Крем Сирене Хранене факти

Можете да превърнете кремообразното сирене в по-здравословен избор с тези трикове

Кремовото сирене често се предлага като по-здравословна алтернатива на маслото. Но може да бъдете изненадани да знаете, че калориите в кремообразното сирене не винаги са по-ниски от броя на маслото. Ако се опитвате да отслабнете или да ядете по-здравословна диета, научете се как да вземате здрави решения, когато включвате крема сирене в храненето си план.

Една супена лъжица сирене от сметана дава следните хранителни вещества:

Свинско кремообразно сирене или блокчета?

Редовното кремообразно сирене често се продава под формата на бар или в бита. Ще го намерите в млекопреработвателната част на повечето магазини за хранителни стоки. Начинът, по който купувате продукта, ще се отрази на калориите с кашкавал и на маслеността.

Една порция крема сирене (видовете, продавани на блокове) е една супена лъжица. Популярните марки като Филаделфия осигуряват линейни маркировки на опаковката, така че да знаете точно колко да консумирате на порция . Съгласно тази марка еднократно сервиране осигурява 100 калории, 9 грама мазнини и 6 грама наситени мазнини.

Но сиренето със сметана е много по-ниско в калории. Защо? Тъй като процесът на раздробяване добавя въздух към сиренето и го овлажнява, така изглежда, че получавате повече кремообразно сирене за същия размер, който се сервира. Някои марки също добавят обезмаслено мляко като съставка, която намалява съдържанието на мазнини.

Как се сравняват калориите? Сладкото кремообразно сирене Philadelphia показва порция размера на две супени лъжици на опаковката. Това количество ще осигури 50 калории, 4,5 грама мазнини и 3 грама наситени мазнини , според производителя.

Калориите в ароматизираното кремообразно сирене също ще зависят от вида, който купувате.

Сладки вкусове като смесено зрънце или ягодово сирене ще добавят плодове или пюре от плодове, което ще увеличи както захарта, така и калориите . Вкусните аромати като пайове може да са добавили сол, така че съдържанието на натрий ще бъде малко по-високо, но калориите вероятно ще останат същите.

Масло срещу крем сирене: Кое е по-здравословно?

В битката между масло и кремообразно сирене, вашият по-нисък калориен и по-нисък избор на мазнини е крема сирене - ако сравните лентата версии и на двата продукта. Но ако сравните сортовото разнообразие от кремообразно сирене за биче или за ниско калорично масло , то крема сиренето може да е по-високо в мазнини и калории.

Ако се опитвате да решите между маслото и крема сиренето сутрин, когато подготвите сутрешното си ястие , трябва да вземете предвид повече от калориите и мазнините. Храненето на вашата храна ще зависи от няколко фактора.

Чести въпроси за крем сирене