10 бира без глутен, които да опитате

Има много опции, включително блейд але и ароматизирани бири

Отивате без глутен не означава, че трябва да се откажете от добрата бира - наистина.

В миналото любителите на бирата с целиакия или не-чувствителността към глутен не са имали много малко възможности за глутен и тези опции честно не са вкусили много добре. Но наличните днес бири, които са направени със 100% безглутенови съставки, всъщност са доста прилични. (Имайте предвид, че не препоръчвам т.нар. "Глутенови" бири - вижте края на този списък за моите разсъждения.)

Много магазини, дори супермаркети, носят бира Redbridge. Но ако се отклонявате от микроби, специализирани пазари и онлайн, можете да намерите много различни битури без глутен, които да отговарят най-много на небцето.

По-долу е даден списък на това, което се предлага в бирата без глутен и къде да я купите. Междувременно, ако искате да изпробвате алтернатива на бирата, която не съдържа глутен, може да искате да разгледате списъка с алтернативи на безалкохолни ябълки и други бира . Наслади се!

1 - Бирди в Редбридж

Редбридж без глутен бира. © Anheuser-Busch

Бирата "Рейнбридж" на Anheuser-Busch, произведена със сорго, остава най-видимата бира без глутен на американския пазар.

Обикновено е възможно да намерите Redbridge в големи супермаркети в САЩ и установих, че по-малките могат да ви поръчат, стига да носят други продукти на Anheuser-Busch.

Редбридж също се предлага от бутилката в някои ресторанти, особено в тези, които се отличават с меню без глутен. Това е приемливо, макар и не толкова добро, колкото някои от другите, по-специализирани предложения за глутен.

| Повече ▼

2 - Бира на приказките на Бард

Бърд без глутен бира. © Приказката на Бард

Бирата Bard's Tale без глутен се рекламира като единственото бира, произведено от 100% малцово сорго, което според компанията добавя към вкуса на варя.

Бирата, създадена от два диагностицирани клеада, е изработена в среда, напълно без глутен, със сорго, внимателно снабдявано, за да се увери, че то не е заразено с глутен . Може да откриете (или специална поръчка) приказката на Бард в местните големи магазини за здравословни храни (като Whole Foods), които носят бира.

| Повече ▼

3 - Нова гръдна бира

Нова бира без глутен. © Lakefront Brewery, Inc.

Lakefront Brewery в Милуоки, Уис., Произвежда разнообразие от различни бири, включително безглутеновата си бира New Grist, бледа бира, изработена от сорго и ориз. Всяка партида се тества за глутен преди да се пусне.

Подобно на много от тези други предложения за бира, които не съдържат глутен, може да намерите New Grist в големи магазини за здравословни храни. Можете също така да го поръчате в много барове и ресторанти в Милуоки.

| Повече ▼

4 - Нова планета Бира

Нова планета без глутен бира. © Ню Планетарската пивоварна

Ако сте в Колорадо, можете да се насладите на предложенията на Нова Планета Биър. Безвредният пивоварен производител произвежда три различни вида безготвени белтъчини - Blond Ale, Pale Ale и Raspberry Ale. Всички те са сертифицирани без глутен до 20 части на милион от независима лаборатория за тестване.

Също така, имайте предвид, че "Нова планета" прави две бири "премахнати с глутен": изолацията IPA и Tread Lightly Ale. Те се правят с обработка на ечемик, за да се отстрани по-голямата част от глутена.

| Повече ▼

5 - Бери без глутен

Бирата на Грийн без глутен. © Beer без глутен

Белгийските пивоварни бири без глутен правят пет бира за внос в Северна Америка: Индия Pale Ale, Enterprise Dry-Hopped Lager, Discovery Amber Ale, Endeavour Dubbel Ale и Quest Tripel Ale.

Всички са без големи алергени и са подходящи за вегетариански и вегетариански диети. Бирите без глутен, направени от просо, сорго, ориз и елда, се предлагат предимно в магазините на Западното крайбрежие (където се намира дистрибуторът на САЩ), но също така могат да бъдат поръчани онлайн.

| Повече ▼

6 - Пивоварна Швейцария Бира Шакаро

Шапаро без битуминозен глутен. © Sprecher Brewery

Друга пивоварна, базирана в Милуоки, Sprecher Brewery, произвежда традиционната западна африканска бира Shakparo Ale. Ечемикът и пшеницата не се отглеждат много в Африка, а тези бири разчитат на просо и сорго.

Скъпи бири са налични в Уисконсин и в близките държави, но в момента компанията не доставя алкохолни напитки.

| Повече ▼

7 - Снежинка без глутен

Schnitzerbräu бира без глутен. © Schnitzerbräu

Един или двама търговци на дребно от Северна Америка внасят шест опаковки бира от немски бира Schnitzerbräu без глутен, която също се предлага в Европа и Австралия.

Schnitzerbräu, напълно без глутен пивоварна, прави премиум блед але и бира с аромат на лимон. И двете се приготвят с просо в растение без глутен.

| Повече ▼

8 - Les bières de la Nouvelle-Франция

La Messagère бира без глутен. © Les bières de la Nouvelle-Франция

Les bières de la Nouvelle-France е малка бирария, разположена в Квебек, която предлага четири бира без глутен: Messagère, безглутенова бледа алея, Messagère Red Ale, Messagère Millet и Messagère aux fruits.

Компанията използва независима лаборатория, за да тества бира си Messagère за кръстосано замърсяване с глутен. Бирите са широко разпространени в Канада и компанията се надява да започне да се разпространява в САЩ скоро.

9 - Скъпа бира на Рамапо долина

Рапипова долина пивоварна мед бира. © Brewery на Рамапо долина

Друга малка пивоварна, пивоварна "Рамапо долината" в Хилбърн, Ню Йорк, прави бира без глутен, която също е сертифицирана за пасха: "Хвойна бира".

Бирата, която е произведена от ферментирал мед в специално забранено с глутен оборудване, се предлага в магазините на местно ниво и чрез онлайн поръчки.

| Повече ▼

10 - Пивоварна пивоварна без глутен

Бирата без глутен на Свети Петър. © Пивоварна "Свети Петър"

Пивоварна "Сант Питърс", базирана в Обединеното кралство, предлага две бири без глутен: G-Free и Dark G-Free.

Напитките не са в широко разпространение в Северна Америка, но може да сте в състояние да ги намерите или (по-вероятно) да ги поръчате чрез специализиран дистрибутор.

| Повече ▼

11 - Какво е "бирата, премахната от глутен"?

Westend61 / Гети изображения

Многобройни пивоварни вече се занимават с т.нар. "Глутенови" бири, които са бири, направени от ечемик (да, глутен), които след това се преработват с ензими, за да "премахнат" глутена.

Проблемът с тези бири е, че глутеновият протеин не се отстранява. Вместо това, тя е разбита на по-малки фрагменти, които са твърде малки, за да се открият чрез тестване, но не може да са твърде малки, за да се открият от тялото ви.

Някои хора се справят добре с бирата, премахната от глутен, докато други имат ужасни глупави реакции. В допълнение, експертите по целиакия изследват въпроса дали в момента наличната технология за изпитване на глутен наистина може да открие останалите глутенови фрагменти в тези бири.

Хората с чувствителност към целиакия и чувствителността към нелечилия глутен ще трябва да направят свое собствено проучване и да вземат свои собствени решения за това дали да се опитат да извадят бирата с глутен. При все това настоявам с тях да бъдат изключително предпазливи.

| Повече ▼