Каква е най-добрата текуща повърхност?

Въпреки че се движи по тротоара понякога може да бъде по-безопасен избор (за да се избегне трафика), асфалтът е малко по-мек и следователно по-лесен за тялото ви, отколкото бетон. Така че, ако тичате на твърда повърхност, избере асфалтови пътища, стига да е безопасен път, за да продължите.

По-меки повърхности като тревни, пясъчни или мръсни пътеки или пътеки определено са по-лесни за тялото ви, отколкото бетон или асфалт, но това не означава, че няма рискове за често срещани наранявания.

Реалността е, че състезателите могат също да се наранят и на по-мек терен, тъй като може да не осигурят същата стабилност като по-твърда повърхност. Краката ви ще проникнат или ще се търкалят навътре, което ще увеличи напрежението на мускулите и ставите, което ще доведе до нараняване.

Промени Вашата повърхност

Здравите бегачи винаги трябва да променят течащите си повърхности, за да работят за подобряване на силата, равновесието и да помогнат за избягване на наранявания. Превключвайте маршрутите си и изпълнете някои пътеки , някои се движат по асфалт, някои писти се движат, а дори и някои, които се движат по тротоарите, ако трябва. Планирането на плажа е забавен начин да смесите работата си.

Ако тренирате за състезание, направете по-голямата част от пистите на същия тип повърхност, на която ще се движите. Ако често се движите по един и същ маршрут, обърнете по посока на всеки друг маршрут. Това ще се коригира за всеки наклон по пътя, така че вие ​​ще стресирате и двете страни на тялото си равномерно.

Ако просто се възстановявате от наранявания и се притеснявате за повторение, най-добре е да се движите на гумирана пътечка, която ще ви предложи една равна повърхност, както и добро поглъщане на удари. Повечето средни училища са отворени за обществеността, така че те са безопасен и удобен вариант. Повечето песни са на 400 метра (около 1/4 мили), така че е лесно да наблюдавате разстоянието, когато работите върху него.

Повечето бягащи пътеки са подплатени, което ги прави още една добра възможност, ако сте малко назад да бягате след травма или сте пострадали от наранявания и искате да намалите удара. Бягащите пътеки са най-добрият вариант, ако климатичните условия са прекалено екстремни за безопасно бягане. По-добре можете да симулирате открито движение, като настроите своята неблагодарна на 1% наклон. Отново не искате да вършите цялото си движение на бягаща пътечка, тъй като тогава може да имате трудности при настройване, когато се върнете навън. Долната линия е, че променящите се текущи повърхности ще ви помогнат да предотвратите наранявания и да не ви омръзва.