Дали South Beach Diet Right за деца?

Смятате ли за диета "Южен бряг" за вашите деца? Може би сте на диета сами и не сте сигурни дали децата трябва да следват Фаза 1 или Фаза 2 на програмата. Разбира се, всички деца се възползват от програма за здравословно хранене и упражнения. Но има някои конкретни съображения, които трябва да вземете предвид, преди да въведете вашите деца в диетата South Beach.

Южен бряг ядене за деца

Диетата на South Beach насърчава принципите на здравословното хранене както за възрастни, така и за деца. Обикновено калориите не се препоръчват за деца, освен ако не се препоръчва от лекар.

"Децата трябва да бъдат въведени в началото на хранене стил, който подчертава добри въглехидрати, добри ненаситени мазнини, слаби източници на протеини , нискомаслени млечни продукти и пълнозърнести храни", казва Мари Алмон, MS, RD, LD. Almon е говорител на South Beach Diet и предлага съвети за здравословно хранене за семейства.

Алмон обяснява, че когато децата имат добър избор на храна, възможности за упражнения и много сън, теглото им обикновено се грижи за себе си. "Готвенето у дома и яденето на възможно най-много ястия със семейството на маса за хранене е важно."

Но може да има моменти, когато теглото на вашето дете става проблем. В тези случаи първо трябва да се консултира педиатърът ви.

"Повечето педиатри, които редовно гледат деца, ще поемат водеща роля при родителите, ако теглото на детето се превърне в проблем", казва Алмон. "Но тя добавя, че ако родителят е загрижен за теглото на детето и лекарят не го е подготвил, трябва да обсъдите с лекаря Диетата на брега, преди да продължите с програмата.

Южен бряг Съвети за деца на всяка възраст

И така, как насърчавате децата си да се хранят здравословно? Almon предоставя няколко съвета, вдъхновени от South Beach, които да помогнат на вашето семейство да се храните добре.

Алмон препоръчва да получите по-подробна информация за диета "Южен бряг" за деца в книгата на д-р Агатстън "The South Beach Diet Wake-Up Call". Книгата предоставя изобилие от информация, вдъхновена от Саут Бийч за подобряване на диетата на детето ви у дома, в училище, в ресторанти и в движение. Книгата е на разположение в мека корица и може да бъде намерена в книжарниците и онлайн.