Прекъсване чрез платформа за отслабване

Ако губите тегло чрез здравословна диета и упражнения, трябва да бъдете много горди с постиженията си. Отслабвате правилно - бавно и стабилно.

Въпреки, че това е изключително разочароващо, също е обичайно хората да ударят плато след няколко месеца успех в загубата на тегло. Ето някои стъпки, които трябва да предприемете, за да пробиете това плато

Разберете колко калории имате нужда

Тъй като отслабвате, вашите калории се нуждаят от промяна, защото отнема по-малко калории, за да поддържате теглото си.

Така че, ако искате да намалите теглото си, трябва постепенно да намалите приема на калории.

Използвайте калкулатор като този по-долу, за да определите колко калории се нуждаете всеки ден.

Проследяване на приема на калории

Някои хора консумират много повече калории, отколкото мислят. Полезно е да следите всичко, което ядете и пиете, дори и да го правите само за няколко седмици. Ще имате по-добра представа за това колко всъщност ядете и знаете, че трябва да записвате всяка хапка и глътка ще ви накара да се замислите два пъти, преди да отидете през борда.

Превключете вашата текуща програма

Ако сте се включили в редовната програма, да речем, да се движите с разговорно темпо за 30 минути пет пъти седмично, опитайте да добавите скорост към поне един от вашите писти. Ето една проста тренировка за скорост, която да опитате: Загрейте с една миля с леко темпо. Изпълнете две минути с комфортно твърдо темпо. Трябва да дишате доста тежко (но да не се гади за въздух).

След това се възстановете в продължение на две минути, като тичате с леко темпо. Повторете това за две мили и след това се охлади, като се движи една миля лесно. Можете също така да опитате да направите някои повтарящи се хълмове, за да изпомпите калориите си.

Увеличете пробега

Ако обикновено пътувате с три километра всеки път, когато се движите, опитайте се да направите един от вашите писти по-дълъг.

Започнете, като добавите половин миля към един от вашите писти. Продължете да увеличавате километража си на половин миля, докато достигнете 6 мили. Ако продължите по-дълго, ще изгорите повече калории и мазнини и ще изградите издръжливост.

Добавете сила-обучение

Тя може да бъде толкова проста, колкото да правите 15-20 минути от клякания, нападения или стъпки нагоре два или три пъти седмично. Чрез упражняване на сила , ще изгорите повече калории, ще увеличите метаболизма си и ще изградите чиста мускулна маса в същото време. Като добавени бонуси, ще се чувствате по-силни по време на пистите и ще бъдете по-устойчиви на наранявания, което ще подобри мотивацията ви да продължите да бягате.

Имайте предвид, разбира се, че тренировките за сила ще ви помогнат да добавите чиста мускулна маса, така че всъщност може да спечелите половин килограм. Опитайте се да не сте прекалено съсредоточени върху номера на скалата и да обърнете внимание на други мерки като загубени сантиметри или как се вписват дрехите ви.

Не се отказвайте

Опитайте се да не позволите малко нахлуване по пътя да ви изплъзне усилията за загуба на тегло. Бъдете търпеливи и спазвайте добрите навици, които вече сте развили. Можете и ще постигнете целта си!