Пренатална последователност за поздравяване на слънцето

При нормална бременност няма причина да не можеш да практикуваш йога на винисаса в третото тримесечие , докато се чувстваш. Въпреки това, тъй като коремът ви става по-голям, има някои препоръчителни адаптации към класическите позиции за поздравяване на слънцето, които са предназначени да се чувстват по-удобни и да ви помогнат да подготвите тялото си за доставка. Можете да започнете да ги включвате по всяко време по време на бременността си, както в клас, така и у дома. Следващото изповядване на слънце преди раждането се основава на версията, преведена от Миа Боргатта от Ма Йога в Ню Йорк.

1 - Повишена оръжие Pose - Урдва Хастасана

Пренатал Урдва Хастасана. Ан Пизар

Започнете, като стоите в тадасана , но краката ви са толкова широки, колкото матката ви.

Вдишайте.

Вземете ръцете си през сърцето и след това стигнете ръцете си към тавана, който влиза в urdhva hastasana . Дланите могат да се притиснат заедно или да отделите разстоянието между ръцете на рамото, което е по-удобно. Плъзнете раменете си далеч от ушите си.

2 - Позата на камината

Позата на "Кампер". Ан Пизар

Издишайте.

Огънете коленете си, като същевременно поддържате краката си широки и успоредни. Намалете бедрата до почти успоредно на пода. Всичко е наред, ако не дойдете толкова ниско. Доведи лактите до бедрата си и натиснете дланите си в центъра на сърцето си в anjali mudra . Това се нарича поза на каравана, по очевидни причини. Предлага се като алтернатива на пълен завой напред, тъй като позволява пространство за корема, което често се чувства по-добре на бременни тяло, плюс това е повече от отваряне на бедрата.

3 - Излезте с левия крак напред

Преждевременно излизане (ляво краче напред). Ан Пизар

Вдишайте.

Доведи палмите равномерно в краката и стъпчете десния крак на гърба на рогозката си до излитане. Имайте предвид, че левият крак е извън ръката ви за тази пренатална версия. Отново, това прави повече пространство за корема и е малко по-голямо отваряне на таза, отколкото традиционното издърпване. Излезте до върха на пръстите си, ако се чувствате по-добре от плоските длани.

4 - Пневматична плака

Преместен Планк. Ан Пизар

Издишайте.

Стъпете левия крак назад, за да се присъедините надясно в позиция на дъската . Ако не сте свикнали да правите дъски, можете да спуснете коленете си на пода.

Обикновено бихте се спуснали до чатуанга или коленете, гърдите, брадичката на едно и също издишване. В тази последователност, вдишайте в дъската и след това преминете към следващата стъпка.

5 - Пренатална вариация Chaturanga Dandasana

Пренатална Чатуанга. Ан Пизар

Издишайте.

Спуснете коленете до пода, ако те вече не са там. Огънете лактите направо назад, докато вашият торс е по- нисък до позиция на chaturanga dandasana . Колена, гръден кош, брадичка и кобра не са практични тук, защото са направени с корема на земята. Кучето нагоре нагоре е обикновено прескачано, защото е доста интензивно в долната част на гърба с бременна корема.

Вдишайте.

Изправете ръцете си, като върнете торса обратно на дъска.

Ако тази поза е твърде голяма, пропуснете я и идвайте направо от дъската обратно до кучето.

6 - Спускащо се надолу куче

Пренатално обърнато надолу куче. Ан Пизар

Издишайте.

Натиснете обратно към кучето, насочено надолу . Това е доста стандартно куче надолу, освен ако не можете да вземете краката си малко по-широко от обичайното, ако искате.

В края на третото тримесечие може да искате да започнете да избягвате дори леки инверсии като куче надолу, особено ако бебето ви вече е в главата надолу. Най-горната позиция на масата е добра замяна.

7 - Излезте с десния крак напред

Преждевременно излизане (десния крак напред). Ан Пизар

Вдишайте.

Спуснете десния крак напред към външната страна на дясната ръка, който излиза надолу. Това е добре, ако кракът ви не стигне до предната част на матрака на една стъпка. Направете няколко по-малки стъпки или помогнете напред с ръката си, ако е необходимо.

8 - Позата на камината

Позата на "Кампер". Ан Пизар

Издишайте.

Спуснете левия крак към предната част на матката си извън лявата ръка. Носете вашите предмишници на колене, за да се върнете към поза на камиона.

9 - Повишена оръжие Pose - Урдва Хастасана

Пренатал Урдва Хастасана. Ан Пизар

Вдишайте.

Изправете краката си и вдигнете ръцете си през центъра на сърцето си към тавана, когато се върнете там, където сте започнали.

Повторете цялата последователност, стъпвайки първо върху лявото краче.