5 Здрави и лесни начини за подготовка на Бок Чой

Bok Choy е член на кръстоцветното семейство зеленчуци , така че е свързано с броколи, брюкселско зеле, рукола, карфиол, зеле и зеле . Това е най-често срещано в азиатските храни, но можете да го служете като страна с всяко хранене.

1 - Защо трябва да ядете Bok Choy

Ричард Юнг / Гети изображения

Тъй като е кръстоцветен зеленчук, можете да сте сигурни, че бок хоу е натоварен с добро хранене. Всъщност, една чаша сурова настъргана бок choy има само девет калории. Една чаша варено ориз има само 20 калории, така че това е страхотно вегетарианство за добавяне към диета за отслабване. Бок choy също е с високо съдържание на калций, калий, фолиева киселина, витамин С и витамин А.

Bok choy е с други имена като бяло зеле, pak choi и бял зеленчук. Вашият местен магазин за хранителни стоки може да носи само редовно пораснали бok choy, но отидете с бебето cho choy, ако можете да го намерите. Бебето е много по-нежно и има по-мек, по-сладък вкус.

След това, когато сте готови, преминете през слайдшоуто, за да научите как да готвите.

2 - Опияно от Бок Чой

Герхард Егер / Гети изображения

Bok choy е лесен за парене, особено ако изберете бебето. Най-важното е да изплакнете добре вашите боклуци, за да премахнете всякакви пясък, който може да се залепи върху листата. Отнема само около 6 минути, за да се напълни вашият бок. Изсипете приготвената напитка с малко зехтин, чесън, сол и черен пипер.

3 - Бок Чой в разбъркайте

Jupiterimages / Гети изображения

Bok Choy може да се подправя и се сервира самостоятелно или като съставка в по-сложна чиния за пържене.

4 - Бок Чой в супа

Бил Боч / Гети изображения

Bok Choy е отлична съставка за супа - опитайте се да добавите няколко парчета бебешки букетчета към пилешка супа или зеленчукова задуша.

5 - Бис чай на скара

jjpoole / iStockphoto

Bok choy може да се приготвя на скара точно на скарата или в тиган, поставен на скарата. Ако нямате грил или е твърде студено навън, за да го използвате, опитайте се да готвите вместо това. Завършете с малко соев сос и масло от чили.

6 - Морето Bok Choy

imagenavi / Getty Images

Насладете се на вашето желание в една вкусна течност като пиле, говеждо или зеленчуков бульон. Напитката е подобна на нагряването, но получавате допълнителен вкус от течаща течност.

> Източник:

> Министерство на земеделието на САЩ Министерство на земеделието Проучване Национална база данни за хранителни вещества за стандартна референтна версия 28. "Основен доклад: 11116, зеле, китайски (Pak Choi), Raw."