Текущи песни

Слушането на любимите си изпълнени песни може да ви даде тласък на енергия или мотивация за власт докрай. Но е добра ли идеята винаги да слушате музика в движение? Помислете за предимствата и недостатъците при изпълнение на музика и след това да получите вдъхновение за изпълняваните от вас плейлисти за песни.

Плюсове за слушане на песни, докато бягате

Много бегачи откриват, че слушането на музика е отлична стратегия за борба с отегчението по време на пистите. И ако мислите, че имате малко по-голямо удоволствие в стъпката си, когато слушате високоенергийна музика, не си представяте нещата. Изследванията показват, че слушането на музика може да увеличи скоростта на спортистите. Едно проучване установи, че слушането на бърза музика особено подобрява представянето в началото и края на тренировката.

Въпреки това, си струва да се има предвид, че изследванията, разглеждащи музиката и представянето, са направени в лаборатории с неопитни атлети, а не при реални състезателни условия. (Може да е по-лесно за музика да ободрява темата при условия на ниска възбуда, например да прави опит в една лаборатория.) Вероятно бягащите в истинско състезание ще изпомпват адреналина благодарение на вълнението на една раса, затова те може да не се нуждаят непременно от допълнителното стимулиране на музиката.

Недостатъци на слушане на музика при изпълнение

Разбира се, движението с музика има своите недостатъци. Един от недостатъците е, че ритъмът ви може да е изключен, тъй като вероятно ще се ускори и забави въз основа на темпото на музиката. Това е добре, ако се справите, когато не ви е грижа много за темпото, но това може да бъде недостатък, когато се опитвате да постигнете определена тренировка или раса.

Някои състезания може да не позволяват слушалки по причини, свързани с безопасността. Дори ако състезанието не ги забрани, все пак може да е добра идея да не ги носите, защото може да не можете да чуете инструкции от състезатели и други участници в курса.

Друго предупреждение относно носенето на слушалки по време на състезанието е, че ще пропуснете много забавления и вълнение. Няма да можете да слушате банди, да слушате хора, които се възхищават или да говорите с други състезатели.

Съществува и възможност, че вашето устройство за слушане на музика (да речем, мобилният ви телефон) може да спре да работи по време на състезанието, затова е важно да не сте напълно зависими от него. Ако разчитате на мелодиите си, за да се движите, но телефонът ви се намокри и умира по време на състезание, ще можете ли да удряте времето си за гол?

Най-важното е, че когато бягате навън, музиката може да блокира шума от предстоящи автомобили, велосипедисти, други бегачи - дори неприятелски кучета. Едно от основните правила за египет на бягането е, че можете да чуете другите, за да можете да се измъкнете от пътя или да спрете, когато е необходимо. Така че, ако решите да слушате музика, когато бягате на открито, не забравяйте да запазите силата на звука много ниска или да запазите ухото. Или запазете изпълнените от вас песни за неблагодарна, където може да се наложи допълнително разсейване, за да не се отегчавате.

Ползите от загрятата музика се запазват

За щастие, някои изследвания показват, че все още можете да получите някои от предимствата на слушане на високоенергийна музика дори след като сте я слушали.

Едно проучване установи, че слушането на високо темпо на музиката по време на 10-минутно затопляне води до по-добро представяне при упражнения с висока интензивност, дори когато по време на самото упражнение няма музика.

Така че, ако се притеснявате за безопасността или не искате да носите (или не сте позволени да използвате) слушалки по време на състезание, можете да имитирате олимпийските спортисти, които слушат някои високоенергийни, мотивиращи песни по време на състезанието -прездравителни загрявания. Ще получите повечето от същите ползи, каквито бихте направили, ако сте го слушали по време на състезанието.

Ако текущата ви музика се нуждае от опресняване, прегледайте тези плейлисти за песни, за да получите някои нови идеи.

Пускани музикални плейлисти: Топ 40 изпълнени песни

Топ 40 хитове и поп музика и популярни категории за изпълнение на песни. Получете предложения за някои от най-добрите 40 изпълняващи песни, които можете да добавите към изпълняваните от вас музикални плейлисти.

Хип-хоп / рап изпълняващи песни

Хип-хоп / рап жанра е друга много популярна категория на изпълнена музика. Хип-хоп и рап песните обикновено имат страхотен ритъм и са много гъвкави, така че те могат да бъдат използвани за усилени тренировки, както и бавни, лесни писти.

Още изпълнени песни

Ето още песни за изпълнение на песни от 80-те години насам.

> Източници:
Brooks, К .; Брукс, К., Повишаване на спортните постижения чрез използване на музика. Journal of Physiology of Exercise 2010, 13 (2), 52-57.

> Edworthy, J .; Waring, H., Ефектите на темпото на музика и нивото на силата на звука върху тренировъчната тренировка. Ергономика 2006, 49 (15), 1597-1610.

> Jarraya, М .; et al. Ефекти на музиката върху краткотрайното упражнение с висока интензивност при добре обучени спортисти. Азиатски журнал на спортната медицина 2012, 3.

> Mohammadzadeh, H .; et. Ефекти на музиката върху усещането за усилие и изпълнението на обучени и необучени индивиди по време на прогресивно упражнение. Физическо възпитание и спорт 2008, 6 (1), 67-74.