Домашна рецепта за протеинови барове

Вашето тяло се нуждае от протеин, за да поддържа органите и тъканните структури и е необходимо за функционирането на имунната система. Не е трудно да получите достатъчно протеини от вашата диета, но закуска на протеиновата бара е добър начин да се чувствате удовлетворени между храненията.

Някои от протеиновите барове, които се намират в магазините за хранителни стоки и пазарите, имат достатъчно количество протеини, без много допълнителни калории, но някои се зареждат със захари и мазнини, така че изглеждат (и вкус) повече като бонбони.

Така че моето предложение? Направи си собствен. Когато правите протеинови барове у дома, ще контролирате всички съставки, така че да могат да бъдат толкова здрави, колкото искате да бъдат.

Как да си направим протеин барове

Осъществяването на протеинови барове не е трудно, просто толкова лесно, колкото печенето на партида бисквитки. И тъй като контролирате съставките, можете да намерите рецепти, които използват малко по-малко захар, по-здравословни мазнини или повече влакна, каквото трябва, за да се поберат на вашата диета.

Друго предимство при производството на белтъчни барове в дома е значителните икономии на разходи. Индивидуално опакованите протеинови ленти са скъпи в сравнение с покупката на съставките и отделянето на малко време за производство. Аз също харесвам факта, че можете да ощипвам и съставки, за да настроите аромати.

Има много вкусни рецепти за протеинови барове за готвене, здраве и фитнес сайтове. Когато търсите рецепти за протеинови барове, не забравяйте да потърсите здравословни съставки като овес, ядки, семена и сушени плодове заедно с протеинови прахове или маслено масло.

Някои рецепти изискват печене, а някои не.

Опитайте тази основна рецепта за протеин бар. Можете да промените миксиранията според вашето настроение:

Съставки

инструкции

Можете да обвивате баровете поотделно и да ги носите със себе си за средна дневна закуска на работа или в училище. Или ги изяжвайте като малко храна за възстановяване след тренировката.

Персонализирайте протеиновите си барове:

Хранителна информация

Общото хранене за тези барове ще варира малко на базата на съставките, които избирате, но с основната рецепта всеки бар ще има около 170 калории, 6 грама протеин, 23 грама въглехидрати, 3 грама влакно и 7 грама мазнини.7 грама дебел.