да се борите малко.

На обратната страна никога не трябва да избирате тегло, което е твърде тежко.

Можете да кажете, че е твърде тежко, ако трябва да армирате гърба си или да размахвате тялото си, за да вдигнете тежестта. Не само, че целевите мускули правят по-малко работа, може да свършите да хвърляте гърба си или да причинявате увреждане на ставите.

Винаги правете тренировка с пълен контрол, никога не бързайте и не изхвърляйте тялото си от неговото неутрално подравняване. Ако нещо боли , след това спрете и намалете тежестите си. Никога не превишавайте физически капацитета си.

Препоръчителни упражнения за треска

Има безкрайно разнообразие от гири упражнения можете да избирате. Добрата основна програма може да включва следните осем упражнения:

Полезни съвети

За да сте сигурни, че вашата програма за гири е добре закръглена и докосва всяка мускулна група, трябва да се придържате към следните указания:

Не забравяйте постепенно да улесните тренировката. След като сте установили рутина, полагайте съгласувани усилия, за да удължите времето и интензивността на тренировката, когато започнете да изграждате сила и издръжливост.