Най-добрите ходещи обувки за възрастни хора

Как да изберете обувки за вашите нужди, докато сте на възраст

Функциите, които се нуждаете от обувката, могат да се променят, когато остареете. Може да сте свикнали да носите токчета или ботуши, но открийте, че те вече не работят добре за ходене. Обувките, които сте използвали от години, когато сте се разхождали за здраве и фитнес или ходейки по кучето, може също да се търгуват за тези, които ще ви обслужват по-добре. Научете за промените, които се случват при навършване на възрастта, и обувките, които могат да ви накарат да ходите в напредналите години.

Промени в краката си, докато сте на възраст

Вашите крака ще се променят във форма и размер през годините и вашите нужди в обувките ще се променят поради общите условия. Тези промени включват:

Пешеходни обувки за активните възрастни хора

Ако сте активни и често се радвате на разходки за здраве и фитнес, атлетичното ходене или обувките за бягане са най-добрият избор. За да сте сигурни, че получавате правилния тип обувки и са правилно поставени , посетете специализиран магазин за обувки във вашия район.

Те не служат само на млади състезатели. Те имат много дългогодишни клиенти, които изглеждат точно като вас и имат подобни нужди.

Краката ви ще бъдат измерени и ще оценят походката ви, за да видите дали може да се възползвате от обувки за контрол на движението или обувки за стабилност. Тези видове магазини могат да бъдат в състояние да направят топлинно формовани стелки, които ще дадат на краката си добра подкрепа.

Докато ходещите обувки могат да работят, не се изненадвайте, ако вместо това препоръчват да тече обуща . Обувките за обувки водят пътя към леката подложка и най-новите технологии. Правилните обувки за бягане ще се огъват в предната част на краката и ще имат плосък профил с нисък спад на петата.

Атлетичните обувки също имат подплатена яка, която може да намали триенето в тази област. Много от тях са направени с безшевни горни части, за да се намалят местата на триене.

Потърсете спортни обувки, които имат по-заоблена кутия от палеца и са с ширина. Новият баланс е марка, която отдавна е известна и за двете. Те имат няколко стила на ходене с затваряне на кука и цилиндър, ако предпочитате. Много модели на Brooks идват по ширини и са известни със своите обувки за контрол на движението , Звяра за мъжете и Ариел за жени.

Посъветвайте се с продавача да ви помогне да облечете обувките, за да получите добра форма . Искате да сте сигурни, че те не са твърде здрави над предната част на краката, но могат да бъдат затегнати в глезена, така че петата ви остава в чашката. Има трикове, които можете да използвате.

Не се опитвай да си вземаш добри чорапи . Потърсете чорапи, които са анатомично оформени, които могат да намалят риска от развиване на блистери. Текущият магазин е добър източник за тях.

Винаги пазарувайте за обувки по-късно през деня, когато краката ви могат да бъдат малко подути. Носете чорапите, които възнамерявате да носите с новите обувки, за да сте сигурни, че ще получите правилно.

Обувки за ежедневно ходене за възрастни хора

Може да искате да посетите специализиран магазин за крака и глезена, за да получите препоръки за вложки, обувки и модификации на обувки. Ако имате значителни болки в стъпалата или трудности при ходене, обсъдете ги с Вашия лекар или педиатър за пълна оценка. Подпори и сгъваеми стелки могат да ви дадат по-голям комфорт или може да се нуждаете от ортопедична рецепта.

За обувки, които можете да носите при пазаруване, общуване или около къщата, има марки и източници на дизайн, които са полезни за възрастните хора:

Обувки за избягване

Тези видове обувки могат да допринесат за проблеми, докато сте на възраст. Носете ги рядко или с повишено внимание:

Словото от

Поддържането на активен начин на живот е важно за вашето здраве и независимост, докато сте на възраст. Понякога това ще означава преминаване към обувки, които не съвпадат с обичайния ви стил. Разбирането какво да търсите в обувки може да ви помогне да направите най-добрия избор. Имайте предвид, че всички обувки трябва да се почувстват правилно, веднага щом ги включите, без период на почивка. Облечете краката си с правилните обувки, за да можете да ходите.

> Източници:

> Fororabi A, Bahramizadeh М, Arazpour М, et al. Систематичен преглед на ефекта на ортезите на краката и характеристиките на обувките върху равновесието при здрави възрастни субекти. Протетика и ортези Интернешънъл . 2015; 40 (2): 170-181. Дой: 10.1177 / 0309364615588342.

> Hatton AL, Рим К, Диксън Дж., Мартин Джей, Мкън По. Обувки Интервенции. Вестник на Американската под-медицинска асоциация . 2013; 103 (6): 516-533. Дой: 10.7547 / 1030516.

> Как да оценим промените в краката: нормални или ненормални. Американската ортопедична общество за краката и глезените. http://www.aofas.org/footcaremd/how-to/foot-health/Pages/How-to-Assess-Normal-or-Abnormal-Changes-in-Feet.aspx.

> Обувки: Намиране на правилното прилягане. Американската академия по ортопедични хирурзи. https://orthoinfo.aaos.org/en/staying-healthy/shoes-finding-the-right-fit.