Кабоша Скуош Калории и информация за храненето

Ако искате да използвате качока, може да се чудите колко калории са в този японски зимен скуош . Ще видите объркващи числа за цитираното, защото най-надеждният източник не изброява изрично кабошката скуош. Ето едно тясно приближение.

Kabocha squash (произнесена kah-bow-cha) прилича на зелена тиква или скумрия от маслодайна купа. Има дебела зелена кожа и оранжева плът.

Разработена е от скуош, а най-често срещаните видове са Cucurbita maxima и Cucurbita moschata .

Вкусът е подобен на друг зимен тиква, но също така прилича на сладък картоф и обикновено е по-сладък от тиква. Много хора казват, че има вкус като тиква, но някои сортове вкус като картофи. Кожата е здрава, но годна за консумация. Често се обелва, за да го приготвите по-бързо.

Калории в Кабока Скуаш

Калоричното съдържание на качока скуош не е изрично включено в Националната база данни за хранителните вещества в Селскостопанското изследователско бюро на САЩ за стандартно издание 28. Вероятно е сходен с други видове зимни тиква, като бустернар , маслодайна купа, Хъбард и скуош от жълъд.

Според базата данни една чаша печени зимни кубчета за скуош има 76 калории. Също така има 18 грама въглехидрати и 5,7 грама фибри.

Може да видите цифри, които са много по-ниски котировки.

Може да се окаже, че тези източници са избрали броя на калориите за сурови кубчета, което е около половината при 39 калории на чаша сурови кубчета, 10 грама въглехидрати и 1,7 грама фибри.

Кои фигури избирате ще зависи от това как използвате скуош. Ако добавяте суровите съставки, които отиват в съд, можете да използвате суровите фигури.

Въпреки това, kabocha се готви, вместо да се яде сурово, така че използването на измерванията и калориите за варени скуош ще има смисъл за много приложения.

Разбира се, броят на калориите ще се промени в зависимост от начина, по който подготвяте и обслужвате вашите kabocha. Добавянето на масло, кафява захар или сироп ще добави повече калории към вашата чиния.

хранене

Яденето на кабока и всяка друга зимна тиква също е отличен начин да увеличите приема на витамин А, който тялото Ви се нуждае от здрава кожа и нормална визия, плюс калий, който помага за балансиране на телесните течности и кръвното налягане. Kabocha също трябва да бъде богата на калций и магнезий, две важни хранителни минерали.

Избор, съхранение и готвене

Вероятно ще намерите качока на азиатски или японски пазари, но може да ги намерите и на пазара на фермери или на други пазари, ако те са популярни във вашия район. Потърсете скуош, който има твърди, дебели кожи, се чувствате тежки за техния размер и нямат никакви признаци на мухъл или смачкани петна.

Когато стигнете до дома си с качока, оставете го на хладно и сухо място като тъмен кухненски шкаф. Тя ще остане в продължение на около месец на съхранение, или може да го сложи в хладилника.

Един лесен начин за приготвяне на скуош е да измиете екстериора с чиста вода, след това нарязани на тиква.

Загрейте фурната на 350 или 400 Е. Поставете скуошката нарязани настрани и печете около 30 минути или докато плътта е достатъчно мека, за да пробие с вилица. Сервирайте тигана със сол, черен пипер и малко масло или зехтин. Ако имате някакви остатъци, те трябва да се съхраняват в хладилник и да се консумират в рамките на три до четири дни.

> Източници:

> Американското министерство на земеделието, Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция, издание 28. "Основен доклад: 11644, скуош, зима, всички сортове, варени, печени, без сол".

> Министерство на земеделието на САЩ, Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция, Издание 28. "Основен доклад: 11643, скуош, зима, всички сортове, суров".

> Кооперативно разширение на държавния университет в Юта. " Зимна скуош ".