Калория Изисквания за възрастни

Как се променят вашите нужди от калории, докато сте на възраст? Независимо дали целта ви е да поддържате телесно тегло или да отслабнете, знайте, че този номер е полезен. Независимо дали сте млад или стар, броят на калориите, които трябва да консумирате всеки ден, варира според вашия пол, височина, тегло, състав на тялото и може би най-вече ниво на активност.

Калориите са измерване на енергията в храната.

Ако поемате повече калории, отколкото изразходвате чрез телесни процеси (като храносмилане и дишане) и физическа активност (всичко от изправяне, неспокойствие или маратон), ще увеличите теглото си. Ако консумирате по-малко калории, отколкото тялото ви изгаря всеки ден, ще създадете калориен дефицит и впоследствие ще отслабнете.

Нуждаете се от по-малко калории, колкото възраст, поради загуба на мускули

С напредването на възрастта хората често се нуждаят от по-малко калории, обикновено защото са по-малко активни. Базовата метаболитна скорост също пада с течение на времето. Често се предполага, че хората, които имат повече мускули на тялото си, ще изгорят повече калории (дори и в покой), отколкото човек, който е по-малко мускулест, защото мускулната тъкан е по-метаболитно активна от мазнините - макар че степента, ,

Калорията се нуждае от поддържане на текущото тегло

Колко калории изисква тялото ви да поддържа текущото ви тегло?

Националният институт по стареене предлага следните общи насоки за мъжете и жените на възраст над 50 години.

Калория нужди за жени на възраст над 50 години

Ниво на активност Ежедневно калорийно изискване
Не е физически активен Около 1600 калории на ден
Донякъде активен Около 1800 калории / ден
Активен начин на живот Около 2000-2200 калории / ден

Нужди от калории за мъже на възраст над 50 години

Ниво на активност Ежедневно калорийно изискване
Не е физически активен Около 2000 калории на ден
Донякъде активен Около 2200-2400 калории на ден
Активен начин на живот Около 2400-2800 калории / ден

В допълнение към промяната в ежедневните нужди от калориен прием, може да забележите и промяна във формата на тялото си , докато остарявате, дори и да не натрупвате тегло. Изместването на мазнините към средната част е характерно за жените след менопаузата и при мъжете, поради спадане на нивата на тестостерон.

Хранителни изисквания, докато възрастите

Традиционно хората над 70-годишна възраст откриват, че апетитът им намалява, тъй като нивото на активност и базовият им метаболитен спад спадат. Това създава хранителни предизвикателства, тъй като те се нуждаят от същите витамини и минерали като младите хора и дори повече, когато става въпрос за хранителни вещества като белтъчини и витамин D.

За да сте здрави и да избягвате болести, следвайте анти-стареене диета, съставена от различни плодове, зеленчуци, постно месо, риба, здравословни мазнини и храни с високо съдържание на фибри. Тъй като по-възрастните възрастни с трудности при дъвчене или преглъщане могат да се отклоняват от пресни храни с високо съдържание на фибри, изследователите по хранене са променили препоръките за ежедневна храна, така че да включват плодовете и зеленчуците със задушени и консервирани храни (без добавена захар или сол).

Зелените фъстъци - смес от зеленчуци и плодове - също предлагат лесен начин за увеличаване на консумацията на пресни продукти, които могат да бъдат по-лесно смилаеми и по-лесни за преглъщане.

Източници:

Възрастова страница: Здравословно хранене след 50. NIH Национален институт за стареене Публичен информационен лист.

Алис Х. Лихтенщайн, Хелън Расмусен, Уинифред У. Ю, Сузана Р. Епщайн и Робърт М. Ръсел. "Модифицирана MyPyramid за по-възрастни възрастни". J. Nutr. Януари 2008 г. 138 не. 1 5-11.

Charles E Matthews et al. "Размер на времето, прекарано в заседнал начин на поведение и специфична причина за смъртност при възрастни в САЩ" Am J Clin Nutr февруари 2012 г. том. 95 не. 2 437-445.