Свежи поемане на здравето и празниците

Два липсващи компонента на годишните решения? Подготовка и забавление

Сравнително неясната референция, която много от нас правят за "празниците", вероятно означава нещо малко по-различно от всеки един от нас. Терминът се превърна в нещо като мащабен жест на зората от Деня на благодарността до Нова година и каквито и да било ритуали, обичаи, наблюдения и събирания, които населяват този терен.

Едно нещо, което сме склонни да имаме, е, че това време на годината е специален и различен, по начини, които вдъхновяват и се опитват, добри и лоши.

Свободният стрес идва в много разновидности, от предизвикателни взаимоотношения, пътуване до изпитания, банкови сметки, изтласкани извън тяхната толерантност. Може да има самота и тъга, или да има любов и солидарност, а може би и комбинация от всичко това.

Но уникалният стрес от празниците намира своето изражение в обществения ангажимент да го поправи веднага. Отслабването е вечно сред най-популярните от новогодишните резолюции.

Следователно основната идея е, че празниците ни водят до всякакъв вид изкушение и обикновено се поддаваме. Нашите графици и евентуално тренировки са склонни да бъдат разрушени. Преди всичко това е предизвикателство за храната. Храната се превръща в център на всяко събиране, парти и, разбира се, семеен празник. Намаляването на вашето тегло е много важно. Също така е и след религията.

Няма да имате недостиг на подробни съвети за всичко това, ако извършите дори накратко търсене.

Тук има отлично ръководство. Целта ми тук, обаче, е по-скоро да не уточнявам решението, отколкото да разруша проблема, като го опростя.

Моята проста формула има три компонента.

1) Не забравяйте какво е здравето

Една от причините за всички ваканционни стрес и след почивка разкаяние е морализиране на здравето.

Ние по някакъв начин сме се поинтересували от идеята, че добрите хора имат добро здраве и постно тяло, а отклоненията от този път са някакъв морален провал или характерен недостатък.

Това е товар от абсурдни глупости! Здравето не е морална мярка и дори не е целта. Целта е да живееш по-добре - по-добър живот. Другите неща са еднакви, здравите хора се забавляват. Не забравяйте, че истинската стойност на здравето се крие в служенето му за забавлението, което можете да имате. Внезапно, не би трябвало да има смисъл да се губят забавленията поради разкаяние за диета, здраве или тегло над празниците.

2) Не забравяйте за какво са празниците

За повечето от нас празниците също са забавни. Нещата не винаги се развиват така, както се надяват, но надеждата е за забавление: добри времена, добра храна и хора, които са най-важни за нас. Празниците се очаква да са специални времена, често включващи известно удоволствие. Какъв срам да се провираме през този сезонен коридор.

Нашият проблем не е празниците; по време на празниците, според мен, трябва да оставим доброто време да се върти. Нашият проблем е тенденцията да бъдат останалите 350 дни на годината, когато много от нас оставиха да омаловажат възможностите, които трябва да развием здравето си, за да се забавляваме. Моят съвет за това как да избегнете свръхчувствителност по време на празниците е да пренебрегнете празниците и да се съсредоточите върху останалата част от годината.

Ако обикновено се храните добре и се упражнявате, отклоненията от празниците няма да доведат до никакви щети. Освен това, ако наистина се храните добре през цялата година, ще имате склонност да предпочитате по-здравословни храни така или иначе, а вашите удовлетворения ще са склонни да се задържат.

3) Решавайте конструктивно

Всички знаем как започва расите: готови, подредени, отидете . Новогодишните резолюции, за съжаление, вместо това са склонни да бъдат от сорта "отидете, независимо дали сте готови и готови". Резултатът е предвидим.

Така че не позволявайте на разкаянието да ви накара да се развълнувате. Решете да се подготвите и зададете, преди да тръгнете отново.

Отговорите на тези съобщения биха могли да изискват търсене на повече информация, но както беше отбелязано в началото, такива подробности са на разположение. Преди да стратегизирате, опростете. Празниците трябва да са специални. Здравето е целогодишно предложение. И това е нещо общо, което ги кара и двете да имат значение: Те трябва да допринесат за радостта и забавлението в живота ви.

С оглед на това ви пожелавам здраве и щастие през Новата година.