Как да се насладите на ходене на Volksmarch

1 - Как да се насладите на ходене по случай Volksmarch

Навигационен знак на Волкспорт. Уенди Бъмгарднер ©

Волксмарк е събитие, ходещо от местен клуб, облечено от пешеходци, за да дойде и да се забавлява. Всеки е добре дошъл и събитията са безплатни или имат много малка такса. Тези разходки са проектирани от пешеходци за проходилки. Те често се фокусират върху живописни забележителности и исторически обекти, вместо да се отправят към финалната линия. Вместо да се състезавате в пакет, вие се разхождате по свое собствено темпо, обикновено по необезпокояван маршрут.

Как да намерим разходка с волксмарк

Намерете местно събитие, като посетите уебсайтовете на двете национални организации. Американската Асоциация за Volkssport (AVA) и Канадската федерация за Volkssport (CVF) са най-големите организации на ходещи клубове в Америка. Техните 600 клуба организират неконкурентни разходки, които са отворени за обществеността.

Търсенето на събития в САЩ на AVA.org: За ходене на разходки с волксмарк изберете "Само традиционни събития". Ако искате да ходите на картографирана разходка, а не на хоствано събитие, изберете "YRE / Сезонни събития". ще ви покаже списък с събития и подробности за всеки от тях, когато го изберете, включително имейли за връзка и телефонни номера за организаторите на събития и уебсайта на хост клуба.

Канадските събития в Walks.ca включват хостените разходки по волксмарк, изброени по месеци. Те също така изброяват Постоянните пътеки, които са самоуправляващи се маршрути.

Ако никой от тях не е посочен, намерете най-близкия клуб от страницата на клуба на AVA или страницата на клуб CVF и им изпратете обаждане или имейл, за да видите какво се случва.

Когато виждате разходка, която искате да се насладите

След като видите коя информация е онлайн, можете да се обадите или да изпратите имейл до местен клубен контакт за информация относно събитието. Може да искате да научите повече за това колко лесно или трудно ще бъде маршрутът, посоките до началото, часовете на работа, дали са разрешени домашни любимци и дали пътеката е достъпна за инвалидни колички и колички. Също така попитайте за таксите за разходка, за влизане в парка, за паркиране и т.н. Често ще можете да се регистрирате, когато пристигнете, вместо да се налагате предварително да се регистрирате, но някои събития изискват предварителна регистрация.

Какво да носите за една разходка на Volksmarch

Носете комфортни обувки за обувки, които вече сте разбили. Облечете се за времето. Слоевете винаги са добра идея. Вероятно ще се нагреете веднъж по пътеката, но може би ще искате сако или чадър.

2 - Регистрация за Volksmarch Walk

Регистрация и начална точка на Volksmarch. Уенди Бъмгарднер ©

Намерете регистрацията / началната точка за ходенето на Volksmarch по време на работните часове. Това може да е в парк, училище, читалище и т.н. Често това е малка уредба с няколко маси и няколко знака.

Предварителна регистрация: обикновено можете да се регистрирате в началната точка на събитието. За редки събития трябва предварително да се регистрирате. Не забравяйте да попитате клуба, когато му се обадите преди време. Повечето събития, които имат награда, ви позволяват да пререгистрирате по пощата, за да сте сигурни, че ще получите наградата си на събитието.

Регистрация: В началната точка, намерете регистрационната таблица, попълнете начална карта и платете съответната такса.

Нови Walkers Packets: Те са налични на повечето събития за нови проходилки, за да се вмъкнат в програмата AVA. Само за $ 5, новият проходител получава:

Можете да поръчате нов Walker Packet, ако просто не можете да чакате.

Изберете трасето и разстоянието: Стандартната дължина на пътеката на волкспорта е 10 километра и можете да я завършите два пъти на същата стартова карта (20 километра или 13 мили). За тези, които се нуждаят от това, може да се предлага по-малко разстояние. Много събития са на 5 километра (3.1 мили) разстояние.

Много събития имат повече от една пътека, така че не забравяйте да попитате за дължина и трудности и изберете пътеката (ите), която ще се насладите най-много. Също така попитайте за наличността на тоалетната, водата и контролните пунктове, преди да започнете.

Рейтинг на пътеките : Пътеките се класифицират за трудност 1-5 от най-лесната до най-трудната и от А до D за повърхността, от тротоара до естествената пътека и до скалисти и вкоренени пътеки. Пътуванията на Volksmarch се провеждат на всякакъв терен, от градовете до парковете, провинцията и гората.

3 - Започвайки с разходка на Volksmarch

Пътека за пресичане до троен водопад - река Колумбия. Уенди Бъмгарднер © 2010

Влезте в пътеката: Клубът може да предостави карта и указания и / или да е маркирал пътеката с панделки, стрелки или креда. Не забравяйте да попитате кои маркировки да търсите. В някои разходки има групи, планирани да излязат заедно, ако искате да ходите с други хора. Попитайте за това, преди да започнете.

Разходете се по свое собствено темпо: Отидете толкова бързо, колкото искате. Разходка или мощност разходка, ако искате да отидете аеробни. Разходете се, ако желаете. Спрете да пикник, магазин или забележителност, ако искате. Просто се уверете, че можете да завършите пътеката до официалното крайно време.

Колко време отнема да се завърши 10-километрова пътека? При много лесен темп, хората отнемат два часа. Ако сте проходилка, ще приключите след час и половина или по-малко. По-трудните пътеки отнемат повече време. Ако пътувате по 5-километровия маршрут, трябва да отнеме около час.

Контролни точки: Трябва да има един или повече контролни пункта по пътеката. Обикновено те са екипирани от приятелски членове на клуба. Отделете време, за да имате малко вода, може би малко храна, и да си говорите с тях. Представете началната си карта, която да бъде подпечатана.

Вода: Трябва да попитате за наличието на водни фонтани по пътеката преди да започнете. Добра идея е да донесете свой собствен (пълен) бутилка вода, за да сте сигурни, че няма да седите по пътеката.

Закуски: Контролните пунктове често ще имат твърди бонбони или кифлички. Някои пунктове започват да продават и храна. Донеси закуски, ако мислите, че ще гладувате. Ако имате някакви здравословни проблеми, консултирайте се с Вашия лекар, за да определите как да се подготвите за двучасова разходка.

Тоалетни: Трябва да попитате за наличието на тоалетни по пътеката преди да започнете.

4 - Завършване на ходене на Volksmarch

Volksmarch Start / Finish с IVV флаг. Уенди Бъмгарднер ©

Завършете: Включете началната си карта на финалната маса, дори ако просто ходите безплатно. Често клубът ще отреже всеки човек, докато се връщат, за да се увери, че всички се връщат назад.

Съберете наградата си: Сега получавате медал, кръпка или друга награда, ако сте се регистрирали за него в началото. Ако не сте се регистрирали за едно и сега искате един, просто поискайте ъпгрейд и платете таксата.

IVV Книги за записи Щамповане: Сега ще получите вашата IVV Record Книги, подпечатани, ако сте се регистрирали за наградата или за кредит. Ако сте купили нов Walkers Packet , отворете го и извадете IVV Record Books и ги представете за щамповане. Не забравяйте да носите вашите IVV Record Книги на всяко събитие. Ако сте забравили, попитайте за получаването на печатна карта.

Информация за предстоящи събития: Ще можете да вземете брошури за предстоящите събития в информационната таблица. Възможно е също да можете да се регистрирате за списъка с имейли на клуба.

Отпуснете се и се срещнете с нови приятели: клубовете на Volkssport приветстват новите проходилки и искат да отделите време за посещение с членовете на клуба и други проходилки в края. Попитайте как да се присъедините към местния клуб.