Здравословна виетнамска храна, която е по-ниска в калориите

Какво да поръчате във виетнамски ресторант

Търсите здравословна виетнамска храна, която да направите у дома си? Или трябва да намерите нискокалорична виетнамска храна в любимия си ресторант ? Виетнамската билета обикновено се пълни със свежи билки, плодове и зеленчуци. Така че има много диета-приятелски опции, от които да избирате. Но вечерящите, които броят калориите, трябва да внимават да изберат най-добрите методи за подготовка, за да поддържат диетата си на пистата.

Здравословен виетнамски храна Dos и Don'ts

Следващият път, когато посетите виетнамски ресторант, сканирайте този бърз списък с елементи от менюто, за да изберете, и избраните елементи от менюто, за да ги избегнете, преди да направите поръчката си.

Виетнамски хранителни дози : Тези елементи от менюто вероятно ще са по-ниски в калориите.

Виетнамски подаръци за храна: Тези елементи от менюто вероятно ще са по-високи в калориите.

Здравословни виетнамски хранителни съвети

Нуждаете се от повече помощ при навигацията във виетнамското меню? Ето още няколко съвета, за да направите храната си по-здравословна.

Здравей виетнамски Pho

Една от най-популярните виетнамски храни е pho. Тази традиционна улична храна е супа, приготвена от бульон, оризови юфка и месо, морски дарове или тофу. Можете да видите pho направени с пържола (phố tai), гърди или кюфтета (Phòn bò), скариди (phô tôm), гъби (phố nấm rơm) или пиле (Phò gà).

Вариациите са безкрайни, така че супата може да бъде здрава или не.

Калорийният брой на pho може да варира на базата на съставките и размера на порцията , но може да варира от около 300 калории на купа до 450 калории или повече. Обикновено е с ниско съдържание на мазнини, ако е направено от постно месо (като пилешко), но е по-високо в мазнини, ако е направено от по-меко месо като говеждо месо . Pho може също да съдържа големи количества натрий.

Ако отидете в ресторант, който ви позволява да персонализирате вашия Pho, изберете съставки, които са пълни с фибри (изобилие от зеленчуци) и постно месо, за да се запазите пълно и удовлетворено. Можете също така да поискате от вашия сървър да намали ножовете, които могат да бъдат мастни, скорбялни и солени.

И ако наблюдавате калориите си, изберете купа с по-малък размер, за да поддържате прием на храна умерено.

И накрая, изберете гарнитурата си внимателно. Пикантните гарнитури като чушки ще добавят топлина към ястието и може да ви помогнат да ядете по-малко. Но някои от сосове и гарнитури могат да бъдат с високо съдържание на захар и сол, добавяйки някои вкус, но много малко хранителна стойност за вашата храна.