Трябва ли да правите пилатес всеки ден?

Пилатес е известен като безопасно и ефективно упражнение, но е много по-добре? Въпреки че може да не е необходимо да правите Пилатес всеки ден, за да се възползвате от наградите, основателят на Пилатес Джоузеф Пилатес препоръчва да се правят най-малко 10 минути всеки ден.

Всъщност правенето на Пилатес само няколко пъти седмично е достатъчно, за да се създадат положителни промени. Но щом ползите от Пилатес започнат да се разбиват, много от нас са вдъхновени да правят Пилатес толкова често, колкото можем.

Пилатес, както знаят хората, е странно пристрастяващ.

Ако наскоро сте започнали да пилате, сега се чудите: "Колко често мога да направя пилатес тренировка?" и "Дали е безопасно и полезно да правите Пилатес всеки ден?" Нека да разгледаме някои притеснения, които хората имат по отношение на ежедневните тренировки, как Пилатес се адаптира към ежедневното обучение и какво ще искате да имате предвид, докато създавате балансирана тренировка за Pilates .

Пилатес и тренировка за силата

Много хора, които редовно правят силова тренировка и други системи за упражнения с по-висока интензивност, знаят, че трябва да отделят време между тренировки - за да изградите сила, трябва да наложите достатъчно мускули, за да го разкъсате малко. Тогава мускулите се възстановяват по-силно от преди.

Пилатес е форма на силово обучение . Съпротивлението на тежките извори ще ви предизвика и ще разрушите мускулите, като по този начин ще стимулирате натрупването на по-силни мускули. Въпреки това, голяма разлика между Пилатес и редовното тренировъчно обучение е, че в Пилатес се работи и за интеграция между тялото и ума и за обучението на тялото да се движи по-ефективно.

За тази цел тренировките на Пилатес ще подчертаят неща като осъзнаване, функционално привеждане в съответствие, дишане и координация. Този многоизмерен подход ни дава възможност да изместим фокуса на нашите тренировки, което ни дава възможност да правим безопасна и интересна тренировка всеки ден. Пилатес е истинска многозадачна тренировка за вашето тяло и ум.

Кой не се нуждае от това всеки ден?

Разнообразието балансира пилатес тренировка

Джоузеф Пилатес твърдо вярваше, че тренировката трябва да бъде разнообразна и че начинът да се максимизира ефектът от всеки ход е чрез това да се прави с пълно внимание и с ниски повторения. С помощта на Джо, идеалната практика на Пилатес се върти между различните мускулни групи, измества нивата на интензивност и балансира нашите упражнения по отношение на флексията и удължаването в рамките на всяка тренировка и в ежедневните тренировки с течение на времето. Повтарянето на една и съща тренировка всеки ден може да доведе до небалансирана процедура, която стане толкова скучна, колкото прекалено много повторения в сесия. Прочетете следния пасаж директно от Джоузеф Пилатес.

Contrology [Пилатес] не е уморителна система от скучни, скучни и отвратителни упражнения, повтарящи се ежедневно срещу ... ... Единствените непроменени правила, които трябва да изпълнявате съвестно, са, че винаги трябва да сте вярно и без отклонение да следвате инструкциите, придружаващи упражненията и винаги пазете ума си изцяло концентриран върху целите на упражненията, докато ги изпълнявате.

Намерете ритъма си

Най-добрата идея е да използвате разнообразието във ваша полза. Това ще има много общо с настройването в себе си и настройването на фокуса и нивата на енергия за даден ден.

Добър ритъм за правене на Pilates тренировки с течение на времето може да бъде да се направи физически предизвикателна тренировка един ден и последва с един ден или две, които са по-лесни за мускулите. Използвайте тези дни, за да подчертаете интеграцията на принципите на Пилатес във вашата тренировка.

Например, можете да направите деня, в който да се съсредоточите върху работата с пълното внимание и да правите хода по лесен начин. След това пренесете тези елементи в друга по-физически изискваща тренировка на следващия ден. По този начин мускулите стигат до почивка и повторно изграждане за сила, докато продължавате да тренирате. Ако работите в студио, въртящ се апарат, за да изпълнявате мат в определени дни, Reformer или Wunda Chair или Cadillac в алтернативни дни ще ви държи в протокол за обучение на цялото тяло.

Долен ред

Така че, отговорът на нашия "ежедневен пилатес"? въпросът е ДА, можете да правите Пилатес безопасно и ефективно всеки ден. Ключът е да се променят тренировките, да се пазят целенасочено и ако дадена мускулна група бъде изправена пред предизвикателство един ден, да я даде само умерена тренировка следващата. Това вероятно означава, че ще направите някои по-кратки тренировки сами и че няма да искате да ходите на средно или напреднало ниво клас всеки ден.