Преглед на обувките за OESH

OESH използва разрушителна технология за ходене и бягане

Дизайнерите на обувки OESH заявяват, че имат "разрушителна" технология - средна подметка, за разлика от всяка друга обувка за бягане / ходене. Те използват конзоли от въглеродни влакна в средната подметка, за да ги компресират и освобождават в точното време по време на крачка. Опитах двойка и ги харесах по много причини. Те са отлична комфортна обувка за целодневно износване и обувки за фитнес ходене за неблагодарна или на открито ходене.

Самото име, OESH, е SHOE "с главата надолу и навътре", за да обозначи уникалната технология. Дизайнът на обувката идва от д-р Кейси Кериган и нейните колеги по материалознание в отдела по механичен и космически инженеринг на Университета в Вирджиния. Тя е публикуван автор на рецензирани научни статии в кинетиката на бягането и ходенето.

OESH: Нов тип междинна подметка

Теорията за обувките OESH е, че традиционните дизайни на средната подметка на спортните обувки са неправилни. Те казват, че пяната, гелът, въздушните стелки и другите материали, използвани в повечето спортни обувки, "дават" в грешната точка на крачка, когато петият пръст пръв удари земята.

Обувките OESH имат конзоли от въглеродни влакна в петата и предната част на крака, за да осигурят желаното компресиране и освобождаване по време на крачка - по време, когато тежестта ви е напълно засадена на крака, а не предварително. Те вярват, че това ще предпази от стреса, който може да доведе до остеоартрит на коляното, плантарен фасциит, гънки и стресови фрактури.

Дизайнерите също смятат, че тази обувка елиминира нуждата от ортези. Това наистина е разрушителна концепция, която противоречи на основния поток на мисълта в коригирането на пренаселеността с обувки за контрол на движението и обичайните ортези .

Обувката няма необичаен външен вид. Прилича на ходеща или удобна обувка .

Обувката не е твърда. Можете да го огънете на пръстите и да го завъртите.

Нулева капка от петата до предната част

Пътниците не се нуждаят от заградена пета, но все още много обувки за обувки имат значително изградена пета, за да осигурят стабилност за бегачите, които кацат на предната или средната си стъпка. Пътниците трябва първо да посадят петата си. OESH обувките наистина имат нула капка между петата и предната част на стъпалото, което трябва да позволи по-добра походка от пешеходците.

Преглед на OESH La Vida v2.0

OESH La Vida v2.0 е минималистична обувка за разлика от другите. Да започнем с факта, че те са предназначени за жени, за да съответстват на формата на крака на жената срещу мъжката. Това не е просто розова обувка.

Цялата структура на обувката е революционна. Самото име, OESH, е SHOE "с главата надолу и навън". да означават уникалната технология. Д-р Джей Кейси Кериган и колегите й са изследвали как се движат краката, краката и тялото. Докато големите компании за обувки имат много инвестирани в сегашните си производствени методи, OESH може да започне от нулата, за да построи обувка, за която смята, че ще предотврати по-добре нараняването на бегачите и пешеходците. Тя е публикуван автор на рецензирани научни статии в кинетиката на бягането и ходенето.

В La Vida v2.0 са много леки, под 6 унции за размер десет женски обувки.

Но това не означава, че те са неструктурирани. Носех много минималистични обувки, които оставят краката ми неподготвени и незащитени. OESH La Vida v2.0 има горна част, която осигурява защита и патентован табан, който възглавници и опори по начин, различен от всеки друг обучаващ се обувка.

Нов вид

Проектът на д-р Кериган коригира недостатъците, които вижда в подметките на други спортни обувки. Те се изглаждат на мястото на наземната стачка, но изследванията показват, че усукващите сили по-късно по време на крачка може да причинят толкова много или повече напрежение на коленете. Една пяна EVA в повечето спортни обувки не "дава" в точните точки на вашата стрела, а натрупаната пета увеличава усукващите сили на коленете.

Подметката на OESH започва със сензорна лента с плътен и бързо реагиращ материал на външния край на подметката, за да ви даде "усещане за почвата". Зоната на реакция под средното стъпало също така позволява на крака ви да се движи през цялата крачка. Плаващата арка осигурява противоположността на поддръжката на арката, което позволява на вашите аркадни мускули да вършат работата, а не структурата на обувката.

Тези обувки не осигуряват традиционен контрол на движението или корекция за пренапрежение .

Обувките OESH са проектирани с нулева капка от петата до предната част на стъпалото. Големите компании за спортни обувки се присъединяват към тази тенденция, но все още виждате много обувки със заградена пета. Ходещите не се нуждаят от натоварена пета, тъй като първо трябва да засадим петата им.

Носенето на обувки OESH

Горни : Харесва ми, че обувката е лека, макар че мрежестата тъкан на горната част има достатъчно хватка, за да предпази крака. Обувките са дишащи. Конструкцията около глезена е достатъчно омекотена за комфорт.

Стил : Обувките се предлагат в четири цветови комбинации. Дървеният въглен е добър основен стил, който да се носи през целия ден и да се промъкне за 15-минутна тренировка за пешеходна разходка или 30-минутна тренировка по време на обяд.

Стая : Кутията с пръсти беше достатъчно широка за крака ми, което обикновено изисква широка обувка. Те не идват по ширини.

Ширина : Системата за шнур е типична, има достатъчно отвори за извършване на обичайни техники. Езикът е подплатен за удобство в горната част на крака.

Тегло : Много лека.

Ходене : Веднага ми хареса усещането да ходя в обувките. Често съм отхвърлял минималистичните обувки, след като първите няколко ярда ми ходят в тях, защото просто се чувстват "по-лоши от босите". С OESH La Vida, усещах разликата в подложката на крака ми. Чувствах се, че можех да почувствам земята с всяка крачка, но краката ми се чувстваха защитени, а не голи.

Краката ми се движеха естествено, когато носех обувките. Носех ги на тренировки на няколко мили и те се чувстваха различни, но добри. Подложките на пръстите ми определено бяха по-полезни благодарение на нулевата капка.

Както при всеки минималистичен дизайн, най-добре е първо да ги носите за кратки периоди и бавно да увеличите времето си в обувката. Един приятел, който е физически терапевт, не харесваше начина, по който обувките поддържат крака ми, докато стоях, тъй като показах, че има значително вдлъбнатина на глезена ми. Нямах никакви болки или болки, докато носех обувките за разходки от една километър.

Аз бих носел тези обувки само за разходки на три мили или по-малко, тъй като над това разстояние намирам, че обувката е намалена моята умора. Ако имате намерение да ходите 10K или да бягате половин маратон, може да се нуждаете от по-омекотена обувка.

Най-долната линия на обувките OESH

OESH La Vida 2.0 е лека / минималистична обувка, която може да задоволи нуждите на много пешачи и бегачи, които имат неутрална походка. Мисля, че те са най-подходящи за тренировки от един час или по-малко.

Разработчиците са публикували проучвания, направени от връстниците, за ходенето и бягането от хора и ефектите от дизайна на обувките. Лично аз харесвам обувките за специфичните си нужди и не чувствах, че правят нещо странно за крачка, което може да доведе до наранявания (за разлика от най-удобните обувки).

Ако имате специфични проблеми с краката и болка, най-добре е да се консултирате с подидат .

Източник:

Д-р Кейси Кериган, д-р Джейсън Р. Франц, д-р Джефри С. Кенан, д-р Джей Дихари, МРТ, Уго Дела Кроче, д-р Робърт П. Уайлдър. "Ефектът на работещите обувки върху долните крайници на ставите". PM & R: Списанието за травма, функция и рехабилитация , том 1, брой 12, страници 1058-1063 (декември 2009 г.).

Д. Кериган, Дж. Л. Лелас, М. Брайънт, Дж. Боуър, У. Дела Кроче и Р. Р. Райли, "Умерените токчета на колената и колянните стави, свързани с развитието и прогресирането на остеоартрит на коляното", арх. Физ. Med. Rehabil., Vol. 86, не. 5, pp. 871-875, май 2005 г.