Стелки със стъпала

Вътрешни стелки, изработени по поръчка, за ефективност и комфорт

Сайта на производителя

Стелките могат да направят голяма разлика в начина, по който се чувстват обувките ви. Те могат да добавят омекотяване и подкрепа на арката . Въпреки това, тя може да отнеме много на изпитание и грешка пазаруване, за да намерите правилната стелка, която дава на краката си това, от което се нуждае. Footbalance стелки са изработени по поръчка, за да се съобразят с вида на опората, от който се нуждаете. Те се предлагат на избрани търговци на дребно за спортни обувки, които можете да намерите на уеб сайта на FootBalance.

Анализ на краката

Първо, получавате компютъризирано изобразяване на крака, за да определите височината на арката и къде поставяте най-голям натиск върху крака си, когато стоите. Имах този тип анализ на крака, направен преди няколко години от педагор, а също така използвах патрона на д-р Шол, който да направи автоматичен. Всеки крак е различен и може да имате различни нужди за всеки крак. Анализът на краката и полу-обичайните вложки могат да бъдат решение. Процесът на анализ на краката отнема само няколко минути.

Бързо залепване за стебла за крака

След като прихванах подножието, продавачът на обувки избра вложката "Footbalance MAX" като тази, която смяташе, че най-добре ще обслужва моите разходки. Аз ходех половин маратон и слагах тренировъчни дни от девет мили. През изминалата година преминах към по- омекотена обувка и това наистина помогна с по-малко умора на краката и краката при по-голям пробег. MAX може да осигури контрол на движението, както и поддръжка и омекотяване.

Имам неутрална походка и не се нуждая от контрол на движението, за да се коригира превишаване .

Търговецът затопли стелките, а ние прекарахме около пет минути върху тях по различни начини, докато ги формоваше на крака. Имам ниска арка. Обикновено не мога да нося обувка, която има вградена подпора на арката, тъй като ми се струва, че ходя със скала под арката си.

Обикновеното формоване осигури точното количество подкрепа за арката ми.

Чувство за разликата със стъпалата за стъпала

Вкарахме подложките Footbalance в обувките, на които се опитах, и разликата беше невероятна. Аз съм много choosy когато става въпрос за това как обувки се чувстват. Изведнъж всяка двойка се чувстваше перфектна. Аз се противопоставях да купувам обувки, които още не ми трябваше и носех новите стелки вкъщи в обувките на Брукс Глицерин, които нося за разходки на разстояние.

Носех стелките на моите по-кратки тренировки от един до шест мили. Изглежда, че не променят значително ходенето ми и не накърняват скоростта ми. Направих го нагоре до тренировката ми на девет мили и после на два полумаратона. Стигнах до 15 минути ми половин маратонно време и след това почувствах много по-малко умора на крака и крака.

Не мисля, че увеличаването на скоростта се дължи на подложките, но те не го нараниха, въпреки че бяха по-твърди. Чувствах се в състояние да поддържа скорост и в двата полумараона, с по-малко умора. Стелките са амортисьори на краката ви, така че, ако работят, трябва да се почувствате по-малко уморени.

Блистери може да са проблем, когато смените обувките или стелките си. Тъй като те се съобразяват по-добре с краката ви, това може да означава по-малко мехури. Не получих нови блистери с използване на стените на Footbalance.

През следващите няколко години и дузина половина маратони годишно просто престанах да получавам блистери и аз вярвам, че стелките са направили разликата.

Направете стелки, които увеличават живота на обувките?

Обувките за ходене и бягане губят ефектите си на възпиране и започват да се разпадат, след като ги носите за няколкостотин мили. Едно правило е да ги замените на 500 мили, въпреки че може да се наложи да ги замените по-често. Добрите стелки могат да помогнат да удължите живота на обувките си.

Но самите стъпала на Footbalance също се нуждаят от подмяна. Те трябва да продължат осем до 12 месеца, според Footbalance. За мен това е два пъти по-дълго, колкото обувките ми продължават.

Долна линия върху стъпалата на стъпалото

Бях скептичен и сега съм преобразувател. Чувствам се по-малко умора и имах страхотно изпълнение с тези стелки. Има няколко недостатъка. Първо, те са скъпи; Платих за това, което бихте платили за евтина обувка. Въпреки това, имам приятели, които купуват няколко двойки стелки, които се опитват да намерят правилните от изпитание и грешка. Тя може да бъде по-евтина възможност да получите тези, които пасват на крака ви в един опит. Второ, трябва да намерите магазин, който ги носи и не може да ги поръчате онлайн. Те имат търсачка за търсене в магазина на своя уебсайт.

За полуобработената вътрешна подметка "do-it-at-home" те имат стени FootBalance QuickFit.

Сайта на производителя