Печени брюкселски зеле

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 71

Мазнини - 5g

Карби - 7гр

Протеин - 2g

Общо време 35 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 30 минути
Сервирания 6

Брюкселското зеле е излязло от лошо увиване като мършав, често миризлив (неприятната миризма на сяра и ароматът е причинена от прегаряне), странно дегустация на зеленчуци - на повсеместен аперитив или странично ястие в много ресторантни менюта (често съчетани с бекон, мед или козе сирене). Куклите откриха, че най-лесният начин да готвите вкусните брюкселски зеле е просто да ги изпечете във фурната. Въпреки това, има няколко трика, за да ги накарат да излязат леко хрупкави отвън, но все пак да се приготвят. Когато се пекат правилно, те са кафяви и хрупкави отвън, нежна отвътре и с мек орехов аромат - когато щедро подправени със сол, може дори да мислите, че те вкусват малко като пуканки!

В идеалния случай изберете пресни брюкселско зеле, които са с еднакви размери, с дължина от 1 до 1 1/2 инча, за да могат всички да се извършват по едно и също време.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 450 F.
  2. Отстранете свободните или обезцветени листа отвън на брюкселското зеле и отсечете кафявите краища на стъблото. Нарежете всяка половина на дължина - ако има такива, които са по-големи, изрежете тези в квартали, ако някои са по-малки, оставете ги цяло.
  3. Поставете брюкселското зеле върху лист за печене, опечете се с маслото и хвърлете го. Поръсете със сол и черен пипер и хвърлете отново палтото. Завъртете кълновете, така че плоските им страни да са нагоре.
  1. Печете за около 15 минути, или докато долната страна завърти хубаво златисто кафяво. След това завъртете всички кълнове с плоска страна надолу и се върнете във фурната.
  2. Печете, докато плоската страна е кафява и заоблена, приятна и хрупкава, за още 15 минути. Проверете един от по-големите, за да не го натрупате, като пиърсирате с остър нож, за да сте сигурни, че го плъзга лесно.
  3. Вкус, за да видите дали те се нуждаят от повече подправки, и се наслаждавайте.

Бележки за съставките и замествания

Брюкселското зеле може да отнеме повече сол от другите зеленчуци, но това е за вкус - започнете с нормална сума и след това винаги можете да добавяте повече. Можете също така да се къпете с мед, след като излязат от фурната, или да се хвърлят с малко горещ сос за удар.