Безопасният начин да се направи тридневен сок за почистване

Научете как да отидете на тридневен сок.

Какво е почистване на сок?

Изчистването на сок е вид детоксикационна диета, която включва консумиране на зеленчуков и плодов сок за кратък период от време (обикновено един до три дни). Някои програми включват един или повече гладки на ден, за да осигурят енергия, мазнини и други хранителни вещества за енергия и да ограничат глада. Вегетариански ястия и закуски са включени в някои планове.

Според поддръжниците соевият препарат поддържа естествените процеси на детоксикация на организма, изчиства диетата на захарта, кофеина, рафинираните храни и други храни и вещества, които могат да изчерпят енергията, и по-здравословен начин на хранене.

Суровият органичен сок е основният компонент на очистването поради хранителните вещества, фитохимикалите и антиоксидантите, които са в лесно абсорбируема течна форма. Веган, без глутен храна и закуски могат да бъдат включени за хора, които изискват повече енергия, са нови за почистване на сок или искат по-малко екстремни преживявания. Препоръчва се консултация със здравен специалист, особено за почистване, което продължава повече от един ден или за всички със здравословно състояние.

Сокът за почистване на сок може да се направи у дома с помощта на сокоизстисквачка или преса за сок. Програмите за почистване се предлагат и в много градове в местни барове за сокове, по-големи верижни магазини като Whole Foods Market, Costco или Target или могат да бъдат поръчани онлайн от компании като Blueprint Cleanse , Organic Avenue и Pressed Juicery .

Как обикновено се прави:

1) Подготовка за почистване на сок 1 до 5 дни преди: Въпреки че може да е изкушаващо да скочи в сок, препаратът се счита за съществено. Някои храни, като кафе, рафинирана захар, месо, млечни продукти, пшеница, алкохол и никотин, постепенно се елиминират, за да се намалят главоболието, апетита и други симптоми на отнемане.

Също така се счита за важно да се увеличи приема на пресни зеленчуци, плодове и течности по време на предварителното почистване.

2) 3-дневен почистване на сок: По време на действителните дни за почистване обикновено се предлага най-малко 32 грама сок или глазура, като поне половината е зелен зеленчуков сок.

Това е типичен ден на 3-дневен сок бързо:

Гладките и веганската храна могат да бъдат включени или заместени в по-меки почиствания на сок. Стайна температура или хладка вода могат да се консумират между всеки сок или храна, за да се стимулира елиминирането.

За да се оптимизира абсорбцията на хранителните вещества, соковете прочистват бактериите, препоръчвайки бавно да се пие сок, вместо да се глътва. Сокът обикновено се консумира в продължение на няколко часа, като последната напитка на деня е най-малко три часа преди лягане.

Плодовете и зеленчуците, използвани за производството на сокове често включват целина, зеле, моркови, зеле, ябълка, спанак, цвекло и листни зеленчуци.

Авокадото и бананите не се усвояват добре и трябва да се избягват ямите от праскови, кайсии, череши и други плодове, ябълкови семки, моркови и връх от ревен, както и твърди кожи от киви, ананас и манго. Биологичната продукция е най-добра, но ако тя не е достъпна, измиването на плодове и зеленчуци (често достъпно в магазините за здравословни храни) може да помогне за премахването на остатъците от пестициди.

Хората често смятат, че е най-лесно да се сок в началото или в края на деня и да се направят достатъчно за един цял ден. Въпреки че сокът трябва да се консумира възможно най-близо до времето за сок, сокът може да се съхранява в покрити стъклени чаши или бутилки без BPA.

Ако гладните угризения са постоянни или неприятни, често се предлага зеленчуков бульон или малка закуска като моркови, целина, салата или парче плодове. За някои хора може да се препоръча модифициран сок, който включва салата всеки ден за обяд или вечеря.

3) Прекъсване на почистването на сока: След като сокът бързо завърши, храната обикновено се въвежда отново в храната в продължение на няколко дни. Научете как да прекъснете почистването .

4) Чести въпроси и предпазни мерки: Очистването на сок не е подходящо за всички. Има някои важни предпазни мерки, за които да знаете. Получете отговори на често задаваните въпроси относно почистването на сока, като странични ефекти, как да се справите с глада и други въпроси в този често задаван въпрос.

Други части на чистия сок включват:

Физическа дейност

Въпреки че е добра идея да омекотите вашето рутинно упражнение по време на почистване на сок, нормалната дейност като ходене може да помогне за усилване на кръвоносната и лимфната циркулация. Също така, опитайте масажни терапии (като шведски масаж, лимфен дренаж, дълбок масаж на тъкани и тайландски масаж), контрастни душове и четка за коса, които могат да се извършват като част от обикновен душ.

Ум / тяло уелнес

Стресът може да има отрицателни ефекти върху здравето и може да увреди детоксикацията. Позволете на ума да почива, като включва практики на ума / тялото, като дифрагматично дишане, прогресираща мускулна релаксация или медитация на вниманието. Опитайте се да си починете. Отидете в леглото колкото е възможно по-рано и ако е възможно, вземете NAP.

Според традиционната китайска медицина черният дроб се свързва с гняв, бъбреците със страх и жлъчния мехур изпитва чувство на неудовлетвореност. Поддръжниците на почистването на сок вярват, че старите емоции могат да възникнат и да бъдат почистени от системата, тъй като съответните органи се очистват. Вижте Разбирането на емоциите в традиционната китайска медицина, за да научите повече за очарователните взаимоотношения между емоциите и физическите симптоми.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.