Какво е Barre Class и са ефективни?

Вземи лъжичката за ползите от тренировките на Бар

Холивуд и телевизията са пълни с забавления, вдъхновени от танци. От Bunheads и Breaking Pointe до плът и кост и така мислите, че можете да танцувате? , не е чудно, че всички искат дългите, постлани линии на "тялото на танцьора". Но процъфтяват тренировки като Bar Method, Barre3 и Pure Barre pure hype или са баре тренировки всъщност ефективни?

Отговорът не е задължително толкова просто, колкото "да" или "не". Това наистина се свежда до вашето определение за "ефективно". Докато Barre тренировки са много по-трудно, отколкото те може да се появи на един поглед, те не са непременно едно гише за всички ваши фитнес нужди.

Преди да похарчите всичките си пари за членство в студио "Баре", помислете за ползите от класовете и за това, което понякога липсват.

Какво е класа на Barre?

Barre тренировките са силно фокусирани върху подобряване на здравината на сърцето , развиването на стабилизиращите мускули на раменете и тазобедрените пояси и повишаването на гъвкавостта . Това се прави предимно чрез извършване на изометрични упражнения и малки движения, които "изгарят" мускулите при определен ъгъл на съвпадане в определен диапазон на движение. Резултатът е "оформянето" на общите женски проблеми - затягането на бедрата, глутетата, бедрата и ядрото, като същевременно се подобрява позата, което може да доведе до по-голяма увереност и поява на по-дълга, по-слаба физика.

Истината е, че тренировките са трудни . Това до голяма степен се дължи на факта, че те са насочени към мускулите по начин, по който повечето хора не са свикнали. Вместо да се движите непрекъснато чрез пълен набор от движения, както бихте направили при стандартното клякане или издънка, може да се спуснете на определено ниво и да задържате позицията, след което да започнете да се движите само с един инч нагоре и надолу, за да подчертаете още повече мускулите при този специфичен ъгъл на съвпадение, тогава може да промените позицията си много леко и да го направите отново.

Това е невероятно трудно. Краката ти ще се разтресат, ще ти е трудно да се успокоиш, а вътрешно ще се молиш за всичко да свърши.

И когато класът приключи, ще се почувствате невероятно .

Това каза, Barre тренировки не са предназначени за подобряване на всички области на фитнес. Например, ако не откриете специализиран клас, който е проектиран да включва сърдечно-съдова работа, тренировките на бара обикновено няма да подобрят сърдечно-съдовото здраве.

Те също така не са тежки повдигащи тренировки. Те могат да подобрят мускулната издръжливост и те могат да подобрят мускулната сила до известна степен, но те няма да ви помогнат да вдигнете тежки тежести или да развиете по-голяма мускулна маса. В зависимост от целите си, това може да се възприема като добро или лошо.

Бар тренировки са ефективни?

За да отговорите на въпроса дали тренировките на Barre са ефективни, трябва да попитате себе си "ефективно за какво?" Те със сигурност са добри за подобряване на якостта на сърцевината, гъвкавостта и мускулната издръжливост . Те могат да помогнат за "повдигане" и "оформяне" на проблемни зони. И, разбира се, ако те са достатъчно приятни, за да ви мотивират да се придържате към тренировъчна програма, тогава на практика всеки стандарт ще бъде считан за ефективен.

Това каза, че тренировките на бара (в повечето случаи) не са предназначени да предоставят сърдечно-съдов фитнес компонент. Те също така не са предназначени да драстично подобряват мускулната сила. И тези два компонента на фитнес-мускулна сила и сърдечно-съдова издръжливост - които допринасят най-ефективно за загуба на тегло и промени в телесния състав .

Така че, ако целта ви е да претърпите значителни промени в състава на тялото, класовете на бара може да не са най-бързият начин за постигане на резултати.

Разбира се, това не означава, че резултатите не са възможни.

Ако вече сте здрави и здрави, добавянето на треска за тренировка на вашето рутинно може със сигурност да ви помогне да тонизирате и подобрявате позата си. По същия начин, ако сте относително заседнал и решите да започнете да посещавате курсове по баре, вероятно ще забележите промени в теглото и тона, до голяма степен благодарение на относителното увеличаване на тренировките за упражнения и сила.

Това означава, че може да има горна граница на първоначалните промени, които преживявате, освен ако активно не търсите по-напрегнати класове, които включват сърдечно и силово обучение в рутината.

Включване на Barre Workouts за максимални резултати

Със сигурност има място за тренировки на Баре в добре закръглена фитнес програма.

По-специално, тренировките на бара могат да допринесат за подобряване на равновесието, гъвкавостта, стойката и здравината на сърцето. Номерът не е да се разчита единствено на рутинни процедури. Вместо това, потърсете студио в баре, като "Танцуващите форми" в Остин, Тексас, където се предлагат разнообразни класове, включително няколко нива на баре, атлетично подготовка, йога и кардио базирани класове. По този начин можете да разбърквате рутинната си програма, като изпълнявате различни тренировки, за да тренирате ефективно всичките пет компонента на фитнес , включително сърдечно-съдовата издръжливост и мускулната сила.

Ако нямате баре студио близо до вас или студиото ви не предлага множество опции за клас, помислете за вземането на DVD или за изпробване на онлайн тренировъчна платформа, която предлага баре класове. Направете барутната процедура веднъж или два пъти седмично и прекарайте остатъка от седмицата, като се съсредоточите върху други форми на упражнения, като бягане, боулинг, плуване, тренировки за сила или колоездене. По този начин ще се насладите на предимствата на тренировката, без да се пренебрегвате други области на фитнес.

Ако планирате да се опитвате да работите с баре в дома си , имайте предвид, че повечето баретни процедури използват малки части от оборудването , затова е добра идея да имате леки дъмбели (между 1 и 3 паунда), подложка и здрав стол на ръка , Ако не разполагате с тежести, опитайте се да използвате бутилки с вода или консерви.