GCC Global Corporate Challenge - Уелнес програма за работното място

100-дневно състезание на работното място

GCC Global Corporate Challenge е забавна програма за уелнес на работното място, която започва всяка май всяка година в продължение на 100 дни. По-големите компании могат да зададат своя начална дата за програмата. Той е екипно базиран, с екипи от седем, които се оформят в компанията. Всеки участник получава комплект с крачкомер и резервна, за да следи стъпките им. Те записват стъпките си в уебсайта на ССПЗ чрез компютърно или телефонно приложение.

Екипите участват във виртуална надпревара по света, преминават към нови страни и се учат за тях по пътя. Екипите виждат как се натрупват чрез класация, като поощряват приятелската конкуренция и мотивацията на всеки участник да се регистрира по 10 000 стъпки на ден . Това е забавен начин да се използва хаймификацията за изграждане на здравословни навици на работното място.

Глобалното корпоративно предизвикателство е създадено през 2003 г. и до 2015 г. е ангажирало над 1,5 млн. Души от 3400 организации в 185 държави. Това е световна програма, а клиентите включват P & G, Tiffany & Co., Volvo и Sage.

Разходи за Програмата за глобално корпоративно предизвикателство на работното място

Можете да заявите оферта чрез уебсайта на ССЗ, за да видите колко ще струва в зависимост от броя на регистрираните екипи или служители. Приблизителна оценка, която бяхме започнали през 2013 г. за компания с 10 екипа, американската цена е $ 99 на участник или $ 693 на екип. Повечето компании не прехвърлят тази цена на служителите, които се запишат за програмата, но я покриват като програма за уелнес на служителите.

Какво получавате с глобалното корпоративно предизвикателство

Всеки участник получава два перометъра за ускоряване на импулса. Те могат да се носят навсякъде по тялото, в джоб, пакет или чанта. Те записват само стъпки и не качват данните на компютъра. Въвеждането на стъпки и дейности, които не са стъпка, като колоездене или плуване, се извършва от участника чрез уебсайта или приложението, в системата на честта.

Участниците получават 12-месечен достъп до уебсайта и приложението на Global Corporate Challenge, за да продължат да записват стъпките си след 100-те дни на предизвикателството.

Участниците получават трофеи, сертификати и съвети за личен треньор, докато са в програмата. Има седмични награди за подаръци и забавни седмични имейли.

Служителите могат да продължат да получават хранителна оценка и съвети, да участват в отделни предизвикателства и да създават маршрути с онлайн картографски инструмент .

Компанията се възползва от пакета "до ключ" със свой собствен мениджър на сметки, уеб сайт за регистрация, рекламни материали, отчети в реално време и отчети за края на събитието.

Каква компания има опит в глобалното корпоративно предизвикателство

Говорих със Стив Рийд, капитан на тима за победния отбор в Sage North America, и Стивън Бранли, техния анализатор на ползите, който управляваше Global Corporate Challenge в Sage.

Защо избраха Global Corporate Challenge? Бранли каза, че се нуждаят от бързо предизвикателство за уелнес, което биха могли да посрещнат през лятото, което би запълнило празно място в своите предложения за уелнес. Дължината на програмата изглеждаше прав, достатъчно, за да ангажира служителите през лятото. "От самото начало изглеждаше по-различно от другите корпоративни уелнес усилия", каза Брантли.

Те харесаха лъскавия външен вид на програмата, със здрава мотивация вградена.

През 2012 г. Sage финансира 80 отбора в национален мащаб. Те започнаха с 50 отбора, но когато регистрациите "бяха продадени" за 24 часа, те добавиха още отбори. С втората година през 2013 г. интересът нарасна огромно.

Попитах дали сега е конкурентно да се кача на екип и не рискуват да оставят зад гърба онези, които най-много се нуждаят от това? "Нашата философия е да се срещнем с вас, където и да сте. Ние не сме в бизнеса да се насочим към рисковано население.Тази програма е 100 дни опит за 10 000 стъпки на ден.Не е наша позиция да ги принуждаваме да го правим, средата на екипа ", казва Брантли.

Sage предлага голямо разнообразие от възможности за уелнес за тези, които не правят отбор, и това е компромисът да имате вълнуваща, екипна програма.

Капитанът на екипа за педометрия на печелившото работно място губи 20 лири

Стив Рийд може да ви каже колко мотивиращо е Global Corporate Challenge. Като капитан на спечелилия отбор, той загуби 20 килограма за 16 седмици (продължителността на програмата през 2012 г.). Програмата беше забавна от самото начало, сформирайки екипа от седем колеги, които й дадоха забавно име като "Светият Walkamole" или "Ред Горе Чили" Steppers.

През седмиците на предизвикателството имаше много приятелство с членовете на екипа и отборите. Това беше редовна водна охладителна дискусия. Членовете на екипа чакат до края на деня, за да влязат в стъпките си, за да ги пазят в тайна. Седмичната класация беше събитие, като членовете на отбора натискаха "опресняване" на уеб страницата, за да видят първите резултати.

Попитах дали предизвикателството е насочено повече към мъжете, отколкото към жените. Мислеха, че е еднакво привлекателна. Повечето от отборите бяха смесени по пол, а Стив Рейд каза, че жените в отбора са най-активни в изпращането на имейли, за да мотивират съотборниците си.

Стив Рийд каза, че е видял увеличение на броя на служителите, които ходят по обяд и изглежда, че са спазили този навик. Той е имал положителни промени в поведението след самото събитие.

Стивън Бранти казва, че най-голяма стойност е ангажираността на служителите. "Всичко, което може да доведе до участие, е победа за нас. Видяхме покачване на участието в нашите уелнес програми, тъй като направихме глобалното корпоративно предизвикателство миналото лято".

Сайг призна първите три отбора на среща на всички служители. Тя не беше планирана или обявена, но програмата бе поела собствен живот. С втората година интересът е висок и те очакват тази здравословна конкуренция