Преглед на "Връщане към живота чрез контрола" от Джоузеф Пилатес

Върнете се в корените на метода Пилатес със своя създател

"Върнете се в живота чрез контрола" е от съществено значение пилатес четене. В тази малка книга Джоузеф Пилатес предава широчината и силата на метода Пилатес . Покривайки философията и техниката, Пилатес очертава ефективния и траен подход към здравето на цялото тяло, който 63 години от първата публикация на "Връщане към живота" е една от най -бързо развиващите се фитнес тенденции в света.

Подробности за книгата

Ръководство за преглед: "Връщане към живота чрез контрола"

Ако се интересувате от Пилатес изобщо, ви призовавам да придобиете и да прочетете "Завръщане към живота чрез контрола" за себе си. Той не само предоставя ценна историческа представа за начина, по който Пилатес развива своите упражнения и мисли за метода Пилатес, но е жизненоважна връзка към енергията на човека, Йосиф Пилатес . Чрез "Връщане към живота чрез контрола" получаваме директно предаване на силата, жизнеността и убеждението, с които Пилатес се е приближил и е живял - работата му.

Това е книга за тези, които наистина са страстни за Пилатес и неговите предимства. Да, има инструкции за упражнения и страхотни снимки на Джоузеф Пилатес, изпълняващи матовата последователност на 60-годишна възраст.

Но за мен това, което е очарователно, е, че "връщането към живота чрез контрола" е връщане към корените на метода, който Джоузеф Пилатес нарича Contrology, "пълната координация на тялото, ума и духа".

Тъй като методът на Пилатес става все по-популярен, акцентът може да започне да се отдалечава от многоизмерния подход към фитнес, който Джоузеф Пилатес полага в "Връщане към живота чрез контрола". Тя може да стане по-тесен, когато се фокусира само върху физическия акт на упражняване и свързаните с него цели, като например облекчение от болки в гърба или вечно пожелания плосък корем.

Но в "Връщане към живота чрез контрола", пълният потенциал на подхода "тяло / ум / дух към фитнес" идва.

Тук ще намерите семена от принципите на Пилатес , връзките с йога и основата на пилатесската техника в приложенията й към ежедневието.

Дали Пилатес, както го познаваме днес, все още контролира? Надявам се. Това, което знам, е, че това е пълен дух на контрол, който стартира трайната, променяща живота програма за фитнес, която сега наричаме Пилатес. И ако наистина искаме да изпитаме предимствата на метода Пилатес, няма по-добро място за начало, отколкото за самия Йосиф Пилатес .

Професионалистите на "Завръщане към живота чрез контрола"

Против "Връщане към живота чрез контрола"

Вдъхновяващи цитати от Йосиф Пилатес от основателя на пилатеския метод

"Физическата годност е първото условие за щастие.

Нашата интерпретация на физическата годност е постигането и поддържането на единно разработено тяло със здрав ум, напълно способен естествено, лесно и задоволително да изпълнява многото разнообразни ежедневни задачи със спонтанно желание и удоволствие ".

"Contrology е пълна координация на тялото, ума и духа.През Contrology първо целенасочено придобивате пълен контрол над собственото си тяло и след това чрез правилното повторение на неговите упражнения постепенно и постепенно придобивате този естествен ритъм и координация, свързани с всички ваши подсъзнателни дейности. "

"Няколко добре проектирани движения, правилно изпълнени в една балансирана последователност, струват часове да правят небрежна кайстика или насилствено изкривяване."

"Contrology не е система от случайни упражнения, предназначени да произвеждат само изпъкнали мускули ... Нито пък Contrology греши или от прекомерно развити няколко мускули за сметка на всички други, което води до загуба на благодат и гъвкавост, или до жертвоприношение на сърцето или белите дробове.Тогава тя е замислена да изглажда и разтяга мускулите и сухожилията, така че тялото ви да бъде толкова еластично, колкото тялото на котката, а не мускулести като тялото на пивоварния камион или тялото, свързано с мускулите на професионалния повдигач, който толкова много се възхищаваш в цирка.

"Contrology развива тялото равномерно, коригира погрешните пози, възстановява физическата жизненост, ободрява ума и издига духа."

"Contrology не е уморителна система от скучни, скучни, отвратителни упражнения, повтарящи се ежедневно" ad-nausem "."

"Изкуството на контрола доказва, че единственото истинско ръководство за вашата истинска възраст не се крие в годините или как мислите, че се чувствате, а както в действителност сте толкова несмислено показани от степента на естествената и нормална гъвкавост, която се радва на гръбнака ви през целия живот".

"Това е еквивалентът на" вътрешен душ. "Тъй като пролетната свежест, родена от силните дъждове и огромните маси на топене на снеговете по планините в хинтерланд, причиняват реки да се раздуват и да се втурват бурно в морето, с обновена сила, като пряк резултат от вашето вярно изпълнение на упражненията "Contrology". "

"Освен това такова тяло, освободено от нервно напрежение и свръх умора, е идеалният подслон, осигурен от природата, за да има добре балансиран ум, който винаги е напълно способен успешно да посрещне всички сложни проблеми на модерния живот".

"Въпреки, че текстовата част на Return to Life Through Contrology е тънък стек от страници, тя е изпълнена с насърчение и непоколебими директиви от самия Джоузеф Пилатес. Най-добрият ми съвет е да получите копие и да намерите някои от вашите любими цитати, за да вървите напред с тези, които току-що сте прочели. "