Как да направим гръбначния фронт

Изградете силата си в раменете и гърдите си

Горната предна рейка е фундаментално тренировъчно тренировка, което е чудесно за начинаещи треньори. В тази версия на предния рейз на гирата започвате с дъмбел във всяка ръка на нивото на бедрата. Можете да повдигнете дъмбелите паралелно на пода и след това да се върнете в стартовата позиция, за да изпълните едно повторение на упражнението. Предният рейз укрепва предимно рамото (делтоидите), но също така и горната част на гръдните мускули (гръдния кош). Научете повече за терминологията за обучение по тегло и описание на упражненията, ако имате нужда от информация преди да опитате това упражнение.

1 - Началната позиция

Началната позиция. Майк Харингтън / Гети изображения
  1. Изберете две дъмбели с подходящо тегло. Трябва да започнете с леко тегло за това упражнение. Прекаленото тегло може да натовари излишно рамото.
  2. Стойте с крака около раменете. Дръжте гърба право и краката са залепени на пода. Вашите оръжия, държащи тежести, трябва да висят.
  3. Дръжте гири по бедрата хоризонтално, с длани обърнати обратно към бедрата. Уверете се, че сте здраво захванати.
  4. Увийте коремните мускули.
  5. Използвайте леко тегло в началото и планирайте да направите 10 до 12 повторения за 1 до 3 комплекта упражнения. Не повдигайте тежки тежести.

2 - Упражняващото движение

Предното повдигане на движението. Westend61 / Гети изображения
  1. Повдигнете тежестите нагоре, с ръце напред, с длани с лице надолу. Задръжте леко огъване в лактите, за да намалите натоварването на ставите. Пауза, когато ръцете са приблизително хоризонтални към пода и усещат свиването на раменете.

    Когато изпълнявате този асансьор, не се карайте и не люлеейте - винаги държите силно и неподвижно торса. Ако се люлееш или откриваш, че се въртиш на петите си, за да завършиш асансьора, например, теглото вероятно е твърде тежко.
  2. Върнете гирите в стартовата позиция на бедрата с бавно и контролирано движение.
  3. Повторете упражнението за броя на групите и повторенията във вашата програма.

3 - Забележки

Дъмбелният фронт се повдига. Jupiterimages / Гети изображения