Живот след лаплантовата операция

Лапландната операция е форма на операция за отслабване, която ограничава количеството храна, която можете да консумирате. Трябва да направите начини на живот и диетични промени след операцията, за да бъде успешна. Тази статия ще ви помогне да научите повече за живота след хирургическа операция.

Какво представлява Lap-Band?

Вместо да създавате байпас в храносмилателната система, който води до хирургична операция чрез стомашен байпас, лентовата лента не води до пренасочване на част от храносмилателната система.

Вместо това, около стомаха се поставя свиваема лента, която ограничава нейния размер и следователно количеството храна, с която можете да ядете.

Какво се случва веднага след Lap-Band хирургия?

След операция на лентова лента ще следвате няколко доста прости, но важни указания за хранене и пиене. С течение на времето ще ядете три здравословни, питателни ястия на ден и ще избегнете закуска между ядене. През първите няколко седмици след операцията няма да ядете нормални храни. Вие ще бъдете на изцяло течна диета за най-малко една седмица и ще ядете само чисти храни за период до 14 дни. След това можете отново да работите, за да ядете редовни храни.

Връщане към нормално хранене

Когато се върнете към яденето на нормална храна, ще има някои неща, които ще искате да избегнете, защото те са известни, че причиняват проблеми сред пациентите с лентова лента. Тези храни включват някои хлябове, сушени плодове, ядки и кокосови орехи, пуканки, пържени храни и тестени изделия.

Ще можете да ядете малки количества храна на всяко заседание и ще бъдете посъветвани да ядете много бавно, като имате поне половин час да ядете храната си.

Вие ще искате да избягвате храни с високо съдържание на мазнини и висококалорични храни и да сте сигурни, че получавате много витамини и минерали, като включите разнообразие от храни във вашата храна.

Също така ще бъдете посъветвани да спрете да ядете, веднага щом почувствате чувство за ситост (пълнота), защото преяждането може да причини значителен дискомфорт за пациента с лентова лента и ако се прави редовно, в крайна сметка ще доведе до наддаване на тегло.

Няма да пиете течности докато ядете, но можете да ги получите след ядене (около час по-късно). Яденето и пиенето в същото време карат храната да се движи през храносмилателната система малко прекалено бързо. Важно е обаче да пиете между отделните хранения, за да се предпазите храносмилателния тракт.

Това ли е за вас?

Като цяло, всичко се свежда до балансирана диета, използваща мини храна и съгласувани усилия за избягване на проблемните храни. Да живееш с нов начин на живот, подобно на това след операцията с лента, изисква много работа, но резултатите със сигурност си заслужават.

Не забравяйте да поговорите с лекаря си за Вашия интерес към бориатрични възможности за лечение, за да сте сигурни, че сте добър кандидат .

източник

Джелиф, Джозеф Д. и Мери Елън Сабатела, РД. "Живот с Lap-Band". (Забележка: Тази листовка е предоставена от местен бариатричен център.Изпитайте лекаря си за литература по бариатрична хирургия, за да можете да проведете информирана дискусия за вашите възможности при следващото ви посещение).