Преглед на iPod нано крачкомер

Проследявайте стъпките и разстоянието си с вашия iPod

IPod nano включва приложение за крачкомер. За разлика от Nike + iPod Sport Kit , този крачкомер е вграден и не използва отделен сензор. Подходящ е за записване на всички ежедневни стъпки, както и за ходене и тренировка.

Вашите ежедневни стъпки могат да се видят от няколко екрана на iPod nano, както и да се качат на безплатния уебсайт на Nikeplus.com и да се споделят с приятели чрез Facebook.

Педометърът отчита стъпките и оценява калориите, а от седмото поколение нано оценява разстоянието (плюс скоростта, ако проследявате тренировка в режим на работа). Педометърът е сравнително точен, когато се носи в джоб.

Apple прекрати iPod nano, със седмото поколение последно произведено.

Функция на крачкомера на iPod

С седмото поколение iPod nano, менюто за фитнес е на началния екран за лесен достъп. При по-старите модели търсете в менюто "Екстри". За да настроите крачкомера, потребителите отиват в менюто "Екстри". Можете да зададете следните функции:

Използване на крачкомера

Тези функции се променят със седмото поколение iPod nano.

За да проследявате всички ежедневни стъпки, изберете Разходка, за да започнете да броите.

Ако искате да проследите определена тренировка, трябва да използвате функцията "Run", независимо дали проследявате разходка или бягане. За съжаление, вашите "Run" стъпки няма да се броят в дневните стъпки за пешеходна почивка.

След като сте стартирали крачкомера, той показва стъпки, време и калории. Можете да кликнете върху бутона "Меню", за да използвате другите функции на iPod nano, като слушане на музика, записване на видео, използване на функцията за хронометър или настройване на FM радио.

Общите стъпки се виждат от няколко екрана на iPod, например от главното меню, така че да можете да ги разглеждате, без да се върнете към функцията Pedometer. За да спрете да записвате стъпките си, се върнете в менюто Фитнес и го спрете. IPod ще съхранява сесиите ви, за да можете да ги прегледате по-късно и ще ги качите на сайта Nikeplus.com, след като посетите iTunes.

Точност на iPod нано-педометъра

IPod nano (носено в джоб) е сравнено с хорометър Omron. Бяха проследени както общите дневни стъпки, така и специалната тренировка за ходене пеша. Общите стойности са сравнени в рамките на 5%, което е разумна сума на точност за сумата на стъпките.

Преглед на съвкупността и графиките на своя крачкомер за iPod

Можете да видите стъпките, които се броят в текущата сесия на седмото поколение нано, като изберете Фитнес в главното меню на iPod nano.

За да видите текущата сума, изминалото време, разстоянието и калориите, изберете Разходка. За да видите още графики и сесии за преглед, прекарайте пръст наляво. При по-стари модели бихте използвали екрана на Pedometer.

Качете данните си в Nikeplus.com

iTunes включва безплатен достъп до сайта на Nikeplus.com. Когато вашият iPod nano е включен в компютъра и iTunes стартира, изберете Изпращане в диалоговия прозорец, за да качите вашите сесии автоматично на сайта на Nikeplus.com. Педометърът ще качи текущите данни и ще ги проследи за различни предизвикателства на стъпките. Екранът показва дневната ви средна стойност, дневната средна стойност на общността, най-добрия ден, общите стъпки за седмицата и всички стъпки.

Екранът на Nikeplus има удобен бутон Facebook, за да публикувате вашето общо предизвикателство във вашата Facebook страница, за да се хвалите на приятелите си.

Спортен комплект Nike + iPod

Можете да използвате Nike + iPod Sport Kit с пето поколение iPod nano и по-нови версии. Чрез използването на трансмитера и на обувката за обувки можете да записвате скорост и разстояние. Въпреки това, спортният комплект не записва стъпки, така че, ако искате да проследявате стъпки, включете функцията Pedometer.

Функция на хронометъра

Ако искате да изтече времето, функцията на хронометъра на iPod nano е лесна за използване и съхранява данни по сесии. В седмото поколение нано, прекарайте пръст наляво, за да отворите функцията Часовник за хронометъра и таймера. На по-ранни nanos, можете да го намерите в меню Екстри. Натиснете Пусни / Пауза, за да стартирате хронометъра. За да запишете време за обиколка, натиснете централния бутон. Времето за двата най-скорошни обиколки се показва над общото изминало време.

С хронометъра работи, можете да използвате менюто, за да кликнете и да използвате други функции. Но за да записвате обиколка, ще трябва да се върнете към Хронометъра. За да спрете общото време, натиснете отново бутона Play / Pause. За да възобновите същата сесия, натиснете отново Play / Pause. За да приключите сесия, натиснете Меню и изберете Нов таймер.

Преглеждайте дневниците на сесиите по дата, с време за обиколка за всяка обиколка, общо време, най-кратко, най-дълго и средно време за обиколка. Отчетите могат да бъдат изтрити чрез натискане на бутона "Център", когато преглеждате дневния дневник и изберете Изтриване на журнала. Функцията на хронометъра може да бъде много удобна за хора, които искат да изчакат обиколките си и да разберат скоростта си.