7 начина да увеличите метаболизма си

Ускоряване на загубата на тегло

Не би ли било чудесно, ако можете да изгорите повече калории, когато просто седите на дивана? Можете да подобрите метаболизма си, скоростта, с която тялото ви използва енергия. Ето някои прости промени, които можете да направите, за да помогнете за увеличаването на метаболизма и да помогнете за усилията си за отслабване.

1 - Яжте Закуска

Майкъл Бърман / Гети изображения

Чували сте го преди: закуската е най-важното хранене за деня. Много хора пропускат закуската, защото нямат време или не обичат традиционните храни за закуска. Но ако чакате обяда да яде, тялото ви предполага, че сте пост и отговаряте, като забавите метаболизма си. Ако сте притиснати за известно време, опитайте да ядете нещо бързо като зърнени храни, фъстъчено масло на тост, или извара и плодове. И помнете, че ако ядете закуска, имате по-голям шанс да изгаряте калории (например по време на бягане), тъй като ги консумирате рано през деня.

2 - Изграждане на постно телесна маса

Колосток / Гети изображения

Колкото по-чиста мускулатура имате, толкова повече калории ще изгорите, дори докато почивате. Тъй като ние възраст, ние естествено губим мускулна маса, така че е важно да работи за изграждането му. Дори да се прави съпротива или тренировка по тегло само два пъти седмично може да направи голяма разлика. И, дами, не се безпокойте - редовното тренировка за сила ще ви накара да изглеждате тонизирано, а не насилствено.

| Повече ▼

3 - Пийте зелен чай

Виктория Леонтиева / EyeEm / Гети изображения

Зеленият чай е показал, че повишава метаболизма. Изследователите вярват, че антиоксидантите в зеления чай могат да причинят на тялото да изхаби калории като топлина, което увеличава изгарянето на калориите.

4 - Спайс

Александър Спатари / Гети изображения

Добавянето на горещи чушки, като ялапенос, може да увеличи количеството калории, което тялото ви изгаря по време на храносмилането. Ако харесвате храната си, за да имате малък удар, това е лесен начин да увеличите метаболизма си. Някои изследвания също така показват, че химикалите, наречени изотиоцианати, които присъстват в храни като пикантна горчица, уасаби и хрян, могат да помогнат за активирането на кафявата мазнина и ускоряване на метаболизма.

5 - Не прескачайте храната

Westend61 / Гети изображения

Телата ни имат вграден механизъм за оцеляване, за да запазят калориите, когато отидем за дълъг период от време, без да ядем. Така че, когато пропуснете храната, тялото ви забавя метаболизма ви, за да ви предпази от глад. За да предотвратите това, опитайте се да ядете пет до шест малки хранения всеки ден, или три хранения и някои здравословни закуски между тях. Ще откриете, че яденето на мини храна ще спомогне за поддържането на енергийните Ви нива през целия ден и ще ви предпази от глад през цялото време.

6 - Яжте някои протеини с всяко хранене

Дейвид Рот / Гети изображения

Нашето тяло трябва да работи усилено, за да усвои храната, която ядем, и метаболизмът ви се възстановява в отговор. Въпреки това, яденето на протеини увеличава метаболизма ви малко повече от консумацията на въглехидрати или мазнини със същия брой калории. Разбира се, не приемайте това, което означава, че трябва да преминете към диета с високо съдържание на протеини, тъй като въглехидратите са основният източник на енергия за бегачите. Но се опитайте да включите чист белтък в повечето ястия. Вашите най-добри източници за протеин включват риба, постно червено месо, пиле без кожа или пуйка, обезмаслено кисело мляко, обезмаслено мляко, яйца и заместители на яйца, боб, тофу и леща.

7 - Целта е да останете активни всеки ден

Westend61 / Гети изображения

Опитайте се да продължите да се движите възможно най-много през деня. Ако имате бюрокрация, направете подемници за крака, когато седнете на бюрото си или правите чести почивки, за да се разхождате.

Източник:

Сайто, Масаюки. "Кафява мастна тъкан като регулатор на енергийните разходи и телесните мазнини при хората". Диабет и метаболизъм, февруари 2013 г.