Изследователите намерят най-добри упражнения за бута (глутес)

6 Упражнения, за да получите вашия Butt в форма

Много хора биха искали да подчертаят задника и глутетата си, но може би не знаят какви са най-добрите начини да го направят.

Какви са най-добрите упражнения за задника и глутетата?

Това е често срещан въпрос, който много хора биха искали да знаят отговора.

Значението на глутетите

Глутетите са най-голямата и най-мощната мускулна група. Те осигуряват необходимата енергия за движение и позволяват на тялото да задържа изправената позиция след движение.

Тези мускули са от съществено значение за движението в голямо разнообразие от спортове, особено тези, които включват всякакъв вид бягане или скок. Има няколко упражнения, насочени директно към тази част на тялото.

Според Американския съвет за упражнения и учените от университета в Уисконсин, Ла Крос, действително могат да бъдат измерени най-ефективните упражнения за работа на мускулите на глутея и за изграждането на по-здрави задници.

Тези изследователи и учени са използвали електромиографски (EMG) анализ за измерване на активирането на мускулите на осем обикновени глутни упражнения . Техните находки са доста интересни. Ако търсите най-добрите начини за насочване на вашите glutes, ето техните препоръки.

Важно е да имате предвид, че ако седнете по-голямата част от деня, може да имате неактивни и слаби глутати, заедно със стегнати камшици и бедрени флексори . По този начин, преди да се гмурнете направо в тези предизвикателни упражнения за укрепване на глута, е полезно първо да направите упражненията за активиране на глуте, за да получите правилно изпичане на гърба, преди да започнете тренировката си.

Най-добри упражнения на бута

  1. Quadruped Hip Extensions
  2. Lunges
    Също така вижте: Разходка с камшик
  3. Стъпка Ups
  4. клекове
  5. Четиристранни разширения на хип-хоп
  6. Еднокракът Squat

Най-добро упражнение за Gluteus Maximus

Техните констатации показват, че въпреки че клеките генерират значително повече мускулна активация, отколкото хоризонталните и вертикалните крака, няма значителна разлика в EMG активността в сравнение с другите упражнения.

Най-добро упражнение за Gluteus Medius

Четиристранните разширения на бедрото, стъпките и извивките създават значително повече мускулна активация, отколкото кляка. Хоризонталните и вертикалните преси на краката генерират най-малко количество активност.

Най-добро упражнение за хамали

Четиристранните разширения на бедрата, стъпките на стъпалата и подложките и четиристранните разширения на бедрата показаха значително по-голяма ЕМГ активност в сравнение с кляка. Хоризонталните и вертикалните преси за крака са най-ниски в EMG активността.

Според изследователите "Няма ясен победител, но това проучване потвърждава стойността на петте упражнения - клека на единия крак, четиристранните разширения на бедрената кост , стъпките на стъпалата, извивките и четиристранните разширения на бедрата - като ефективни алтернативи на традиционните кляка ".

източник

Прилепва към макс . ACE FitnessMatters • януари / февруари 2006 г.