AspireAssist Стомашната помпа за отслабване

AspireAssist е одобрено от FDA устройство за отслабване, което позволява на пациентите да изпразнят част от съдържанието на стомаха след хранене, за да улеснят загубата на тегло. Понякога се нарича спирална асистира за загуба на тегло или стомашна помпа за отслабване , устройството е получило смесени прегледи в здравната общност.

Преглед

Има няколко нехирургични устройства, одобрени от Администрацията по храните и лекарствата, за да помогнат на наднорменото тегло и на затлъстелите да отслабнат.

AspireAssist е един от тях. Одобрена от FDA през 2016 г., тя спомага за намаляване на броя на калориите, абсорбирани от организма, така че да се случи загуба на тегло.

Устройството за изпомпване на стомаха е одобрено само за пациенти с индекс на телесна маса (BMI) от 35 до 55. Това са хора със затлъстяване от Клас II до Клас III и които имат много висок до изключително висок риск от заболяване в сравнение с индивиди с нормално тегло ,

Но просто да сте със затлъстяване не ви прави добър кандидат за помпата на стомаха Aspire. Ако обмисляте устройството, трябва да сте опитали традиционните методи за отслабване без успех. И вие трябва да сте готови да промените начина си на живот . Консултиране се предоставя, за да ви помогне да промените вида на храната, която ядете, количеството храна, която ядете, и други ежедневни навици. В крайна сметка устройството е премахнато и това е начин на живот навици, които ще ви помогнат да пазят паунда на разстояние за добро.

Има някои пациенти, които не са добри кандидати за AspireAssist.

Те включват:

Както уебсайтът FDA, така и уеб страницата на Aspire Bariatrics предоставят по-подробен списък на пациентите, които не трябва да използват устройството.

Как работи

Не е нужно да се подлагате на операция за имплантиране на системата за изпомпване на стомаха. Процедурата се извършва с ендоскоп, така че се изисква само малък разрез. По време на процедурата ще бъдете потънали в сумрак (светлина) и е необходимо да изпълните около 15 минути. Повечето пациенти могат да напуснат лекаря в рамките на два часа.

След като устройството Aspire Assist е на мястото си, ще имате плосък диск с формата на диска (кожуха на кожата) от външната страна на корема, който се свързва с тръба (тръбата тип А) от вътрешната страна на стомаха. След като ядете храна, чакате около 20-30 минути, преди да свържете малко дискретно помпено устройство към вашия кожен порт. Устройството ви позволява да изпразвате около 30 процента от това, което сте изяли в тоалетна чиния или друг съд за изхвърляне. Процесът на изпразване отнема около 5-10 минути, за да завърши и трябва да се извърши в частно пространство като баня.

Тъй като изпразвате голяма част от храната, която ядете по време на хранене, тялото ви не абсорбира тези калории. Това ви помага да създадете калориен дефицит, необходим за отслабване и в резултат на това някои пациенти се отслабват.

Ще получите и медицински прегледи и консултации за начина на живот по време на вашето устройство. Здравословните навици, които научавате по време на консултирането, могат да ви помогнат да поддържате загубата на тегло от AspireAssist, след като устройството бъде премахнато.

Очаквано отслабване

Както при всяко устройство или програма за отслабване, вашите резултати ще зависят от вашето придържане към програмата. Има техники, които ще научите след като помпата е на място, която ще ви помогне да отслабнете ефективно. Например, пациентите се съветват да дъвчат бавно храната си, за да помогнат в процеса на изпразване. Бавното, съзнателно хранене също позволява на мозъка да разпознава признаци на пълнота, така че да ядете по-малко храна.

Когато изследователите са проучили загуба на тегло с устройството, те сравняват пациентите, които са получили стомашната помпа заедно с консултации за отслабване, на пациенти, които са получавали само консултиране. Общо са изследвани 171 пациенти, от които 111 са вкарани помпата.

След една година пациентите с AspireAssist са загубили средно 31,2 паунда (приблизително 12% от общото си телесно тегло или 31% от излишното телесно тегло). Пациентите, които са само с консултиране, са загубили средно 9 паунда (приблизително 10 процента от наднорменото тегло или 3,5 процента от общото си телесно тегло). Пациентите в двете групи са наблюдавали малки подобрения в свързаните със затлъстяването състояния, включително диабет, хипертония и качество на живот. Продължават проучванията, за да видите колко пациенти поддържат загубата на тегло в дългосрочен план.

Странични ефекти

Възможно е да получите някои странични ефекти, ако решите да използвате системата за изпомпване на стомаха за отслабване. Според FDA ендоскопските процедури се свързват с рискове, включително болка, коремна корекция, лошо храносмилане, кървене, инфекция, гадене, повръщане или свързани със седацията дихателни проблеми.

Но администрацията по храните и лекарствата също така казва, че най-честите нежелани реакции, наблюдавани в клиничните проучвания, са свързани с мястото на тръбния имплант. Нежеланите реакции включват кръвотечение, дразнене и инфекция. Другите оплаквания включват болка, гадене и / или повръщане, коремен дискомфорт и промяна в навиците на червата.

Разходи

В момента Aspire Assist не се покрива от повечето застрахователни планове. Това означава, че ще трябва да платите от джоба си за устройството, медицинското обслужване и консултациите за начина на живот. Общата цена на загубата на тегло на AspireAssist се оценява на 8 000 до 13 000 щ.д.

Рецензии и тревоги

Тъй като AspireAssist използва нетрадиционен и някои може да кажат "екстремен" метод, който да ви помогне да отслабнете, има опасения, изразени от някои експерти в здравната общност. Някои пациенти също могат да имат въпроси относно това дали вакуумната загуба на тегло е безопасна и дали тя наистина ще работи или не.

Една от най-често срещаните проблеми е свързана с промените в начина на живот. Потребителите и здравните специалисти се чудят дали това устройство наистина помага на хората да променят хранителните си навици или просто им дава лесен начин да се освободят от излишните калории. Някои може дори да се чудят дали пациентите могат да ядат повече храна като резултат.

Aspire Bariatrics казва, че не. Според техния уебсайт: "В клиничните ни изследвания няма данни, че пациентите използват уреда като извинение да ядат повече или да ядат повече, за да компенсират аспирираните калории. Всъщност клиничните данни показват, че пациентите проявяват по-добро самочувствие, по-малко безразличието и липсата на склонност към изтръпване.

Но лидерите в общността на хранителните разстройства не са съгласни. Те смятат, че използването на устройството може да доведе до нездравословно поведение. Ева Мария Трухийло, д-р FAED, е президент на Академията по хранителни разстройства. След като FDA одобри AspireAssist, тя събра лидери в разстроената обществена храна и изпрати писмо до организацията, с което ги помоли да оттеглят одобрението на устройството.

"Като специалисти в областта на хранителните разстройства смятаме, че това устройство е опасно и представлява наистина тревожна честота на технологиите, които служат за поддържане на патологията", пише тя, изразявайки загриженост, че изпомпването от стомаха може да бъде използвано, за да помогне на пациентите да продължат нездравословно хранене. "Въпреки че FDA заяви, че този продукт не е предназначен за употреба при хора с хранителни разстройства, считаме, че това отхвърляне е жалко недостатъчно, поради недостатъчно диагностициране на хора с хранителни разстройства, по-специално склонност към преяждане при хранене и по-висока анорексия. "

В медийни интервюта, други лекари, специалисти по хранене и експерти по отслабване са изразили загриженост по отношение на този необичаен метод за лечение на затлъстяването. Но източници, които подкрепят AspireAssist, казват, че тъй като традиционните подходи продължават да предоставят ограничени резултати в лечението на затлъстяването, този метод трябва да бъде на разположение на пациенти, които искат да отслабнат, за да подобрят здравето си.

Сравнение с други методи

Ако обмисляте медицинско лечение за отслабване и не искате да се подлагате на хирургическа намеса , има няколко възможности, които трябва да имате предвид. Повечето експерти препоръчват първо да опитате традиционни диети и упражнения. Вашият доставчик на медицински услуги може да ви отведе до регистриран диетолог, физиотерапевт или здравен специалист по поведението, за да ви предостави персонализирана помощ.

Има и лекарства за отслабване, които можете да обсъдите с Вашия лекар. Но ако тези опции не работят, съществуват четири нехирургични лечения за затлъстяване, които са идентифицирани от FDA.

Най-добрият източник на информация за най-подходящия за Вас метод за отслабване е вашият доставчик на здравни услуги. Говорете с Вашия лекар за вашата здравна история и загрижеността ви, за да намерите начин, който да отговаря на Вашия бюджет и начин на живот.

> Източници:

> Aspire Bariatrics. Нехирургична процедура за отслабване. http://www.aspirebariatrics.com/about-the-aspireassist/.

> Aspire Bariatrics Здравни специалисти - AspireAssist нехирургична процедура за отслабване. http://www.aspirebariatrics.com/healthcare-professionals/.

> Научен американец. Устройството за отслабване на стомаха изчиства противопоставянето срещу одобрението на FDA. https://www.scientificamerican.com/article/stomach-purging-weight-loss-device-draws-backlash-against-fda-approval/.

> Американската администрация по храните и лекарствата. Медицински устройства - неотдавна одобрени устройства. AspireAssist - P150024. http://www.fda.gov/MedicalDevices/ProductsandMedicalProcedures/DeviceApprovalsandClearances/Recently-ApprovedDevices/ucm506551.htm

> Американската администрация по храните и лекарствата. Устройства за лечение на затлъстяване. Продукти и медицински процедури. http://www.fda.gov/MedicalDevices/ProductsandMedicalProcedures/ObesityDevices/default.htm