Какво трябва да знаете за гъвкавостта

Гъвкавостта на човека се отнася до способността на вашите стави да се движат в пълен обхват на движение. За всяка съвместна дейност и всяка дейност има здрав диапазон на движение, който се променя в зависимост от това, което правите.

Какво ограничава гъвкавостта?

Често чувам клиенти да казват неща като: "Аз съм толкова негъвкава ... дори не мога да направя разделянето като преди!" Това е нормално.

Това, което е необичайно, е да можеш да правиш разделяния без да тренираш като гимнастичка всеки ден.

Да, някои от нас имат известна гъвкавост и съществуват редица фактори, които навлизат в това:

Ползите от гъвкавостта

И така, колко често пъти прескочите протягането в края на вашата тренировка? Аз го правя през цялото време, но ми напомня защо е важно, когато премина през предимствата:

Това е доста добър списък и този, който ме мотивира да правя това разтягане всеки ден.

Трябва ли да се простирам преди тренировката?

Това е нещо, което бяхме свикнали да вършим в по-стари дни, се простираме преди тренировка или тренировка, но проучванията показват, че разтягането наистина не прави много за да ви подготви за тренировка или да намалите шансовете за нараняване или болезненост след тренировка.

В някои случаи протягането може да влоши нещата, така че експертите препоръчват опъване след тренировката, когато мускулите ви са топли и гъвкави.

Най-добрият начин да се простре

Когато се протягате, искате да следвате няколко основни правила:

Източници:

> Американски съвет за упражнения. Ръководство за личен треньор на ACE , 5ти 2014 г.

Херберт Р., Габриел М. Ефекти от стречинг преди и след упражняване на мускулна болезненост и риск от нараняване: Систематичен преглед. BMJ 2002; 325: 468.