5 части от тялото, които не знаехте, че сте имали

Sit Bones, Sacrum, Psoas, Piriformis и Intercostals

Знаете ли, че пириформите са от вашите псоове? Ако го направите, вие вероятно сте наистина в йога, защото йога ви запознава с частите на тялото, които никога не сте знаели. И щом научите за тях, по-добре повярвай, че ще ги прострелите.

1 - Седнете костите

Таза; исхиалната тубертоза е дебелата част на исхиума. Изображения на Stocktrek / Гети изображения

Може да ги чуете, наречени кости или седящи кости. Вероятно не сте чували за тях изобщо, докато учителят по йога ви каже да седнете на тях. Анатомично част от таза ви (исхиалната трънливост, за да бъдете точна), седловините кости са буквално костите под плътта на задника, на който седиш.

Йога връзка: седло костите често се споменават в йога, защото те засягат вашата позиция в седнал позиции, като подиума на обущар (baddha konasana) . Той също така се отразява на завоите в посока напред, като запънати напред завои (пасхимотанасана) .

Когато се изправите направо, вие балансирате по костите си. Може да не го почувствате, защото е малко месести благодарение на мускулите там. И все пак, ако леко рок напред-назад, докато седнете, ще забележите разликата и може да усетите седящите кости.

2 - Скубъра

СЕБАСТИАН КАЛИТИЗКИ / БИБЛИОТЕКА НА ФИНАЛНАТА ФОТО / Гети изображения

Знаехте ли, че има триъгълна кост в основата на гръбначния стълб точно над вашето око? Е, това е свещеникът. Това е общ източник на болка в долната част на гърба и дом на редица нерви. Съвместното съединение, където се свързва с бедрените кости, се нарича "сакроилиак" (съединение SI, за кратко).

Йога връзка: Сакръмът често се споменава в поза, в която лежите на гърба си. Обикновено това трябва да остане надолу и учителят вероятно ще ви напомня за това често.

Сакръмът е опънат и усукан в редица йога пози и е лесно да го вземете твърде далеч. Ето защо често ви се казва, че трябва да "защитите вашето сърце" и една от причините, поради която йога движенията са бавни и умишлени.

Също така, важно е да се защити връзката SI, която може да стане нееластична и е общ източник на болка при йога учениците. Помолете учителя си за начини за смекчаване и предотвратяване на това, особено ако сте го ранили преди това.

| Повече ▼

3 - Псосът

Основният мускул на Psoas. SCIEPRO / Getty Images

Psoas major е една от групите мускули, които се наричат ​​бедрени флексори. Те работят заедно, за да доведат крака и торса един към друг в положение на флексия.

Псосът се поставя в горната част на стената на бедрената кост в единия край. Тогава преминава през таза и се свързва с няколко от долните прешлени, докато се вентилира в другия край.

Йога връзка: Тъй като psoas не е повърхностен мускул, може да бъде трудно да се идентифицират и изолират. Нейната анонимност обаче не намалява нейната важност.

Всъщност, psoas е ключът към култивирането на якостта на ядрото и гъвкавостта на бедрата. Това е особено важно при балансиране, както и при огъване напред и назад.

Укрепването и удължаването на psoas е от ключово значение за всеки, който страда от болки в гърба, поради прекалено много седене. Има няколко поза за psoas, които са перфектни, ако сте журналист.

4 - Пирифорсът

Мускула на пириформите. СЕБАСТИАН КАЛИТИЗКИ / БИБЛИОТЕКА НА ФИНАЛНАТА ФОТО / Гети изображения

Да тичаш точно зад псос (фигуративно, и донякъде буквално) за титлата на най-слабо известен мускул е пириформът. Протягането на този малък мускул в задника може да има голямо влияние, ако имате работа със ишиас.

Йога връзка : Piriformis е ключов мускул в завъртането на краката, което ни позволява да го обърнем навън от бедрото. Той е и ключ към системата за подкрепа на кръста.

Възможно е този малко познат мускул да стане прекалено стегнат или твърде свободен и да причини всякакви болки. Когато учителят ви говори за "подреждане на таза", пириформите често са целта.

| Повече ▼

5 - Интеркосталите

Интеркосталните мускули. МедицинскиRF.com / Гети изображения

Винаги се чувствате възпалено около ребрата си след много обратно огъване или усукване? Това са твоите интеркостали. Тези мускули са отговорни за разширяването и свиването на гръдната ви клетка, когато дишате.

Йога връзка : Междузъбните мускули се свързват с ребрата и гръдната ви клетка играе важна роля в практиката ви. Той не само позволява на белите дробове да се разширяват и свиват, но и да повлияят на позата ви.

Пози, като кравата на кравата представляват (gomukhasana) и gate pose (parighasana) могат да направят чудеса за разтягане и отваряне на междузъбците. Лесно е да ги пренебрегваш, но гърдите са също толкова важни в йога, колкото и при другите мускули.