Използване на Nike + iPod сензора

1 - Използване на Nike + iPod сензор: Оторизиран и неразрешен

Спортен комплект Nike + iPod. Уенди Бъмгарднер © 2006

Спортният комплект Nike + iPod съдържа сензор за обувки, предназначен да влезе в специалния джоб под подложката за обувки Nike +. Също така има приемник, който се включва в iPod nano. Ако имате iPod touch и iPhone 3GS или по-късно, нямате нужда от приемник, те имат вградения. Но сензорът за обувки може да се използва по неразрешен начин с други обувки.

2 - Използване на Nike + iPod сензора в обувка Nike Plus Ready

Nike + iPod сензор в Nike Air Zoom Moire обувка. Уенди Бъмгарднер © 2006
За да използвате Nike + iPod сензора в специално разработените обувки Nike Plus, извадете ботуша и след това извадете манекена от джоба на сензора.

Натиснете Nike + сензора в джоба на датчика.

3 - Сменете Sockliner в обувката Nike Plus Ready

Nike Air Zoom Moire. Уенди Бъмгарднер © 2006

След като поставите Nike + сензора в джоба на сензора, поставете подложката или поставете в себе си избрани стелки.

Калибрирайте сензора : При първото използване в чифт обувки Nike +, трябва да калибрирате крачкомера за ходене и / или движение. Това е лесен процес, ако имате външна песен удобна. Стъпка по стъпка за калибриране на сензора

Обувки от Nike +
Сензорът ще работи най-точно, когато е закрепен безопасно и сигурно в джоба под ботуша на обувките Nike +.

4 - Използване на сензор Nike + върху други обувки

Nike + iPod сензор прикачен с лента. Уенди Бъмгарднер © 2006

Можете да използвате сензора Nike + iPod на други обувки, въпреки че ще искате да го калибрирате всеки път, когато го прикрепите, за да получите най-точна точност.

Метод за бърза лента : Първият ми метод беше просто да използвам опаковъчна лента. Сложих сензора под обувките и после пресичах лентата за опаковане. Касетата с канал вероятно ще работи добре, но не искате каквато и да е лента, която да предпази безжичното предаване. Алуминиевото фолио е особено глупава идея.

Сензорът трябва да бъде непроменен и сигурен : сенникът Nike + е пиезоелектричен акселерометър, който е доста толерантен да бъде под ъгъл. Но вие искате тя да бъде близка до това, че е успоредна на земята, тъй като тя ще бъде под шкафа на обувките Nike +.

Искате сензорът да се държи здраво, да не се движи и да се люлее, да бъде успореден на земята, а не наклонен.

Сензорни торбички : Най-отгоре за сенници за обувки.

Точност : Излязъл от кутията, некалибриран и залепен на неоторизирана обувка, имах оценка за разстояние в рамките на 10% от това, което Google Map Pedometer каза, че съм ходил над 2 мили. Това е толкова добро, колкото може да се очаква всеки крачкомер. Бих очаквал повече точност след калибриране .

5 - Прикрепване на сензора Nike + към обувката с велкро

Велкро. Уенди Бъмгарднер © 2006
Можете да закрепите надеждно Nike + iPod сензора към повечето обувки с помощта на велкро. Тъй като сензорът може да е леко наклонен, ще трябва да го прекалибрирате, след като сте създали новото си прикрепване за велкро.

Имайте предвид, че след като сте прикрепили велкрото, ще трябва да махнете велкрото, за да използвате същия датчик в обувка Nike +. Велкрото е евтино, така че би било възможно просто да го смените всеки път, когато сте видели да превключвате. Или можете да използвате един сензор за обувката Nike + и една за други обувки, където трябва да я прикрепите с велкро.

Първо, купете добро качество на велкро. Купих тежко велкро за тази работа. Цената е няколко долара и може да се намери в магазин за офис доставки.

Нарежете парче гладко велкро, за да се прикрепите към езика на обувката. Това парче може да бъде по-голямо от другото парче, което ще прикрепите към сензора. Искате да можете да позиционирате сензора по желание на езика, така че повече велкро за езика е добро.

Подстрижете по-малко парче от "мъжкия" груб велкро, за да го прикрепите към сензора. Тя трябва да е достатъчно малка, за да не се припокрива ключа за включване / изключване на сензора.

6 - Закрепване на велкро към сензора Nike + iPod

Nike + сензор с велкро. Уенди Бъмгарднер © 2006
Просто оформете квадратче от грубо "мъжко" велкро, което да се побере на долната страна на Nike + iPod сензора.

Велкрото не трябва да препокрива ключа за включване / изключване.

Лепилото на гърба на велкрото трябва да е достатъчно, за да го задържи, особено ако сте купили тежко велкро, предназначено за всякакви повърхности.

7 - Закрепване на велкро към езика на обувката

Nike + iPod сензор, прикрепен с велкро. Уенди Бъмгарднер © 2006
Подстрижете продълговати пластинки от гладко "женско" велкро, което се вписва под дантелените връзки на езика на обувката, най-близо до областта на пръстите. Този кръпка трябва да бъде по-голям, така че можете да експериментирате с най-добрата позиция за сензора, след като всичко е на мястото си. Искате сензорът да бъде колкото е възможно по-нисък и по-полезен.

Трябва да шиете или по друг начин да прикрепите велкро към езика, тъй като лепилото на гърба на велкро вероятно няма да бъде напълно защитено от фабиката на езика. Ще ви трябва игла и конци и просто направете 4 бримки в ъглите на лепенката с велкро, за да я закрепите.

8 - Свържете Nike + iPod сензора към Velcro Patch на вашата обувка

Nike + iPod сензор, прикрепен с велкро. Уенди Бъмгарднер © 2006

Сега просто натискайте сензора върху велкрото пластир върху езика на обувката и връзката на обувката, пресичайки връзките върху сензора за допълнителна сигурност.

Опитайте се да позиционирате сензора така, че да е възможно най-добре - трябва да е равен на земята отпред назад и отстрани. Ще трябва да прекалибрирате сензора за най-добра точност, тъй като е вероятно да бъде леко наклонен в една или друга посока.

Ако превключите този сензор между обувките, трябва да го калибрирате отново за всяка обувка след всеки превключвател. Ако това е вашият план, би било разумно да се измери кварталът за калибриране на четвърт миля, близо до мястото, където обикновено ходите или бягате, и използвайте този маршрут за повторно калибриране, ако е необходимо.

Стъпка по стъпка Изображение на калибриране на сензора

9 - Калибриране на вашия Nike + iPod сензор

iPod Nano екран. Уенди Бъмгарднер © 2006

За да калибрирате Nike + iPod сензора, първо измерете разстоянието, което можете да ходите или да бягате. Ако пътят на открито е удобен, веднъж около вътрешната платна е 400 метра, което е най-добрият избор на екрана за калибриране.

Ако нямате писта, измерете известно разстояние, близо до мястото, където обикновено започвате ходенето или провеждате тренировка. Можете да използвате километража на автомобила, километража на колелото или колелото на геодезиста, ако нямате удобни междинни пунктове наблизо.

Ако прикрепяте сензора към обувка, която не е на Nike Plus Ready, предлагам да се калибрира всеки път. Това е така, защото ъгълът на сензора е най-вероятно да бъде малко по-различен всеки път и това ще повлияе на точността, освен ако не бъде прекалибрирана.

Стъпка по стъпка Изображение на калибриране на сензора

Сега сте готови за вашата Nike + iPod тренировка.
Стъпка по стъпка за Nike + iPod тренировка