Как да се предпазим от главата ви в йога класа

Медицинският термин за главоболие е ортостатична хипотония. Този термин описва внезапно понижаване на кръвното налягане, което се дължи на бързото му изправяне, което може да се случи често при бързи уроци по виниса , където се правят много поздрави на слънце . Симптомите са временни и обикновено включват замайване, замъглено зрение и затъмнено слухове. Понякога главата може да бъде симптоматично за по-тежко състояние и може да изисква пътуване до лекаря, ако е упорито или причинява припадък.

Въпреки това, по-голямата част от времето техните ефекти могат да бъдат обработвани с няколко поведенчески модификации.

Пий повече вода

Уверете се, че пиете достатъчно вода през целия ден, особено когато планирате да упражнявате. Дехидратацията може да се промъкне върху вас и да допринесе за неприятни условия като главоболие и спазми .

Станете бавно.

Ако знаете, че сте предразположени към главоболие, опитайте да се изправите по-бавно, за да придадете време за изравняване на кръвното ви налягане, особено ако главата ви е застанала за известно време, както при продължително преместване напред . Това може да ви накара да се почувствате видно в потока, но йога е всичко, за да слушате първо тялото си, така че вашият учител трябва да е наред с всички, които вървят по свое собствено темпо. Определено трябва да обясните какво правите, ако се случи много.

Върни се надолу

Ако усетите, че се изправяте на главата, понякога просто покланяйки глава и придърпвайки брадичката си към гърдите си, в положение на джаландхара банда може да предотврати ослепителната ви светлина.

Ако това не се случи, можете също да преминете напред в арда утанасана, докато мине момента.