Как виртуален партньор може да подобри следващата ви тренировка

Нямате нужда от партньор в личен живот, който да се възползва от партньорските тренировки

Прихващане на партньор и приятелство по време на тренировки е един от най-добрите начини да останете мотивирани и на път по време на тренировка. С партньора си, имате вградена отчетност, повишена социална мотивация и някой, който може да ви развесели и ви насърчава да се бутнете, когато сте уморени.

Дотолкова, доколкото звучи на хартия, "Хвани приятеля си и се оправи!" не винаги работи в реалния живот.

Например, може да нямате никой в ​​живота си, който да е готов да удари във фитнес залата с вас, или да изберете човек, който не е съчетан или достъпен по същия начин, когато сте. Или може просто да не се чувствате комфортно да работите с приятел.

За да се противопоставят на тези проблеми и да осигурят работещи решения, изследователите са започнали да разследват възможните ползи от виртуалните тренировки - реални или компютризирани виртуални партньори, с които можете да разкъсате пот - и резултатите изглеждат обещаващи.

Интересните изследвания на партньорите за виртуални тренировки

Светът на виртуалната фитнес все още е в началните си дни, но досега резултатите са очарователни. Три отделни проучвания, публикувани през 2011 г., 2012 г. и 2014 г., всеки от тях установиха, че когато участниците са съчетани с виртуална тренировка - обикновено като видео игра - като човешка анимация - тяхното представяне се подобрява значително. По същество виртуалният тренировъчен партньор мотивира лицето, упражняващо да извършва упражнения за по-дълги периоди от време.

Двете по-ранни проучвания зависят от конкретен ефект, ефекта "Кохлер", при който човек е по-вероятно да работи по-усилено като член на група, отколкото когато работи самостоятелно. Този ефект е особено силен, когато някой се възприема като "слаба връзка" в група, само малко по-малко способна от своите връстници.

Опитвайки се да манипулират този ефект, изследователите поискаха от участниците да упражняват заедно с виртуален партньор, който е проектиран да изпълнява само малко по-добре от човешкия субект, чието изпълнение е било манипулирано, за да "винаги печели", а само с коса. Навсякъде, участниците в проучването подобриха своите постижения - или с велосипед, или с упражнения с дъски, когато се упражняваха заедно с този тип виртуален партньор.

Проучването от 2014 г. направи още една крачка напред, като разследва мотивационния ефект от работата с човек, приятел или виртуален приятел. Докато човешките партньори от реалния живот спечелиха цялостно, водейки до най-високите нива на мотивация, виртуалните партньори все още имаха значително въздействие върху ефективността на упражненията, доказвайки, че е добре да хвърлите мрежата си по-широко, за да потърсите виртуална мрежа за поддръжка, която да ви помогне да постигнете фитнес целите си.

Партньори за видеоигри настрана, има случай за социални медии

Това не са само виртуални човешки аватари, които могат да направят разлика по време на тренировки. Социалните медии, тренировъчните приложения и онлайн програмите имат своето място в задвижването на поведенческите промени. Номерът е да знаете как да намерите и използвате програми, които действително работят. И това всъщност е трик, защото изследването все още не е достигнало тази тенденция.

Ето какво е известно досега:

Осъществяване на онлайн партньори за Вас

Търсене на живи, но виртуални партньори чрез приложения, социални медии. и интернет програми може да бъде решението, което трябва да увеличите своята мотивация. За да намерите решение, което работи за вас, помислете за наемане на виртуален треньор, който може да работи заедно с вас от виртуално местоположение, или помислете за участие в тренировки чрез онлайн програма като Live Streaming Fitness .

Също така е добра идея да запълните социалните си емисии с хора, които ви мотивират. Присъединете се към групите в Facebook с фокус на тренировка, към който се чувствате привлечени, или започнете да следвате мотивиращи хора на Instagram , Periscope , Pinterest и YouTube . Ако сте по-скоро човек от приложението, проверете BURNTHIS, приложение, подобно на Pinterest, което предлага само фитнес мотивация или WellSquad - приложение, което ви помага да намерите партньори за тренировка и да синхронизирате напредъка и целите на екипа, за да проследявате успеха.

> Източници:

> Feltz D, Forlenza S, Уин Б, Кер Н. "Кибер Бъди е по-добър от никой от приятелите: Тест за мотивационния ефект на Kohler в ексердамерите.

> Иржин Б, Скорнянчи Й, Керр Н., Айзенман Й, Фелц Д. "Аеробно упражнение се насърчава, когато индивидуалното представяне засяга групата: Тест за ефекта на кохлера на мотивацията на Кохлер.

> Държавен университет в Мичиган. "Партньорите за виртуални тренировки стимулират по-добри резултати, установяват проучвания." ScienceDaily . https://www.sciencedaily.com/releases/2011/05/110518161707.htm. Май 2011 г.

> Ян Ч., Меър ДП, Конрой ДЕ. "Прилагане на техники за промяна на поведението при мобилни приложения за физическа активност". Американски вестник за превантивна медицина . Април 2015 г.

> Джан J, Brackbill D, Yang S, Centola D. "Ефикасност и причинно-следствен механизъм на онлайн социална медийна интервенция за увеличаване на физическата активност: резултати от рандомизирано контролирано проучване". Превантивни медицински доклади . 2015.