Omron HJ-720ITC крачкомер

Пълноценен педометър, плюс диаграми

Обикновеният крачкомер на Omron HJ-720ITC е пълен крачкомер (стъпки, разстояние, калории), който също ви позволява да качите всичко, за да се насладите на графики и диаграми на стъпки, аеробни стъпки, дистанция, калории и изгорени мазнини. Педометърът е с усъвършенстван двуосен дизайн, който понася по-голяма наклон от много, но няма да записва, ако лежи равномерно (за това искаш механизъм с три оси, например с Omron HJ-323U).

Също така е абсолютно тиха и много точна. Няма уред за измерване на пътуването, бутон за нулиране или превключвател за включване / изключване. Той непрекъснато брои и нулира само в полунощ.

Omron 720 Pocket Pedometer

Кросометърът Omron 720 показва стъпки, аеробни стъпки, разстояние, калории и аеробно време. Можете да качите данните си на компютъра си чрез USB кабел за текущи графики и статистики.

Размер : Pedometer Omron е по-голям от повечето. Той закача до колана ви и е снабден с каишка за сигурност.

Шум : Pedometer Omron 720 е безшумен.

Точност : Omron 720 изглежда много точен при ходене с постоянно темпо, съвпада с обичайния ми стъпков брой на миля . Не брои толкова "стъпки на боклуци" като някои педометри, така че вашата стъпка общо представлява ходене, а не просто скокове. Omron е също така точен, когато се носи като огърлица или в гръдния джоб, както и в талията, което не е вярно за много други модели на педометъра.

Батерия : Заменяемата батерия има 6 месеца живот при нормална употреба.

Обучения срещу общи дневни стъпки : Omron няма бутон за нулиране или превключвател за включване / изключване, той винаги е включен и се нулира на нула в полунощ на ден и запазва предишните суми в паметта. Ако искате крачкомер, който можете да нулирате преди и след тренировка, това не прави това.

Два начина за качване на данните за крачкомера от Omron 720

Omron 720 идва с мини-USB кабел. Към края на 2012 г. имате два начина да прегледате данните си - на собствения си компютър с софтуера за управление на здравето на Omron и онлайн със свободен профил на OmronFitness.com.

Табло за управление на OmronFitness.com : Изтеглете софтуера за свързване на Omron и свържете крачкомера с безплатен онлайн акаунт. След това всеки ден вашите данни се показват на дневна, седмична и месечна графика. Можете да зададете седмични цели и да споделяте постиженията си чрез Facebook или Twitter. Можете също така да въведете данни ръчно, ако сте забравили да носите своя крачкомер. Въпреки това, не получавате графиките за часови данни, които правите с софтуера Omron Health Management.

Двуосовият изтегляем перотометър Omron HJ-323U се изтегля от уеб сайта, но не използва софтуера за управление на здравето, така че да не получите часови суми.

На компютъра ви Компютър : При първа употреба инсталирате софтуера Omron Health Management Manager и зададете няколко основни бита информация за себе си. Тегло е необходимо, за да изчислите изгорените калории. Настройката беше лесна. След като го настроите, за да качите, прикачете своя педометър към USB кабела, стартирайте Софтуер за управление на здравето на Omron и изберете кой потребител да качите.

След това изберете "Изтегляне на данни" и тя актуализира вашите суми и графики. Можете да качвате данните си толкова често, колкото желаете, но поне веднъж на всеки 35 дни.

Софтуерът Omron ви позволява да експортирате данните като .csv файл или .pdf документ.

Няколко потребители : Можете да добавите толкова потребители, колкото капацитет на вашия компютър. Всеки път, когато отваряте софтуера, избирате кои потребителски данни да се преглеждат и изтеглят.

Оборудване за наблюдение на кръвното налягане : Същият софтуер може да изтегля измерванията на кръвното налягане от монитори за кръвно налягане Omron.

Ежедневни и седмични екрани на Omron Health Management

На екрана "Действие" можете да видите ежедневни, седмични, месечни, тримесечни и годишни графики за цялостните си стъпки, аеробни стъпки, аеробно време, разстояние, изгорени калории, изядени калории и изгаряне на мазнини.

Графиката за дневни общи и аеробни стъпки показва стъпки на час, като аеробните стъпки са показани с различен цвят. Можете да прегледате предишни дни.

Цели : Можете да настроите ежедневната си целева цел за всяко измерване: стъпки, аеробни стъпки, време за аеробно ходене, калории, разстояние и изгаряне на мазнините. Вашият процент постигане на тази цел се показва с бар и процент, както и на графиката. Когато постигнете тази цел, до нея ще получите усмихнато лице.

Седмични, месечни, годишни екрани : Тези екрани показват общия брой данни през желания период от време и средно на ден и как това се сравнява с целите, които сте задали. Можете също така да видите, че всяко измерване е проследено с графична графика.

Сравнение с други кадри за качване

Omron 720 е подобен или идентичен с Pedometer, използван от Fitbug . Въпреки това, Fitbug качва на онлайн сайт, който има по-голямо внимание на храненето, както и тренировки.

Пешеходни тренировки : Omron 720 и FitBug не дават същото ниво на детайлност за ходене на тренировка, каквито правят системите като DashTrak . Те дават само общи и аеробни стъпки на час и не изчисляват скоростта. Но също така не е нужно да запомните да ги включите, за да запишете събитие Step, както правите с DashTrak.

Инструменти за проследяване на храненето : Софтуерът за управление на здравето на Omron не позволява проследяване на храненето / диетата. Уеб сайтът Fitbug е едноетажна диета и програма за активност за тези, които са в състояние да изчислят своите порции.

Размер на крачкомера : Omron 720 и Omron Fitbug са много големи и ориентирани вертикално. Намирам това досадно, тъй като имам кратка талия, най-голямата ми недоволство от системата. За нивото на детайлност предпочитам много по-малкия Fitbit .

Pedometer Точност : Намерих крачкомера да бъде много точен и не претоварваше боклуци.

Като цяло : Оценявам системата като отлична.