Как упражнението може да помогне с Jet Lag

Ако някога сте прекосили няколко часови зони в едно пътуване, вероятно сте преживели jet lag или неприятното усещане, че може да изтече, да се разпадне или да се срине във всеки един момент. За тялото ви може да се почувствате като в средата на нощта, но според вас това е в средата на деня. Борбата на тялото ви да коригирате е това, което причинява симптоми като:

Когато сте в средата на jet lag, упражненията може да са последното нещо, което искате да направите. Въпреки това, тренировка може действително да помогне за нулиране на часовника на тялото, като същевременно намали симптомите на jet lag. Изследванията показват, че упражненията на открито могат да ви помогнат да синхронизирате отново тялото си и че има три важни момента, когато упражнението може да ви помогне най-много.

Как и кога да упражнявате, за да намалите скоростта на вашето джет

Няма много изследвания за най-доброто упражнение за намаляване на лазерното закъснение, така че слушайте тялото си и правете това, което се чувства най-добре. Висококачественото кардио може да не отговаря на въпроса, когато сте изтощени и тялото Ви се чувства така, сякаш тежи два пъти повече, отколкото обикновено. Ако това е така, опитайте лека тренировка за физическа тежест, разходка или упражнения за разтягане и запомнете, че след няколко дни ще се върнете в старото си себе си.

Леки тренировки с джет

Източник:

Shiota M, Sudou M, Ohshima M. Използване на открито упражнение за намаляване на jet lag в членовете на екипажа на авиокомпанията. Aviat Space Environ Med. 1996 Dec; 67 (12): 1155-60.