Здравословни нискокалорични корейски хранителни избори

Вие сте диетолог, който обича корейска храна? Ако е така, вероятно сте се чудили дали корейската храна е здравословна. Факт е, че някои корейски храни са добри за вашата диета, а някои не. Но има начини да се хранят здравословни корейски ястия и да запазите вашата програма за отслабване на пистата.

Корейската храна ли е здравословна?

Здравословният избор на храна в Корея може да не е толкова лесно да се намери като други кухни, но това не означава, че е невъзможно да останете на вашата диета в корейските ресторанти.

Всъщност, корейската храна може да бъде по-здравословна от другите стилове на азиатската кухня .

Корейската храна използва по-малко петрол от много китайски ястия. Така че често ще консумирате по-малко мазнини, ако изберете корейски. А корейските ресторанти често обслужват традиционния стил на семейството, което означава, че можете да ядете малки количества различни храни, без да прекалявате с частите си.

Здравословен корейски ресторант

Ако сте нов в корейската кухня, опитайте кимчи. Това популярно ястие от Корея е пикантно, кисели краставица и е добре за хора, които се опитват да отслабнат . Кимчи (понякога написано кимче) е с ниско съдържание на мазнини и калории, така че можете да запълнете традиционното ястие без да опаковате паунда. Единственият недостатък е, че кимията обикновено е с високо съдържание на натрий. Но има уникален и вкусен вкус, който много диети се радват.

Ето няколко от любимите ми хранителни навици за следващото ви посещение в корейски ресторант.

По-малко здравословна корейска храна

Един недостатък на корейската кухня е наличието на малко пресни зеленчуци. Така че не можете да ги напълнете в корейски ресторант, за да ограничите апетита си .

Преди да се храните на традиционната тарифа, може да искате да ядете малка закуска, богата на фибри, за да ограничите глада си и да предотвратите преяждане, когато вечеряте.

Има няколко предястия, които трябва да внимавате. Едно много популярно ястие от Корея се нарича bimibap. Това традиционно ястие е тип готвене, което съчетава месо и ориз. Ястието е пълна с вкус, но за съжаление, бонбоните не са диета-приятелски вариант в повечето кухня. Ще имате трудно време да определите хранителната стойност на смесеното ястие, което означава, че няма да ви бъде най-добрият избор, ако сериозно намалявате калориите .

Друго популярно ястие се нарича чап чае. Това ястие също може да се нарече Japphee или chop chae. Сместа е до известна степен подобна на китайски лом, съставена предимно от пържени пържени юфка. Може да се насладите на диета, ако ядете с умереност. Но трябва да поискате от вашия сървър много малко масло да се използва при подготовката му, което може да ви спести значителни мазнини и калории.

Направете здравословна корейска храна у дома

Най-добрият начин да се насладите на здравословна корейска храна е да направите свои собствени ястия вкъщи. Когато готвите у дома , вие контролирате съставките и техниките за готвене, така че можете да използвате по-малко мазнини при приготвянето на храната.

Можете също така да увеличите броя на зеленчуците, които използвате, и да намалите количеството месо и висококалорични сосове.