Вземете тиквата Spice Fix без да разбивате талията си

Сега можете да си лате и да го пия, също!

Ние сме напълно обсебени от тиква подправки всичко, и кой не е? Единственият проблем е, че повечето от тези принадлежности за падане с тиква са пълни с калории, захар, мазнини и само smidgen на тиква. Не е изненада, че повечето тиквички Spice Lattes (известни още като PSL) не са точно добри за вас.

Тигровата подправка не спира просто в кафенето.

Всички останали скачат на барабана. Има тиква чипове, тиква монетни дворове, тиква масло (не плодов вид), тиква багели, тиква пудинг-списъкът продължава. Факт е, че тиква е вкусно и всички ярост, но това е казано, трябва да бъдете малко внимателни с вашите кирки.

Чиста тиква

Нека да направим пакт да ядем повече тиква, не само през есента, а през цялата година! Това е заредено с хранителни вещества, които ще помогнат на вашето сърце, очи, кости и кожа.

Чаша варено тикво съдържа 200 процента от дневното разпределение на бета-каротин - което не само помага на вашите очи, но и може да подмлади кожата и да намали риска от артрит. И само с 50 калории и 3 грама влакно на чаша пюре, тиква е диета-приятелски допълнение към любимото си хранене или закуска. Тиквата също е богат калий, минерал, който участва в понижаването на кръвното налягане и поддържането на здрави кости.

Spice It Up

Вкусовете на подправката на тиквения пай не са просто парти за сетивата; те също са пълни със собствените си ползи за здравето.

Най-лесно се открива канела. Канелановите противовъзпалителни антиоксиданти могат да допринесат за стабилизирането на кръвната захар, като ви помагат да смилате въглехидратите. В допълнение, канела помага за подобряване на приема на глюкоза и по-добър контрол на метаболизма. Това е добра новина за тези с диабет тип 2 или инсулинова резистентност.

За да закръглим тиква, ние ще се нуждаем от индийско орехче, джинджифил, карамфил и бахар - всички от които имат сходни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Джинджифил, по-специално, е вегетариански еликсир, който съдържа съединение наречено гингерол, което може да помогне за опитомяването на гаденето, сутрешната болест и киселинния рефлукс.

Тиква Spice и всичко хубаво

Следващия път, когато се нуждаете от PSL, се занимавайте с това, което е в кухнята, и направете свой собствен аромат с есенция. Опитайте се да добавите тире от подправка тиквено пай на овесена каша, или разбиване на крем лук с лъжица тиквено пюре и предположихте, че тиквено пикантно подправка. Подправете буркана си с бадемово масло, като подправите с тиквени подправки или добавете подправки от тиква към тиква преди пържене. Станете бариста и майстор на Skinny PSL, като добавите купчина тиква, поръсете с подправки от тиква и немасленото мляко с горещо кафе преди да сервирате. Не забравяйте, че сметаната е запечена и тире от канела!

Ето някои от любимите ми рецепти от тиква, за да започнете:

Подправките винаги са по-добри, когато са домашно приготвени. Смесването на тази популярна смес е по-лесно, отколкото си мислите! Ето какво ви е необходимо:

Смесете подправките заедно в малка купа и ги съхранявайте в бурканче или в херметически затворен контейнер.

Джой Бауер, MS, RDN, CDN, е експерт по здравето и храненето на Днес Show на NBC и основател на Nourish Snacks .