5 лесни инструмента за увеличаване на мотивацията за фитнес

Инструментите, от които се нуждаете, за да останете вдъхновени за фитнес

Трудно е да останеш мотивиран да упражняваш, особено след като блясъкът на новата годишна резолюция е изчезнал, или е дошло и изчезнало голямо събитие (сватба или събиране, може би?). Това е, че ангажиментът за упражняване през целия живот не трябва да се чувства като смъртоносен марш - това трябва да подобри живота ви, като ви даде енергията, от която се нуждаете, за да се почувствате и да бъдете най-добре, всичко в контекста на по-здраво тяло.

Но загубата на огъня на фитнес мотивацията е напълно нормална. Както при повечето ежедневни навици, не е необичайно ежедневната механика на тренировката да стане изморителна. Опитването на нови тренировки или фитнес ваканция може да помогне, но реалността е, че рутинните по дефиниция рутинни процедури.

Когато сте затрупани в колоездене и се чувствате неинспирирани, за да запазите вашите фитнес дати, опитайте да съживите мотивацията си, като следвате нов профил в социалните медии или изтеглите нов плейлист за тренировки. Намирането на малки начини да останете фокусирани върху упражненията, дори когато енергията ви е ниска, ще ви помогне да прегърнете физическата активност като част от начина си на живот, вместо да я разглеждате като притеснително задължение. Ето няколко от най-простите начини да поддържате високата си мотивация за фитнес всеки ден.

1 - Присъединете се към Facebook Fitness Group

Гети изображения / GI / Jamie Grill Pre

В целия свят има повече от един милиард души, които се обръщат към групи във Facebook, за да се свързват с други, които споделят интересите си. Ако търсите други любители на фитнес ентусиасти, колоездачи, триатлети, фитнес-любители, любители на бара или феновете на китара, вие сте сигурни, че ще намерите група за това във Facebook. Дори и главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукерберг започна група "Година на бягане", за да предизвика други да завладеят 365 мили от експлоатацията през 2016 г. И въпреки че 2016 г. свърши, общността на повече от 120 000 души продължава да се вдъхновява и мотивира един друг да се измъкне там и паунда на тротоара всеки ден.

И така, какво чакате? Проверете още няколко фитнес групи във Facebook, които просто ви дават тласък на мотивацията ви всеки ден.

2 - Слушайте или гледайте вдъхновяващи TED разговори

Тези кратки, вдъхновяващи TED разговори траят не повече от 15 минути, което ви дава бърз и лесен тласък на вътрешната мотивация. И докато всеки разговор включва аудио и видео, не е нужно да гледате видеоклипа, за да се насладите на преживяването. Примерен случай - следващият път, когато се нуждаете от бърза подготовка преди да улучите в салона, всичко, което трябва да направите, е да хвърлите една от тези разговори на телефона си и да слушате звука, докато сте готови. Ще бъдете впечатлени от това колко бързо те ви дават вдъхновение.

3 - Настройте правилния плейлист за вашата тренировка

Независимо дали сте плувец, фен Пилатес или проходилка, има списък за изпълнение. Правилната музика задава тона на тренировката ви, като ви помага да се позабавлявате преди сесията си за йога или да ви помагаме да се изпомпате, преди да ударите тежестите.

Всъщност, според проучване от 2012 г., публикувано в The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness , синхронизирането на вашата музика с темпото на вашата тренировка може действително да ви направи по-ефективни по време на тренировка, като разширите способността си да изпълнявате. Така че продължете и настройте тренировката си ръчно, като създадете плейлист с любимите си мелодии. Ще бъде време, прекарано, преди да ударите фитнес залата.

4 - Регистрирайте се, за да получите месечна кутия за абонамент за фитнес

купчина от камъни

Абонаментните кутии са забавен начин да се възнаградите за това, че се придържате към редовната фитнес програма. Тези месечни или тримесечни абонаменти за кутия доставят нови, най-съвременни продукти, свързани с любимата ви фитнес дейност, директно до вашата врата. Повечето абонаменти не рекламират какви продукти ще получавате във всяка кутия, така че има елемент на изненада, който помага да се забавляват доставките. Освен това има кутии за практически всяка ниша, която бихте могли да си представите, от бразилския Jiu Jitsu до тренировъчното облекло. Разгледайте няколко от кутиите, за които можете да се абонирате.

5 - Следвайте новите профили за социални медии, фокусирани върху фитнес

Не е нужно да блъскате социалните си медии, като следвате всеки фитнес експерт или гуру там, но не боли да следвате няколко забележителни влиятели. С ясни изображения и кратки видеоклипове можете да научите нови упражнения, да откриете нова мотивация и да се свържете директно с топ експерти. Просто не очаквайте много абонаменти или измами от този списък с Pinterest сметки - целта е да получите хардкор фитнес информация, а не мек основен порно.

> Източници:

> Bacon CJ, Myers TR, Karageorgis CI. "Ефект на синхронизацията на музикално движение върху консумацията на кислород в упражнения". Списание за спортна медицина и физическа фитнес . https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22828457. Август 2012 г.