Ръководство за изчисляване на ИТМ на вашето дете

Индексът на телесна маса (BMI) на вашето дете е важен инструмент, който се използва, за да се определи дали вашето дете е с наднормено тегло, с наднормено тегло или със здравословно тегло. Американската академия по педиатрия днес препоръчва рутинно проследяване на ИТМ при всички деца, след като са навършили две години.

ИТМ се изчислява с височината и теглото на детето, като се използва обикновена формула. Тя не измерва телесните мазнини, а количеството тъканна маса (мускули, мазнини и кости) в детето. Тази стойност след това се използва, за да се категоризира детето като по-ниско тегло, нормално тегло, наднормено тегло или затлъстяване.

Сравнително лесно е да се интерпретират резултатите при възрастни, тъй като BMI между 25 и 30 се счита за наднормено тегло, а ИТМ с 30 или повече се счита за затлъстяване.

Тя е малко по-сложна за децата, тъй като трябва да се съобразите с възрастта и секса на детето, за да определите процента, в който той или тя може да попадне. След това индекса на BMI се използва за категоризиране на теглото на детето въз основа на средните стойности, наблюдавани в тази група.

Получаване на правилните изчисления

Джейми Грил / Гети изображения

Получаването на правилното изчисление на BMI изисква да получите точно измерване на височината и теглото. За да направите това:

Изчисляване на ИТМ при деца

VStock LLC / Klaus Tiedge / Гети изображения

Стандартната формула за изчисляване на BMI на детето е теглото / (височина x височина) x 703 . За да изчислите това, трябва да:

  1. Измерете теглото на детето (в паунда).
  2. Измерете височината на детето (в инчове).
  3. Изчислете BMI чрез разделяне на теглото на квадратна височина и умножаване на този обем с коефициент на преобразуване 703

Метричната формула за изчисляване на BMI на детето е теглото / (височина х височина) . За да изчислите това, трябва да:

  1. Измерете теглото на детето (в килограми).
  2. Измерете височината на детето (в метри).
  3. Изчислете BMI, като разделите теглото на квадратната височина.

Проценти на ИТМ за деца

Центрове за контрол и превенция на заболяванията

Индикаторът на BMI ни позволява да категоризираме ИТМ за деца на базата на други момчета или момичета в своята възрастова група. За да определите правилния процентил, трябва да:

  1. Намерете възрастта и пола, подходящи за детето си, на диаграма на ИТМ.
  2. Начертайте BMI на детето си в диаграмата.

Категории на тегло за деца

Смесете изображения / Хосе Луис Пелаez Inc / Гети изображения

След като установите BMI и перцентил на детето си, ще видите точно къде се намира или в рамките на очаквания диапазон. Тегловните категории се определят, както следва: