Хранителни заболявания: Колко безопасна е нашата храна?

Истината зад риска от хранителна болест

В нашето ежедневие, повечето от нас не оспорват безопасността на нашата храна. Това е обезпокоителна мисъл, че нещо, за което се надяваме да бъдем здравословни и здравословни, може да ни разболее или дори да ни убие. Но хранителните заболявания могат да направят дори най-здравословното производство, яйцата и месото смъртоносни. Така че колко безопасно е нашето храна?

Какво представляват заглавията на новините за безопасността на храните

Когато има огнища на хранителни заболявания, те веднага грабват заглавията и вниманието на потребителите навсякъде.

През лятото на 2011 г. епидемия от листриоза, проследена от пъстърва от колорадо в Колорадо, уби 30 души и се разболя още десетки. През април 2012 г. 425 американци договориха " Салмонела" от това, което американските центрове за контрол на заболяванията (CDC) нарекоха "суров продукт с остърган тон на земята", който често се използва в суши. Токсичният сцена в сегашният фъстък на фъстъците в Баклей, Джорджия, който е източник на огромната епидемия от салмонела, който уби 9 души и разболя 691 други в 46 държави през 2008-2009 г., е била точка на възникване на съгласувано съсредоточаване на безопасността на храните в продукцията индустрия.

Тези заглавия са само върхът на айсберга. Бързо посещение на уебсайта на CDC за пълен доклад може дори да ви изплаши в течна диета. Но колко често хората се разболяват от храна?

Статистиката за истинската безопасност на храните и хранителната болест

CDC изчислява, че приблизително 1 на всеки 6 американци се разболява от нещо, което ядат всяка година.

От тези хора около 128 000 души са хоспитализирани и 3 000 умират. Въпреки че тази статистика е най-ужасяваща за повечето, нека ги поставим в перспектива.

Всеки ден в Америка се предлагат около 1 милиард храна, което се увеличава до 400 милиарда за една година. Въз основа на прогнозите на CDC за хранителните заболявания, само един от всеки 133,333,333 хранения, които ядете, вероятно ще ви убие.

Това е процент от .0000000075 процента. Имате два пъти по-голяма вероятност да спечелите лотарията. Според Националната метеорологична служба, шансовете ви да бъдат убити от светкавица във всяка една година са 1 на 775 000. Докато шансовете, когато става въпрос за риск от хранителна болест, със сигурност са във ваша полза, фактът, че съществува риск, все още служи като призив за действие за хранителната промишленост.

Д-р Боб Уитакър, главен научен сътрудник на асоциацията за маркетингови маркетингови продукти (PMA), базирана във Вашингтон, международна търговска организация, представляваща фермери и спедитори на храни, и председател на Съвета за изследвания и технологии на Центъра за безопасност на продуктите в Университета Калифорния-Дейвис се съгласява. "Ако сте този, който се разболява, наистина не ви е грижа за останалите 100 милиона души, които не са го направили. Ние [в индустрията] искаме винаги да сме наясно с това. Един човек, който се разболява, е твърде много и затова продължаваме да се стремим да се справяме по-добре всеки ден. "

Организациите, участващи в безопасността на храните

"Мисля, че предлагането на храни е безопасно", казва д-р Уитакър. "Ако погледнете броя на хората, с които се хранеме всеки ден с храни от всякакъв вид, месо, млечни продукти, птици и продукти, мисля, че имаме сигурно снабдяване с храна.

Днес разполагаме с по-добра технология, отколкото сме имали досега. "Но не само новите технологии водят до непрекъснато подобрение на безопасността на храните, но и работата на регулаторните агенции, американското правителство и самите производители на хранителни продукти.

Например, месопреработвателната промишленост бе принудена от Конгреса да почисти деянието си през 90-те години на миналия век в резултат на избухването на бременни енцефалити (болест на лудите крави) във Великобритания в края на 80-те години на миналия век. Американските производители на свинско, говеждо, птиче и друго месо непрекъснато получават - и обикновено отговарят - все по-високи стандарти от американските регулаторни агенции.

От друга страна, производството на пресни плодове е до голяма степен саморегулиращо се.

Макар че съществуват достатъчно правителствени предпазни мерки - и повече, които идват чрез законодателството за безопасност на храните, Конгресът изстрелва пътя през последните няколко години - след като гледаше как месопроизводството се бори с пътя си през безкрайни ленти на бюрократична бюрокрация, светлина и пое инициативата за осигуряване на по-безопасни продукти.

В допълнение към разпоредбите за безопасност на храните, потребителите имат ръка за осигуряване на непрекъснати подобрения. Например, повечето търговци на едро, търговци на дребно и доставчици на хранителни услуги (като ресторанти, болници, училища и др.) Изискват продукти от ферми и опаковки да бъдат инспектирани и сертифицирани не само от американското министерство на земеделието, но и от независими, одитори, като Primus Labs.

Нови инициативи и технологии за безопасност на храните

След като PMA пое водещата роля, индустрията през 2008 г. прие доброволно инициативата за проследяване на продуктите, която представлява серия от важни етапи, които целят да направят цялата продукция, продавана на американските пазари или използвана в продоволствената услуга, проследима до реда, в който е отгледана. Въпреки че подобряването на цялостната безопасност на храните (и може би винаги ще бъде) основната цел, подобряването на практиките като проследимост ще продължи да бъде важно, защото независимо от това колко усърдно е индустрията, ще продължат да се случват инциденти. Като може незабавно да определи източника на проблем, неговото разпространение може да бъде предотвратено и неговото отрицателно въздействие да бъде ограничено.

Дъното: Колко безопасна е нашата храна?

"Преди всичко хората, които растат и произвеждат тези продукти, са самите потребители", казва д-р Уитакър. - Това е храна. Понякога можете да изгубите поглед от това. Важно е да се напомняме постоянно и постоянно да бъдем бдителни. Мисля, че индустрията наистина е повишила безопасността на храните до важна точка, която е съсредоточена върху лазера. Не можем да премахнем хранителните заболявания, но мисля, че можем да ограничим тежестта им. "