Кой дизайн на педометъра е най-добър?

1 - Какъв дизайн на педометъра е най-добър за мен?

Стереометрите на педометъра. Снимка © Уенди Бъмгарднер
Педометрите се предлагат в разнообразни дизайни. Кой педаметър предпочитате, зависи от това как сте най-удобни да го носите и колко често ще проверявате броя на стъпките. Изборът ви за дизайн на педаметър също зависи от това дали искате да преброите общите дневни стъпки или искате да проследите само вашите тренировки. Ако искате да качите и проследявате тренировките си на компютъра си или онлайн, ще ви е необходим компютърно свързан крачкомер.

2 - Дизайн на крачкомер с флипчарт

Yamax Digiwalker CW-701 крачкомер. Снимка © Уенди Бъмгарднер

Калкулаторът има капак за отваряне на капака, за да предпази лицето на педометъра и да ви предпази от случайно удряне на бутоните и промяна на показанията, особено за предотвратяване на случайно пренастройване на броя стъпки. Докато някои проекти имат прозорец, който ви позволява да виждате показанията без да отваряте кутията, повечето от тези крачкомери изискват от вас да отворите кутията, за да видите показанията си.

Детекторите с педали обикновено имат клип на гърба на крачкомера, за да се прикрепят към кръста. Педометърът се отваря отгоре, обръща се надолу, така че можете да видите показанията, без да сваляте крачето от кръста си.

Докато имате неудобството да трябва да отворите случая, за да видите показанията, това е лесна процедура, освен ако нямате лепкав калъф. Опитах се да прегледам мострата на педометъра, където не можах лесно да отворя случая. Това обикновено е проблем с индивидуалния крачкомер, а не с дизайна. Ако не можете лесно да отворите крачкомера си, върнете го за търговия.

Любимият педаметър за флипчарт: Yamax Digiwalker CW-701

3 - Перометри с отворено лице

Omron HJ-321 крачкомер. Уенди Бъмгарднер ©

Педометрите с отворено лице имат четките на предната страна на педометъра и нямат защитно покритие или флип. Много евтини педометри са педаметри за четене отпред. Често срещан проблем с педометрите с отворено лице е, че може да ги ударите и случайно да нулирате броя на стъпките или да промените четенето на алтернативен изглед. За да избегнете този проблем, някои модели имат вдлъбнати бутони или има забавяне на бутона за нулиране, така че трябва да го натиснете няколко секунди, преди да извърши нулиране.

Детските крачкомери могат да имат клипс на талията или те могат да бъдат проектирани да се носят в джоба ви. Може да се окаже неудобно да гледате перото на отворена лице на талията, тъй като трябва да го завъртите, за да го видите, и е вероятно да излезе от талията ви. Докато правите това, може случайно да натиснете бутона за нулиране. Помислете само за добре проектирани проекти, които предотвратяват този вид авария.

Избягвайте евтините или безплатни крачкомери, тъй като те са най-податливи на случайно нулиране.

Любимият крачкомер с отворено лице : Omron HJ-321 Преглед

4 - джобни педометри

Yamax PW-611 Pocket Walker Pedometer. Снимка © Уенди Бъмгарднер

Джобните крачкомери са проектирани да се носят в джоба ви и не е необходимо да бъдат закопчани до кръста. Те все още могат да дадат точни показания на стъпки, когато се накланят на едната страна, въпреки че няма да дават точни показания, ако са наклонени напред или назад.

Джобните крачкомери са обикновено крачкомери с отворено лице, но са конструирани с вдлъбнати копчета и закъснения при натискане на бутоните, за да не бъдат случайно натиснати от контакт с дрехите ви или други предмети в джоба ви.

Предимството на джобния педометър е, че те могат да се носят в джоба ви, а не да се изисква колана, за да ги закопчаят, решаващи този проблем за тези, които носят рокли. Някои хора не могат да получат точна четеност, ако носят перометър за талията, защото завършват с накланяне навътре или навън поради формата на тялото си. За тези хора, джобен крачкомер може да даде по-точна информация.

Най-добрите снимки за джобни педометри
Любимият джобен крачкомер : Yamax PW-611 Pocket Walker

5 - Най-четени педометри

Sportbrain iStep. Снимка © Уенди Бъмгарднер

За лесна визуализация някои крачкомери имат показанията в горната част на крачкомера. Можете просто да погледнете към крачетата, закрепени на кръста, за да видите четенето, вместо да отваряте кутията или да въртите перотометъра, и рискувате да я измъкнете от кръста си.

Най-четените педометри не са снабдени със защитно калъфче, така че те трябва да бъдат конструирани така, че да предотвратяват случайно натискане на бутоните и да нулират показанията. Те също могат да бъдат по-широки в началото от други дизайни, които може да са по-малко удобни за носене.

6 - Педометър, свързан с компютър и приложение

Fitbit Zip - One-Flex - Зареждане - Aria - Зареждане на HR - Surge. Fitbit

Преглеждайте активността на педометъра на компютъра си онлайн, като използвате компютърен крачкомер. Те идват с много различни дизайни и ще видите големи разлики в типа данни, които можете да видите.

Не показва : Някои модели нямат дисплей на самия крачкомер, можете да преглеждате данните си само на компютър или приложение за телефони. Това е недостатък, ако искате да проверите броя на стъпките си, когато сте далеч от компютъра или телефонното приложение.

Безжичен срещу безжичен : крачкомерът може да се наложи да бъде включен в компютъра чрез USB връзка или може да се прехвърли на компютъра или приложението безжично чрез Bluetooth.

Приложения за GPS и мобилни телефони : за мобилни телефони с възможности за GPS има програми за проследяване на скоростта и разстоянието. Те може да не дават брой стъпки.

Любими : Fitbit
Още: Педометър, свързан с компютър

7 - Часовници с крачкомер

Apple Watch - приложение за активност Apple Watch - приложение за активност

Педометърните часовници се предлагат в три различни разновидности.

Сензор за движение в часовника : Педаметровите часовници с чип сензор за движение пренасят движението на ръката и ускорението на стъпки и разстояние. Алгоритмите и чиповете се подобряват, но все още можете да имате странни вариации, ако не използвате движението на ръката при ходене. Apple Watch и Fitbit Charge са примери.
Педометър

GPS : Моделите, които използват GPS, измерват разстоянието и скоростта, които пътувате, както са засечени от GPS сателитите. Тези модели могат да имат отделен датчик или да използват сензора в мобилния ви телефон. Те може да не дават стъпки. Те може да не работят на закрито и няма да ви дават никакъв кредит за разходка за ходене по неблагодарна.
GPS скоростомерни прегледи

Отделен сензор : Един тип часовник за педометър използва отделен датчик, който носите на кръста или обувката, за да откриете стъпките си. Той предава тези данни на часовника, за да види на часовника. Nike + Sportband използва сензор за обувки, за да изпраща данни на часовник или iPod. Timex Fitness Tracker използва педометър за талията за предаване на данни на часовника.

Някои часовници с педометър са проектирани да се използват за проследяване на ходенето и тренировката, а не на ежедневните стъпки. Те са склонни да изяждат живота на батерията или се нуждаят от честа презареждане. Докато някои дизайни са приемливи за носене като ежедневен часовник употреба, повечето дизайни са големи и неприятни и не могат да заменят часовник.

8 - Механизми на крачкомера

Педометрите не са еднакви в кутията. Видът на използвания механизъм ще засегне точността, продължителността на живот и вида данни, които педометърът произвежда.

Перометри с пролетно натоварване : Най-често срещаният тип по-евтини педометри са перометрите с пролетно натоварване . Лостовото рамо се люлее надолу, за да затвори контакт, за да пресметне стъпка. Тогава пружината го връща в първоначалното си положение. Чухте едно кликване с всяка стъпка, което може да бъде досадно. Навитата пружина запазва своята точност по-дълго от косъмчето и те са по-скъпи. Ако плащате повече от $ 15 за педометър, направете проучването, за да разберете дали става въпрос за навити перометър, така че получавате стойност за парите си.
Предпочитан въртящ се перометър: Yamax Digiwalker CW-701

Акселерометри - Пиезоелектрични педометри : Тези крачкомери са по-точни от перотометрите с пролетно натоварване. Те нямат движещи се части, така че няма кликване. Акселерометър използва напрежение, което измерва колко бързо се движите. Това използва повече енергия от батерията. Така че потребителите трябва да заменят батериите по-често - на всеки 6 месеца. Тези крачкомери също така търпят наклон към едната страна, давайки по-точни показания за по-широка гама от форми на тялото. Те могат да бъдат пренесени и в джоб. Те обикновено струват над $ 25.

GPS педометър : GPS използва сателити за измерване на разстоянието и скоростта. Те не ви дават стъпка, но дайте много точни измервания на скоростта и разстоянието на открито. Те работят лошо в закрити помещения и няма да работят за ходене на бягащи пътеки или ходене на място. Можете да изтеглите приложение, за да използвате GPS вграден в мобилния си телефон като GPS крачкомер или да си купите самостоятелен крачкомер за GPS.
GPS скоростомерни прегледи

Акселерометър Чип-перометри: Чиповете за наблюдение на движението са навсякъде, от мобилния ви телефон до модерните тракери за фитнес. Те усещат движението без значение как са ориентирани. Те дават данни на приложенията на педометъра и захранват много фитнес групи .