Как да постигнем пилатес позицията

Пилатес позиция е позиция на краката, използвани в много упражнения Пилатес. В позицията на Пилатес краката са заедно, прави и се въртят навън от върха на бедрото. Това приближава петите заедно с пръстите на леглото, които сочат леко навън (Pilates V), следвайки линията на коляното. Тази позиция на крака е подобна, но не толкова крайна, колкото първата позиция на балета.

Краката могат да бъдат огънати или меко остри. Позицията се използва при подготовката и подготовката за упражнения и като неутрална позиция.

Как да постигнем пилатес позицията

Пилатес позицията е мощна позиция. За да го постигнете, трябва да активирате и глутеалните мускули на бедрата, както и дълбоките шест бедрени мускула , да изтеглите тазовата част нагоре, да издърпате коремните части нагоре и нагоре и да прегърнете вътрешните бедра. Тя работи много добре, за да привлече вниманието на средната линия на тялото.

Позицията на Пилатес ще ви помогне да усетите връзката си с костите си и връзката между костите и петите - което е много мощна линия на енергия. Някои хора също установяват, че работата в тази леко изчезнала позиция помага за облекчаване на свръх-активността на бедрените flexors при някои упражнения.

Позицията на Пилатес се използва в седнало, легнало и неподвижно упражнение. Когато човек стои в позиция на Пилатес, тялото пада равномерно през краката.

Той не се фокусира в петите. Има и други точки на добра поза. Ако се види отстрани, може да се направи права линия от глезена до бедрото, рамото и ухото.

Упражнения, които използват пилатес позиция

Пилатес позиция се появява както в пилатес, така и в упражнения за екипировка.

Опитайте някои от следните упражнения, като използвате Pilates позицията: стена надолу , единичен прави стречинг крак , двоен прав нека ниски , и страничен удар нагоре-надолу .

Може да сте били запознати с някои от тях, като използвате паралелна позиция на крака, което е добре, но изследвайте разликата с позицията на Пилатес. Може да откриете повече мускулна ангажираност и готовност. Както винаги, не забравяйте да се затоплите първо преди да се упражнявате.

История и изследвания на пилатесската позиция

При всички упражнения на пилатес се подчертава неутралното привеждане в тялото. Позицията на Пилатес не е тази, която Джоузеф Пилатес е изобретил, така че никога не трябва да се превърне в притежател, използвайки апостроф, позицията на Пилатес. Няколко автори казват, че това е резултат от наблюдението му, че когато скелетът виси окачен на земята, естествената позиция е тази лека външна ротация на краката. Ако краката бяха подравнени, те щяха да се борят с неутралната позиция на скелета. Тъй като Пилатес се развива, много танцьори, особено балетни танцьори в Ню Йорк, са ученици на Студио Пилатес и донасят с тях терминология и практики по танци. Сходството с първата позиция в балета нямаше да остане незабелязано.

Позицията на Пилатес е позиция, която е готова за упражнения, не е предназначена да бъде позиция, която използвате, когато стоите през нормалния ден.

Това е активна позиция за подготовка, която създава тялото за по-нататъшно движение. Кристин Е. Ди Лоренцо казва в анализа на Пилатес за рехабилитация: "В позицията на Пилатес телесното тегло се поддържа леко напред върху топките на краката. С вече включено сърце и оптимално подравняване, гръбнакът е подготвен и защитен за изпълнявайки по-квалифицирани задачи. "

Източник:

Кристин Е. Ди Лоренцо, PT, DPT, CPI "Пилатес: Какво е това? Трябва ли да се използва в рехабилитацията", Sports Health , 2011 July 3 (4): 352-361.